|

باند مافیای دارو نقره داغ شد!

۵۶۰ باند مافیای داروهای تقلبی و غیرمجاز در عملیات بین المللی پانجیا در یزد متلاشی شد.

حوادث

رئیس پلیس فتا یزد از شناسایی و دستگیری توزیع‌کنندگان داروهای تقلبی در اجرای طرح بین المللی پانجیا ۱۴ و مبارزه با فروش و تبلیغ دارو و لوازم آرایشی تقلبی در فضای مجازی خبر داد.

 سرهنگ مرتضی ابوطالبی، صبح سه شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور و فروش دارو در شبکه‌های اجتماعی، برخی مجرمان سایبری با سوءاستفاده از این فضا اقدام به فروش داروهای تقلبی و غیرمجاز می‌کنند.

بنابراین با توجه به حساسیت موضوع و جلوگیری از فروش بیشتر داروهای جعلی و کاهش آسیب‌های حاصله از عوارض ناشی مصرف این داروهای جعلی عملیات پانجیا ۱۴، همزمان با سایر استان ها برگزار شد.

وی ادامه داد: هدف از این طرح مبارزه با فروش و تبلیغ دارو و محصولات ضدعفونی کننده غیرمجاز به ویژه داروهای مربوط به ویروس کرونا، لوازم پزشکی، آرایشی و بهداشتی تقلبی در محیط اینترنت است.

ابوطالبی افزود: در طول اجرای طرح پانجیا ۱۴ و رصد فضای مجازی، برای بیش از ۵۶۰ تارنما تشکیل پرونده شد که اکثر پرونده های متشکله در خارج از استان بوده که برای بررسی به استان های مربوطه ارجاع داده شد و برای متهمانی که در استان یزد اقدام به فروش داروی غیرمجاز می کردند، پرونده قضائی تشکیل و به دادسرا معرفی شدند.

رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان یزد از شهروندان خواست: اقلام بهداشتی و دارویی موردنیاز خود را صرفاً از داروخانه‌های سطح شهر و واحدهای مسئول تهیه کنند و از ثبت سفارش اقلام بهداشتی از طریق سایت‌های غیرمجاز و بازارهای آنلاین خودداری نمایند. همچنین در صورت مشاهده موارد مشکوک مراتب را از طریق سایت رسمی پلیس فتا به نشانی Cyberpolice.ir بخش مرکز امداد و فوریت‌های سایبری اعلام کنند.

عملیات پانجیا چیست؟

سرهنگ حسین امیرلی مهمترین اهداف اجرای طرح عملیاتی پانجیا را با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور، اطلاع رسانی و هشدار به عموم در خصوص ریسک خرید آنلاین دارو و تجهیزات پزشکی، شناسایی وب سایت‌های غیرقانونی در حوزه دارو‌های غیرمجاز و بستن تراکنش‌ها و سیستم‌های پرداخت مورد استفاده مجرمان در این حوزه، مقابله با شبکه‌ها و جلوگیری از اقدامات مجرمانه در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی به منظور شناسایی و دستگیری مجرمان موصوف با همکاری سایر پلیس‌های تخصصی برشمرد.

وی افزود: در اجرای طرح پانجیا ۱۲ تعداد ۱۰۴۷۷ تارنما رصد می‌شود و تا کنون ۱۸۹ نفر از مجرمان با اقدام‌های فنی و پلیسی ضمن هماهنگی با سایر دستگاه‌های امنیتی دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شدند.

جانشین رئیس پلیس فتا ناجا بیان کرد: ۶۸ درصد اقدامات مجرمان در خصوص تبلیغات غیرقانونی توزیع دارو‌های غیرمجاز و تقلبی در سایت‌های فضای مجازی، ۲۳ درصد در شبکه اجتماعی اینستاگرام و ۹ درصد در تلگرام صورت پذیرفته است و عمده‌ترین محصولات دارویی و بهداشتی تبلیغ و ارائه شده توسط مجرمان را عامل پوستی، عامل چشم و گوش، عامل جلوگیری از ریزش مو، مکمل‌های سلامت (ورزشی)، الکل، داروی کرونا و ژل ضدعفونی کننده بوده است.

منبع: رکنا
کدخبر: 190253

ارسال نظر