|

پیگیری سوژه مافیای دستفروشی، از «جام جم» تا «بهشت»؛

گودرزی: در بحث دستفروشی معیشت مردم برای ما مهم است/ شناسایی شبکه‌هایی از مفسدان و رشوه‌بگیران

رئیس سازمان بازرسی شهرداری تهران از عوامل و خبرنگاران تهیه دوربین مخفی صدا و سیما با عنوان «مافیای دستفروشی» تقدیر کرد.

جامعه گودرزی: در بحث دستفروشی معیشت مردم برای ما مهم است/ شناسایی شبکه‌هایی از مفسدان و رشوه‌بگیران

به گزارش روابط عمومی سازمان بازرسی شهرداری تهران؛ دستفروشی، پدیده‌ای است که به یک معضل در پایتخت تبدیل شده و دامنه آن هم روز به روز گسترده‌تر می‌شود؛ به‌طوری‌که بسیاری از معابر و شریان‌های اصلی تهران در قرق بساط‌گستران است و عبور و مرور عابران از پیاده‌روها به‌سختی و دشواری انجام می‌شود.

اگرچه ایجاد بازارهای موقت و دائمی به‌عنوان یکی از راهکارهای مدیریت شهری برای جمع‌آوری بساط گستران و رفع معضل سد معبر دستفروشان تا حدودی اجرایی شده است، اما گویا این راهکار و گزینه به‌دلیل اراده عده‌ای خاص که از آنها با عنوان مافیا یاد می‌شود، چندان تأثیر‌گذار و نتیجه‌بخش نبوده‌است؛ مافیایی که نه‌تنها در تعیین هزینه جا و مکان، بلکه در جانمایی و مشخص کردن لوکیشن هم قدرت و اعمال نفوذ دارند و با عناوین مختلف ازجمله برخورد شهرداری تهران با قشر ضعیف و نیازمند و... جوسازی می‌کنند تا این اتفاق رخ ندهد.

دو روز قبل گزارشی از صدا و سیما پخش شد که در آن، موضوع مشارکت عوامل شهرداری با سردسته دستفروشان در تعیین جا برای بساط‌گستری، به‌عنوان یکی از آسیب‌های حوزه شهری مطرح شد.

داود گودرزی رئیس سازمان بازرسی شهرداری تهران در ارتباط با این گزارش خبری که در قالب دوربین مخفی پخش شد، ضمن دعوت از خبرنگاران و عوامل تهیه گزارش، از خلاقیت و جسارت آنها در پرداختن به سوژه مافیای دستفروشی تقدیر و اظهار کرد: امروز کشور به این جنس اقدامات و گزارش‌ها که از جسارت و عقلانیت برخوردار است، احتیاج دارد.

رئیس سازمان بازرسی شهرداری تهران با بیان اینکه موضوع دستفروشان یکی از دغدغه‌های مهم مدیریت شهری است، گفت: افراد بسیاری از این طریق به دنبال رزق و روزی حلال هستند و ما نمی‌خواهیم مزاحمتی برای آنان ایجاد شود؛ ضمن اینکه با افرادی هم که به دنبال سوءاستفاده از این مسئله هستند برخورد خواهیم کرد.

وی با اشاره به اینکه ساماندهی دستفروشان از دو جنبه قابل بحث است، افزود: اول خود مسئله بساط‌گستری و دستفروشی است و مسئله دیگر حضور مافیا در این حوزه و دریافت رشوه و پول‌های ناحقی است که رد و بدل می‌شود؛ البته ما برای هر دو مسئله ساعت‌ها وقت گذاشته، آسیب شناسی و برنامه‌ریزی کردیم و در نهایت نیز تصیمات خوبی گرفته شد تا بتوانیم معضل دستفروشی را ریشه ای حل کنیم.

گودرزی با تاکید بر اینکه در بحث دستفروشی به دنبال پاک کردن صورت مسئله نیستیم و معیشت مردم برای ما مهم است، به دو اقدام مهم و اساسی در خصوص مسائل مربوط به ساماندهی دستفروشان اشاره و تصریح کرد: در این‌ حوزه سامانه‌ای طراحی شده و در این سامانه تمام نقاط و مکان‌هایی که افراد می‌توانند بساط پهن کرده و دستفروشی کنند، باید شناسایی و جانمایی‌ها صورت گیرد. از سوی دیگر همه کسانی که تمایل به فعالیت در این شغل (دستفروشی) را دارند، باید در این سامانه ثبت‌نام کنند تا ضمن مشخص شدن هویت، نوع دستفروشی و کالایی که عرضه می‌کنند، مکان فعالیت خود را نیز از روی سامانه انتخاب کنند.

رئیس سازمان بازرسی شهرداری تهران، ساماندهی دستفروشان را کاری سخت و بزرگ دانست و گفت: در این حوزه، دستگاه‌های انتظامی و قضایی باید کنار شهرداری قرار گیرند و رسانه‌ها نیز در آگاهی بخشی مردم همراه باشند تا بتوانیم این اتفاق را در شهر رقم بزنیم.

وی یکی دیگر از اقدامات در حال پیگیری را برخورد با رشوه‌بگیران در صورت نهایی‌شدن طرح و دریافت مصوبه عنوان کرد و افزود: اقداماتی هم در این‌خصوص انجام شده و شبکه‌هایی  از مفسدان و رشوه‌بگیران شناسایی شده‌اند که بخشی از آنها منحل و با برخی هم برخورد تخلفاتی و قضایی صورت گرفته است.

گودرزی نقش مردم در آگاهی به حقوق شهری و معرفی متخلفان و رشوه‌بگیران را مهم برشمرد و خاطرنشان کرد: ما بسترهای مناسبی مثل سامانه ۱۳۷پلاس را برای تامین امنیت گزارشگران فساد و تخلف ایجاد کرده‌ایم و شهروندان می‌توانند به ما در شناسایی این افراد کمک کنند و ما این قول را می‌دهیم که گزارش‌های مردمی با سرعت پیگیری شود.

کدخبر: 299151

ارسال نظر