|

رکورددار صادرات کالا کدام کشور است؟

اتاق بازرگانی تهران در تازه‌ترین گزارش خود به بررسی ابعاد تجارت جهانی در ۹ ماهه ابتدایی سال ۲۰۲۱ پرداخته است.

بر اساس برآوردهای این اتاق، تا پایان ماه نهم میلادی، ارزش کل تجارت جهان به ۲۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد دلار رسیده است. از این عدد ۱۶ هزار میلیارد دلار متعلق به تجارت کالایی و ۴.۵ هزار میلیارد دلار نیز به خدمات اختصاص دارد.

در بررسی تجارت جهانی به تفکیک حوزه‌های فعالیت نیز به نظر می‌رسد اکثر بخش‌ها در فصل سوم سال ۲۰۲۱ رشدی قابل توجه را داشته‌اند تا جایی که عملکرد آنها در بعضی بخش‌ها حتی از آمار مدت مشابه سال ۲۰۱۹ و پیش از شیوع کرونا نیز بهتر شده است.

در این مدت ارزش تجارت در محصولات مربوط به حوزه انرژی بیشترین رشد را در قیاس با مدت مشابه سال قبل داشته است که افزایش تقاضا برای مصرف سوخت‌های فسیلی احتمالا اصلی‌ترین علت آن خواهد بود.

رشد تجارت همچنین در بسیاری از بخش‌های کالایی مانند مواد معدنی و فلزات بالاتر از حد متوسط بوده است. از سوی دیگر اما تجارت در بخش‌های مربوط به ویروس کرونا و تجهیزات ارتباطی و اداری از میانگین کمتر بوده است. رشد تجارت بخش خودرو نیز در فصل سوم سال ۲۰۲۱ کمتر از میانگین ارزیابی می‌شود.

در میان اعضای گروه ۲۰، صادرات کالا در میان این کشورها در فصل سوم سال جاری میلادی به ۴.۲۶ هزار میلیارد دلار رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایشی ۲۳ درصدی را نشان می‌دهد. در حوزه واردات نیز عملکردی مشابه به ثبت رسیده و با رسیدن عدد واردات به ۴.۲۸ هزار میلیارد دلار نسبت به قبل ۲۵ درصد افزایش یافته است.

در میان اعضای گروه ۲۰، ارزش صادرات کالایی اتحادیه اروپا با سهم ۳۹ درصدی به عدد ۴.۹ هزار میلیارد دلار رسیده است. پس از این کشورها اما چین به تنهایی ۲۰ درصد از کل صادرات این کشورها را به ارزش ۲.۵ هزار میلیارد دلار به ثبت رسانده است. پس از آن آمریکا با ۱.۳ هزار میلیارد دلار در رتبه بعدی قرار دارد.

در حوزه واردات نیز اتحادیه اروپا حدودا ۴.۷ هزار میلیارد دلار واردات داشته است. پس از آن آمریکا با ۲.۱ و چین با دو هزار میلیارد دلار در رده‌های بعدی قرار دارند.

در میان کشورهای عضو گروه ۲۰، پس از چین و آمریکا، آلمان با صادرات ۱.۲ هزار میلیارد دلاری در رده بعدی قرار دارد و پس از آن ژاپن، کره جنوبی، ایتالیان، فرانسه، کانادا، مکزیک، روسیه و انگلستان قرار دارند.

در میان اصلی‌ترین واردکننده نیز پس از آمریکا و چین، آلمان، ژاپن، فرانسه، انگلستان، کره جنوبی، هند، ایتالیا، مکزیک، کانادا و روسیه قرار دارند.

 

منبع: ايسنا
کدخبر: 223986

ارسال نظر

 

آخرین اخبار