هزینه تولید و قیمت نهایی خودرو اعلام شود
نماینده شوشتر در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از افزایش نرخ خودرو گفت: وزارت صنعت معدن و تجارت به صورت شفاف گزارش دهد برای تولید خودرو چه هزینهای صرف میشود و نرخ نهایی آن چقدر است.
سهراب گیلانی پس از استماع گزارش سرپرست وزارت صمت در جلسه علنی امروز- یکشنبه- گفت جهش تولید باید محور امور امسال قرار دارد، سرپرست وزارت صمت اعلام کند که چه اتفاقاتی در سال ۹۹ محقق خواهد شد، وزارت صمت باید به صورت استانی و نقطهای بداند چه برنامهای را قرار است مطابق اسناد بالادستی برای جهش تولید اجرایی کند.
وی افزود: بازار کشور به طور جدی آسیب دیده است، پس از بازگشایی برخی کسب و کارها، مراجعه سازمانها برای گرفتن مالیات و عوارض، قبوض و امور عقب افتاده شاهد هستیم که این موضوع مشکلاتی را در پی داشته است؛ چرا طی چند مدت گذشته شاهد افزایش نرخ خودرو بوده ایم، وزارت صمت به صورت شفاف گزارش دهد برای تولید خودرو چه هزینهای صرف میشود و نرخ نهایی آن چقدر است.
وی با اشاره به حوزه صادرات افزود: در زمان اوج برداشت محصولات کشاورزی، تصمیماتی برای توقف صادرات اتخاذ میشود، به عنوان مثال در استان خوزستان محصولات صیفی کاری کشاورزان روی زمین مانده در حالی که عراق تشنه محصولات کشورمان است. بخش خصوصی با مشکلات متعددی مانند طی کردن فرآیند ۱۷ گانه برای اخذ مجوزهای مورد نیاز درگیر است، در حالی که مسئولیت برطرف کردن این مشکلات با وزارت صمت است.
نماینده شوشتر با بیان اینکه رهایی کشور از مشکلات، نیازمند فعال کردن بخش خصوصی است، ادامه داد: وزارت صمت اعلام کند چگونه از تولیدکننده داخلی حمایت میکند، در حالی که هم اکنون واردات کالاهای مشابه تولید داخل را شاهد هستیم که به تولیدکننده داخلی لطمه میزند.
گیلانی افزود: باید از سرمایهگذاران حمایت شود، گفتاردرمانی فایدهای ندارد، هم اکنون استان خوزستان ظرفیت بالقوهای برای اشتغالزایی دارد، اما حمایت نمیشود.
وی در بخش نخست صحبتهای خود خطاب به هیات رئیسه مجلس گفت: دعوت از وزرا و تعامل با دولت برای بحث و بررسی مسائل امر قابل تأملی است، اما باید مشخص شود در پایان چه نتیجهای برای مردم حاصل خواهد شد، مردم از ما انتظار پاسخگویی دارند.
علی نیکزاد که ریاست جلسه علنی را بر عهده داشت در پاسخ وی گفت: دعوت از وزرا به درخواست تعدادی از نمایندگان در راستای بررسی مشکلات بر اساس مواد ۲۳۵، ۲۳۶ و ۲۳۷ آیین نامه صورت گرفته است.
علی رضایی نماینده کنگاور در مجلس شورای اسلامی هم پس از گزارش سرپرست وزارت صمت گفت: با توجه به اینکه برای کالاهای اساسی نظیر گوشت و مرغ ارز دولتی با نرخ ۴۲۰۰ تومان اختصاص یافته و دائما مطرح میشود که ذخایر کافی در این حوزه وجود داشته است، حتی در ماههای گذشته بحث امحای جوجههای یک روزه به میان آمد؛ علت افزایش سرسام آور قیمتها چیست.
وی افزود: در سالهای گذشته رشد اقتصادی بدون نفت صفر بوده و صادرات غیرنفتی به لحاظ ارزشی معادل صفر بوده است، اکنون این سوال پیش میآید که دولت و شما چه برنامهای برای حمایت از تولید و صادرات غیرنفتی دارید، وزیر امور خارجه در سخنان امروز خود در مجلس به روابط بسیار خوب با همسایگان و کشورهایی مثل چین و روسیه اشاره و گفت که در برجام سر امریکا را کلاه گذاشتیم و در گذشته نیز گفته بود که تحریمهای سازمان ملل برداشته شده و از ذیل بند هفت منشور خارج شدهایم.
نماینده مردم کنگاور گفت: نرخ مرغ از ۸ هزار تومان به ۱۸ هزار تومان، برنج از ۱۷ هزار تومان به ۳۰ هزار تومان، نرخ خودرو از ۲۰ میلیون به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یافته و گرانی نرخ در بازارهایی مانند مصالح، آهن، فولاد، سیمان، روغن، کود، سم، مسکن، نهادههای دامی و کشاورزی را شاهد هستیم.
وی با بیان اینکه ایران جزو ۱۰کشور اول دنیا از نظر ذخایر معدنی است، ادامه داد: سهم صادرات مواد معدنی از تولید ناخالص داخلی، بسیار اندک است، مهم نیست چه کسی وزیر میشود، وزیر برکنار شد که وضع بهتر شود، اما این مسئله محقق نشد؛ در شرایط کنونی اگر نگوییم سرمایه اجتماعی را در کشور از دست داده ایم، باید گفت که موجب بدبینی مردم شدهایم.
ارسال نظر