|

استفاده از این داروها بعد از تزریق واکسن کرونا ممنوع

کارشناسان اعلام کردند که بهتر است پس از تزریق واکسن کرونا به هیچ عنوان از مسکن‌ها استفاده نشده و در صورت نیاز، حتما این داروها زیر نظر پزشک مصرف شوند. البته هنوز شواهد موجود در این رابطه محدود است و مطالعات بیشتری در این زمینه باید انجام گیرد.

در پی ساخت واکسن‌های متعددی برای ویروس کرونا، عملیات واکسیناسیون سراسری در بسیاری از کشورها آغاز شده اما هنوز هم سوالات زیادی در ذهن افراد دریافت‌کننده این واکسن‌ها وجود دارد. یکی از مهم‌ترین سوالات فوق، این است که پس از تزریق واکسن چه اقدامات احتیاطی لازم است انجام شود؟ آیا افراد واکسینه شده می‌توانند پس از دریافت واکسن و داشتن عوارض احتمالی، از داروهای مسکن قبل استفاده کنند؟

کارشناسان عنوان کردند که برخی از داروهای مسکن ممکن است در فعالیت واکسن تداخل ایجاد کرده و موجب بروز یک قوی پاسخ سیستم ایمنی شوند. برای بررسی دقیق تر این موضوع بهتر است در ابتدا به بررسی این مسئله بپردازیم که پس از تزریق واکسن چه اتفاقی در بدن افراد می‌افتد؟

باید در نظر داشت که وقتی واکسینه می‌شوید، ویروس ضعیف شده، آنتی بادی یا هر عامل دیگر تشکیل دهنده واکسن، موجب فریب بدن شده و سیستم ایمنی بدن فکر می‌کند با یک ویروس مواجه شده و به تبع ان یک ساختار دفاعی در برابر ویروس ایجاد می‌شود. به گزارش سیناپرس، طی این فرآیند، بدن شما شاهد بروز علائم مختلفی خواهد بود که برخی از آنها مهم بوده و بیشتر آنها موقتی و گذرا هستند.

برخی از این علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:

۱. واکسن ممکن است باعث درد بازو شود.

۲. ممکن است تب داشته باشید که با گذشت زمان شدیدتر شود.

۳. سردرد سبک و احساس سرگیجه نیز می‌تواند پس از تزریق واکسن رخ دهد.

۴- درد عضلانی یا سایر علائم موقتی التهاب نیز می‌تواند بخشی از واکنش بدن نسبت به واکسن باشد.

به خاطر داشته باشید که این علائم جای نگرانی نداشته و به گفته پزشکان کاملا طبیعی هستند. دکتر روچل والنسکی، مدیر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده، به تازگی در یک نشست خبری اعلام کرد: این علائم به معنای این است که سیستم ایمنی بدن شما در حال قدرت گرفتن بوده و واکسن به خوبی عمل کرده است.

در این میان متخصصان می‌گویند پس از تزریق واکسن کرونا بهتر است از مصرف داروهای مسکن اجتناب شود. مهم‌ترین دلیل توصیه فوق، این است که داروهای مسکن از جمله ایبوبروفن، ادویل، استامینافن و.... عمدتا ضد التهاب بوده و ممکن است پاسخ ایمنی بدن شما را مهار کنند. یک مطالعه جدید روی موش‌ها که نتایج آن اخیرا در مجله ویروس شناسی (Journal of Virology) منتشر شد، نشان داد که این داروها ممکن است تولید آنتی بادی‌ها را کاهش دهند.

سوال مهمی که در این میان مطرح می‌شود، این است که اگر شخصی به دلیل یک بیماری دیگر تحت درمان مبتنی بر مسکن بود، چه باید بکند؟ آیا باید به مصرف مسکن ادامه داده یا بلافاصله آن را متوقف کرد؟

به گفته متخصصان، اگر کسی درحال‌حاضر از هر داروی مسکنی استفاده می‌کند حتما باید با پزشک معالج خود مشورت کرده و بر اساس دستورالعمل خاص ارائه شده توسط وی عمل کند.

به گفته پزشکان، اگر درد عضلانی و شرایط پس از واکسن برای افراد دریافت کننده، بسیار شدید بوده و امکان دسترسی به پزشک نیز وجود نداشت، داروی استامینافن از مابقی مسکن‌ها بهتر است زیرا این دارو به میزان بسیار کمتری پاسخ ایمنی بدن شما را تغییر می‌دهد.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده نکات دیگری مانند نگه داشتن پارچه خنک روی ناحیه تزریق را برای کاهش علائم بعدی تزریق واکسن توصیه می‌کند. برای کاهش تب احتمالی نیز بهتر است مایعات زیادی نوشیده و سبک لباس بپوشید.

در خاتمه به یاد داشته باشید اگر پس از تزریق واکسن، قرمزی یا حساسیت به لمس در بازوی شما دیده شده و بیش از یک روز ادامه داشت حتما با پزشک خود تماس بگیرید.

منبع: بهداشت نیوز
کدخبر: 152453

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین