|

با این تصمیم ویژه بازار خودرو به سامان می رسد؟

واردات ۵۰ هزار دستگاه خودروی سواری به کشور در سال آینده به تصویب مجلس رسیده و قرار است با تعرفه ها تعریف شده انجام شود.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرح کمیسیون تلفیق مبنی بر واردات خودرو در سال آینده را تصویب کردند، مصوبه‌ای که به دولت اجازه می‌دهد در سال آینده تا سقف ۷۰‌هزار دستگاه خودروی سواری وارد کند.

اقلام وارداتی نیز شامل تعداد ۵۰ هزار دستگاه خودروی سواری و ۲۰ هزار دستگاه خودروی سواری دوگانه‌سوز هیبریدی و برقی، تعداد ۱۰ هزار دستگاه کامیون، تریلی، تریلی یخچالدار و کشنده، تعداد ۱۰ هزار دستگاه اتوبوس برون شهری و درون‌شهری، تعداد یک هزار دستگاه واگن و واگن یخچال دار و تعداد ۵ هزار دستگاه دستگاه ماشین آلات سنگین راهسازی اعم از نوع ساخت یا حداکثر ۵ سال ساخت می‌شود.

طرح واردات خودرو که از شهریور امسال به مجلس رفت، پس از کشمکش های فراوان در آذر با پذیرش تغییراتی در کمیسیون صنایع به تصویب رسید اما شورای نگهبان به آن ایراداتی وارد کرد.

یکی از ایراداتی که شورای نگهبان به مصوبه مجلس داشت، مربوط به ارز بدون منشا بود که گفتند ابهام دارد و باید توضیح داده شود.

مورد دیگر این بود که طبق طرح مقررات اجرای این طرح به وزارت صمت سپرده شده بود که گفتند حد این مقررات مشخص نیست و باید شفاف‌تر شود. ایراد سوم هم مربوط هیئت عالی نظارت بر سیاست‌های کلی نظام بود که گفتند این مصوبه با سیاست‌های عالی نظام مغایرت دارد و باید در این مورد توضیح داده شود.

به گفته این نماینده مجلس یازدهم، مفهوم مصوبه واردات خودرو مجلس این است که اگر تولیدکننده خودرو در ازای صادراتی که دارد از محل ارز حاصل از صادرات، اجازه داشته باشد خودرو وارد کند؛ هدف از این کار تنظیم بازار است، امروز در بازار قیمت خودرو افزایش پیدا کرده، اما عمده این افزایش قیمت‌ها بحث روانی بازار بوده و دلیل دیگر هم عدم ثبات در تصمیم‌گیری‌هاست که متولی این تصمیم گیری‌ها وزارت صنعت معدن و تجارت است.

آقای مصطفی میرسلیم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام می گوید: یکی از مشکلاتی که در خصوص واردات خودرو مطرح می شود مشکل در تامین ارز آن است. اگر ارز را برای کالایی مانند خودرو اختصاص دهیم، از آنجایی که چون سود بالایی دارد و بسیاری علاقه به انجام این کار نیز دارند، باید منابع ارزی زیادی در اختیار آنها قرار دهیم.

میرسیلم گفت: مشکل اینجاست که اصولا واردات برای خودروهای تشریفاتی و تجملی صورت می گیرد و خودروهایی وارد نمی شود که مورد نیاز عامه مردم باشد.شکل دیگر واردات خودرو اینجاست که این امر، مانع توسعه و رشد کیفیت محصولات داخلی می شود. از طرف دیگر هم تولید کنندگان به جای تولید به سمت واردات سوق پیدا می کنند.

خودروسازان مخالف واردات نیستند

آقای نعمت بخش دبیر انجمن خودروسازان نیز در این باره گفته بود: هیچ وقت خودروسازان مخالف واردات خودرو نبوده اند. تمام کالاهای تولید کشور باید به اندازه ۵ درصد وارد شوند. چرا که واردات حس رقابت را بین تولیدکنندگان داخلی بیشتر می کند.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
کدخبر: 249214

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین