اجاره خیابان برای گدایی ۲۵۰ میلیون ناقابل | گداهای این منطقه ماهی ۶۰ میلیون درآمد دارند
حتی اگر به اخبار مربوط به این موضوع که فقط در یک بازه زمانی کوتاه از جستجوگر گوگل به دست آمدهاند، استناد نکنیم، میتوانیم با نگاهی به محیط اطراف خود، این نکته را درک کنیم.
شیوههای تکدیگری در سالهای اخیر تغییراتی را تجربه کردهاند، اما اصول کلی آن همچنان ثابت مانده است. هرچند که هنوز هیچ آمار رسمی درباره تعداد متکدیان وجود ندارد و اعداد موجود بیشتر بر اساس حدس و گمان هستند، اما میتوان به اطلاعات جالبی در این زمینه دست یافت.
به عنوان نمونه، اکنون مشخص شده است که درآمد متکدیان در شهرهای بزرگ به قدری بالاست که بسیاری از آنها از کشورهایی مانند پاکستان با دریافت ویزای توریستی چند هفتهای به تهران میآیند تا با جمعآوری پول در خیابانها، این سفر را به سودی قابل توجه تبدیل کنند.
موضوع خیلی هم به افزایش فقر در جامعه ارتباطی ندارد، هرچند خوراک مناسبی برای رسانههای معاند جور میکند . بیشتر از آنکه جمعیت روبه افزایش متکدیان نشانه بدتر شدن وضعیت معیشتی مردم باشد، آسیبهای اجتماعی دیگری همچون اعتیاد، کارتنخوابی و رواج مشاغل کاذب بسیار دیگر همچون یک نشانگر قوی در این راستا عمل میکند. درآمد متکدیان شهر بیشتر از آن چیزی است که بخواهیم از صفت کمبرخوردار و فقیر از آنها استفاده کنیم. آنقدر زیاد که مثل خیلی موارد دیگر متکدیان در ایران هم زیر چتر یک «مافیا» قرار دارند. مافیایی با گردش مالی شگفتانگیز. یک متکدی در شهری همچون زنجان با روزی تنها 6 ساعت توانسته درآمدی معادل ماهیانه ۶۰ میلیون تومان به دست بیاورد
پیگیریهای خبر فوری از یکی از سرشاخههای متکدیان اعداد عجیبی را پیش روی چشم ما میگذارد. او اعداد میلیونی اعلام شده درباره درآمد متکدیان را کمتر از آنچه در واقعیت است میداند، به عنوان مثال اینکه یک متکدی در شهری همچون زنجان با روزی تنها۶ ساعت توانسته درآمدی معادل ماهیانه۶۰ میلیون تومان به دست بیاورد را یک گدای آماتور میداند!
منطقهای که درآمد گدایی در آن به روزانه ۱۵ میلیون تومان برای هر گدا هم میرسد. پس از این منطقه که اجاره سرقفلی آن ماهیانه ۲۵۰میلیون تومان آب میخورد حرم شاهعبدالعطیم در شهر ری از مرغوبترین مکانهاست.
تنها مکان و جغرافیا ضمانت درآمد چندده میلیونی نیست و احتمالا ترفندهای متکدیان هنوز هم تاثیرگذار است. ترفندهایی که احتمالا به چشم بسیاری از ما آشناست، نوزاد شیرخواره کمجانی که روی دست زنی ترحم میخرد، پیرمرد اندوهگینی که کنار یک ترازوی شکسته نشسته است و البته تصویر آشنای کودکی که کنار بساط گدایی در حال نوشتن مشق شب است.
تلخ ماجرا اینکه همان نوزادان شیرخواره هم با رقمهای میلیونی قابل توجهی به گدایان شهر اجاره داده میشوند. احتمالا جماعت متکدی روی بذل و بخشش جامعه ایرانی هم حساب ویژهای باز کرده است. بررسی شاخصهای یاریگری نشان میدهد ایرانیها در جهان از جایگاه قابل توجهی برخوردارند، به این معنا که دستگیری آنها از افراد محتاج نسبت به میانگینهای جهانی بسیار بالاتر است. در تازهترین پیمایش ارزشها و نگرش ایرانیان هم میتوان به آمار جالبتوجهی برخورد که احتمالا مورد تحلیل متکدیان هم قرار گرفته است، مثلا نزدیک به۵۰ درصد مردم معتقدند که بخشش در جامعه ایرانی «بسیار زیاد رواج» پیدا کرده است. نکته جالب توجه در میانه این آمار اینکه این باور نزد آنها که درآمد کمتری دارند به شکل عجیبی بیشتر است، این آمارها یعنی آنها که درآمد کمتری دارند جیب متکدیان را پرپولتر میکنند.
ارسال نظر