|

آخرین وضعیت ساخت واکسن ایرانی کرونا

سخنگوی وزارت بهداشت، در ارتباط با تازه‌ترین وضعیت بیماری کرونا در کشور بعد از ایجاد محدودیت‌های جدید، توضیحاتی ارائه داد.

جامعه آخرین وضعیت ساخت واکسن ایرانی کرونا

سیما سادات لاری، روز سه شنبه در نشست خبری که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، به سوالات خبرنگاران در ارتباط با بیماری کرونا، دارو، واکسن، پروتکل‌های بهداشتی، محدودیت‌های کرونایی پاسخ داد.

وی در ارتباط با آخرین وضعیت ساخت واکسن ایرانی کرونا، گفت: نتایج آزمایش‌های حیوانی خوب بوده و پیش‌بینی می‌شود تا آخر پاییز نخستین آزمایش بر روی نمونه انسانی انجام شود.

سخنگوی وزارت بهداشت، ادامه داد: البته ساخت واکسن کرونا زمان بر است و قرار نیست به یکباره همه بتوانند از این واکسن استفاده کنند. بنابراین، پیش‌بینی می‌شود حداکثر ۲۰ درصد جمعیت به واکسن دسترسی داشته باشند.

لاری با اشاره به واکسن آنفلوانزا، افزود: هنوز موردی از ابتلاء به آنفلوانزا در کشور گزارش نشده و همچنان در تلاش هستیم تعداد بیشتری واکسن وارد کنیم.

وی ادامه داد: بهترین رعایت، همان استفاده از ماسک و پروتکل‌های بهداشتی و…، است.

لاری در مورد افزایش تست کرونا، گفت: مشکل مهم در این بین، پیگیری وضعیت افراد مثبت است.

وی از اتصال آزمایشگاه‌های دولتی و خصوصی به سامانه کرونا خبر داد و افزود: از طریق سامانه ماسک، بیماران مثبت ردیابی می‌شوند.

لاری با عنوان این مطلب که هنوز شاهد سیر صعودی بیماری در کشور هستیم، گفت: متاسفانه کنترل این بیماری فقط با وزارت بهداشت و همه باید دست به‌دست هم بدهیم تا بتوانیم کرونا را کنترل کنیم.

وی با تاکید بر تغییر سبک زندگی در ایام کرونایی، افزود: انتظار می‌رود مردم با تغییر سبک زندگی، از این نوع زندگی خود لذت ببرند.

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به مشکلات کادر درمانی در زمان افزایش تعداد بستری ها، گفت: پرسنل بیمارستان‌ها جدا از مردم نیستند و هنگامی که درگیر بیماری می‌شوند و به مرخصی استعلاجی می‌روند، باید در قرنطینه بمانند و این مشکلات، کار ما را سخت تر می‌کند.

لاری با عنوان این مطلب که فعلا برای این بیماری نه دارو وجود دارد نه واکسن، افزود: این بیماری مدت‌ها با ما خواهد بود و بهتر است با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، به زندگی خودمان ادامه دهیم.

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به محدودیت جدید کرونایی، گفت: اینکه بخواهیم همه مشاغل را ببندیم، با توجه به مشکلات اقتصادی، شدنی نیست و سیاست ما ایجاد محدودیت ها، شهرستان به شهرستان است.

وی ادامه داد: فعلا بر روی ۴۳ شهرستان متمرکز شده‌ایم و در تهران هم این محدودیت‌ها به طور جدی دنبال می‌شود و تا آخر آبان اعمال می‌شود.

سخنگوی وزارت بهداشت، با اشاره به سرد شدن هوا و افزایش آلاینده ها، از محیط‌زیست خواست نسبت به کنترل صنایع آلاینده به شدت نظارت کند.

قطعا این راهپیمایی نباید برگزار شود، مگر اتفاق دیگری بیافتد.

لاری در مورد سناریو وزارت بهداشت برای ماه‌های آتی، گفت: واقعا با مقالاتی که ما می‌بینیم با تغییر فصل این بیماری شیوع زیادی پیدا می‌کند. اگر نخواهیم پروتکل‌ها را رعایت کنیم، شرایط خوبی نخواهیم داشت. آمارهای فوتی تکان دهنده بود و همین مسائل باعث شد تصمیمات جدیدی اتخاذ شود. لذا، ا نتظار داریم تصمیمات با شرایط بحرانی مطابقت داشته باشد.

وی یا اعلام اینکه ۶۹۴ بیمارستان کشور درگیر بیماران کرونایی شده اند، افزود: حدود ۳۱ تا ۳۲ هزار نفر از ۱۳۳ هزار نیروی پرستاری کشور مبتلا به کرونا شده‌اند. یعنی اینکه ۲۵ درصد نیروهای پرستاری خودشان کرونایی شده‌اند و این مسئله با توجه به کمبود نیرو، مشکلات را تشدید می‌کند.

لاری با عنوان این مطلب که در برای یک تخت‌ای سی یو نیاز به ۳ پرستار است، گفت: تا ۱۵ مهر ۹۹، ۳۱۶۵ پرستار به مرخصی استعلاجی رفته بودند.

وی با اشاره به درگیری ۶۹۴ بیمارستان کشور با بیماری کرونا، افزود: ۲۶ هزار و ۹۶۹ تخت عادی، ۵۹۰۰ تخت ویژه و ۱۸۶۸ تخت ایزوله در این بیمارستان‌ها برای بیماران کرونایی اختصاص یافته است.

سخنگوی وزارت بهداشت، در ارتباط با وضعیت اعتبار یک میلیارد یورویی صندوق توسعه ملی برای کرونا، گفت: نکته‌ای که در این خصوص مطرح است، اینکه قرار است بیمه بیکاری نیز از این محل پرداخت شود که با این احتساب، سهم وزارت بهداشت حدود ۷۹۰ میلیون یورو می‌شود که تا کنون ۴۶۴ میلیون یورو آن پرداخت شده است.

وی در خصوص راهپیمایی ۱۳ آبان، اظهارکرد: قطعا این راهپیمایی نباید برگزار شود، مگر اتفاق دیگری بیافتد.

لاری با اظهار تاسف از مراسم تجمعی در مشهد، افزود: متاسفانه نمی‌دانیم چه کسی مجوز این تجمع را داده است، اما در این شرایط نباید چنین تجمعاتی شکل بگیرد.

منبع: مهر
کدخبر: 130855

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین