کرونا عوارض این بیماری را بیشتر کرد
فوق تخصص قلب و عروق و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: بیماری کرونا در بیماران قلبی عروقی با عوارض شدیدتری بروز میکند از همین رو این دسته از افراد در صورت ابتلا به کرونا به مراقبت و پیگیری جدی تری نیاز دارند.
دکتر مصطفی داستانی، با اشاره به اینکه اگر فرد مبتلا به فاکتورهای خطر مانند فشار خون بالا و قند خون بالا باشد شانس علامت دار شدن بیشتری نسبت به سایرین دارد، خاطر نشان کرد: در این افراد احتمال اینکه وارد فاز خطرناک تر بیماری شوند نیز وجود دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بیماری کرونا با تحریک سیستم التهاب بدن تعادل انقباض و انبساط عروق را برهم میزند، تصریح کرد: بیماری کرونا باعث التهاب در بسیاری از اندامهای بدن میشود که قلب نیز به عنوان یکی از حیاتیترین اعضای بدن از این امر مستثنا نیست و بیماری کرونا میتواند باعث التهاب عضلانی قلب شود.
دکتر داستانی با بیان اینکه به دلیل بیماری کرونا احتمال اینکه جدار عروق دچار مشکل شود وجود دارد، اظهار کرد: بیماری کرونا آسیبهای قلبی مختلفی میتواند وارد کند که از آن جمله آسیب به عضلات قلب، کاهش قدرت انقباض به صورت موقت و یا پایدار، افزایش انعقاد خون در شریانها و وریدها به خصوص در سیسم اندام تحتانی و ایجاد سکته قلبی اشاره کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: التهاب جدار قلب باعث آسیب به سلولهای هدایتی میشود و منجربه بیماری قلبی در فرد مبتلا به کرونا میشود که این مشکلات با افزایش تعداد ضربان قلب و یا کاهش آن بروز میکند که خطر ایست قلبی را نیز برای برخی از بیماران فراهم میکند.
وی با بیان اینکه عروق کرونر نیز بعد از ابتلا به کرونا درگیر میشود، گفت: داروهایی که برای بیماری کرونا استفاده میشود اکثرا ضد ویروسی بوده و منجر به افزایش زمان فازهای تحریکپذیری قلب و ایست ناگهانی قلب میشود.
دکتر داستانی با اشاره به اینکه بیماران قلبی عروقی عوارض شدیدتری از بیماری کرونا تجربه میکنند، عنوان کرد: کاهش التهاب سیستمیک میتواند باعث درگیری کمتر سیستم عضلانی هدایتی و عروقی قلب شده و پیش آگهی بهتری را برای بیماران ایجاد نماید.
ارسال نظر