|

پیامک‌هایی برای کلاهبرداری

یکی از شگرد‌هایی که مجرمان سایبری برای رسیدن به اهداف خود به آن متوسل می‌شوند ارسال پیامک حاوی لینک‌های آلوده است. مأموران پلیس فتا اعضای دو باند را که با این ترفند دست به کلاهبرداری زده بودند، بازداشت کردند.

حوادث پیامک‌هایی برای کلاهبرداری

در پی ارجاع چندین پرونده قضائی به پلیس فتای استان زنجان با موضوع برداشت غیرمجاز از حساب بانکی، پیگیری‌های اولیه در دستور کار پلیس قرار گرفت. کارشناسان پلیس فتا در بررسی‌های خود دریافتند افرادی با ارسال پیامک‌های جعلی ابلاغیه‌های قضائی در پوشش سامانه ثنای قوه قضائیه حاوی لینک بدافزار، از کاربران درخواست می‌کردند که فرم اقرار جعلی عدالت ایران را برای اطلاع از ابلاغیه‌های قضائی روی گوشی تلفن همراه خود نصب کنند.

این افراد پس از انجام این فرایند و به‌دست‌آوردن دسترسی غیرمجاز به گوشی تلفن همراه قربانی و از طریق به‌دست‌آوردن اطلاعات کارت بانک فریب‌خوردگان نسبت به برداشت غیرمجاز از حساب بانکی آنان اقدام می‌کردند.

پس از اقدامات تخصصی کارشناسان پلیس فتای استان زنجان متهمان در دو استان مختلف مورد شناسایی قرار گرفتند و ضمن هماهنگی با مقام قضائی از محل‌های سکونت و مخفیگاه خود دستگیر شدند. این افراد وقتی تحت بازجویی قرار گرفتند اعتراف کردند با لینک‌های آلوده اطلاعات حساب بانکی شهروندان را به دست می‌آوردند و سپس به موجودی آن‌ها دستبرد می‌زدند. متهمان با تشکیل پرونده تحویل مراجع قضائی شدند.

سرهنگ محمدعلی آدینه‌لو، رئیس پلیس فتای استان زنجان با تأیید این خبر از هم‌وطنان خواست: به هشدار‌های آموزشی که از طریق رسانه‌ها، سایت‌ها و کانال‌های خبری به سمع و نظر آن‌ها می‌رسد، توجه کنند و فریب این‌گونه کلاهبرداری‌ها را نخورند.

در همین حال سرهنگ سیدمصطفی مرتضوی، رئیس پلیس فتای اصفهان درخصوص شگرد جدید کلاهبرداران سایبری با ارسال پیامک جعلی مسدودی سیم‌کارت به بهانه استفاده از سایت‌های غیرمجاز به شهروندان هشدار داد.

این مقام انتظامی گفت: برابر بررسی‌های به‌عمل‌آمده مشخص شده اخیرا پیامکی مبنی بر اینکه «مشترک گرامی سیم‌کارت شما به سبب تخلف به‌زودی مسدود خواهد شد، برای جلوگیری از طریق نرم‌افزار همیاب ۲۴ پیگیری کنید» به برخی افراد ارسال شده که یک لینک برای دانلود اپلیکیشن مذکور در ذیل این پیامک درج شده است.

همچنین پلیس فتا دیروز هشدار داد: اخیرا کلاهبرداران با ارسال پیام‌هایی تحت عنوان تمدید اینترنت همراه با اجرای طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی کاربران را مجاب می‌کنند تا روی لینک آلوده کلیک کنند و از این طریق اقدام به خالی‌کردن حساب‌های بانکی افراد یا با دسترسی به اطلاعات شخصی موبایل از آنان اخاذی می‌کنند.

وی عنوان کرد: کاربر هنگام مراجعه به لینک یادشده و دانلود اپلیکیشن جعلی همیاب ۲۴ پس از واردکردن اطلاعات نام و نام خانوادگی، کد ملی و شماره تماس خود به یک صفحه پرداخت الکترونیک جعلی جهت پرداخت کارمزد خدمات هدایت می‌شود که با توجه به اخذ دسترسی به پیامک‌ها توسط برنامه امکان سرقت رمز دوم و برداشت از حساب به وجود می‌آید.

این مقام انتظامی افزود: هم‌وطنان به‌هیچ‌وجه فریب این‌گونه پیامک‌ها را نخورند و آگاه باشند تنها محل ثبت اطلاعات و اعلام سرقت و ردیابی کالای دیجیتال سایت https: ‎//hamyab۲۴.ir است و هر پیامک و تبلیغاتی برای ثبت اطلاعات به نشانگاهی غیر از این سایت اشاره می‌کند، جعلی است.

سرهنگ مرتضوی گفت: همچنین شهروندان قبل از واردکردن اطلاعات برای استعلام یا ردیابی کالای دیجیتال مراقب لینک‌های ارجاع به سایت‌های جعلی و آدرس سایت مربوطه باشند و اپلیکیشن‌های کاربردی را صرفا از سایت مرجع که مجوز‌های مربوطه از سازمان‌های ذی‌ربط اخذ کرده است دانلود و استفاده کنند.

سامانه همیاب۲۴ با آدرس https://hamyab24.ir تنها مرجع ثبت و اعلام سرقت کالای دیجیتال در کشور است و مردم شریف کشورمان در هنگام استفاده از خدمات این سامانه از صحت آدرس سامانه اطمینان حاصل کنند و اپلیکشن سامانه همیاب۲۴ از مارکت های معتبر نصب نمایند.

منبع: فرارو
کدخبر: 196867

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین