ترخیص خودروها زودتر از موعد مقرر
وزیر صنعت، معدن و تجارت برای دومین بار پس از صدور فرمان هشتمادهای رئیسجمهوری در حوزه خودرو، ۱۳ فروردین با حضور در گروههای صنعتی ایرانخودرو و سایپا، ضمن بازدید از پارکینگ، واحد مونتاژ و مرکز تحقیق، طراحی و توسعه، روند حمل و تحویل خودروهای این دو مجموعه و فرآیند کاهش خودروهای کف پارکینگها را بررسی و اجرای دستور هشتمادهای رئیسجمهوری را پیگیری کرد.
سیدرضا فاطمیامین، وزیر صنعت، معدن و تجارت در بازدید از گروه صنعتی ایرانخودرو با مناسب خواندن اقدامات این مجموعه در اجرای فرامین رئیسجمهوری، گفت: کاهش تعداد خودروهای کف پارکینگ ایرانخودرو به ۲۵ هزار دستگاه در پایان فروردین، فراتر از فرمان صادر شده و بسیار مناسب است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر نظارت بر فرآیندهای کیفی محصولات، افزود: با کاهش مدت زمان پرداخت به قطعهسازان، مطالبه کیفیت ازسوی خودروساز بهراحتی امکانپذیر خواهد بود. در این زمینه لازم است ردهبندی سازندگان و ردیابی قطعات نیز با دقت دنبال شود. فاطمیامین بر لزوم استفاده از ظرفیت ناوگان حمل ریلی تاکید و بیان کرد: گروه صنعتی ایرانخودرو میتواند با طرح موضوع و پیگیری از طریق معاونت مربوط در وزارتخانه از ظرفیت حمل ریلی برای انتقال محصولات خود استفاده کند که این موضوع سبب کاهش هزینههای حملونقل و لجستیک خواهد شد. وزیر صنعت، معدن و تجارت افزایش مدت گارانتی محصولات ایرانخودرو به ۳ سال یا ۶۰ هزار کیلومتر پیمایش را نیز از دیگر اقدامات این شرکت در راستای اجرای فرامین رئیسجمهوری دانست. طراحی و توسعه محصولات و خروج محصولات قدیمی سمند و پژو۴۰۵ نیز از محورهای مورد تاکید وزیر صنعت، معدن و تجارت بود که بهگفته مدیرعامل گروه صنعتی ایرانخودرو، این دو خودرو در ۲ ماه آینده و پس از انجام تعهدات موجود به مشتریان از مدار تولید خارج خواهند شد.
هدف امسال ایرانخودرو
مهدی خطیبی، مدیرعامل گروه صنعتی ایرانخودرو در این بازدید گفت: این شرکت در سال ۱۴۰۱، برای تولید ۷۲۵ هزار خودرو سواری و ۲۵ هزار خودرو تجاری برنامهریزی کرده که این میزان حتی بیش از تعداد خودروهای تولیدی مدنظر در دستور رئیسجمهوری است.
وی اعلام کرد: دو خودرو پژو۴۰۵ و سمند نیز تا پایان بهار و پس از انجام تعهدات موجود به مشتریان از مدار تولید خارج خواهند شد.
او ادامه داد: پیرو دستور ویژه وزیر صنعت، معدن و تجارت، حداکثر تا اردیبهشت امسال، تعداد خودروهای موجود در پارکینگها به ۲۵ هزار خودرو کاهش خواهد یافت.
مدیرعامل گروه صنعتی ایرانخودرو ادامه داد: باتوجه به دستور موکد و پیگیریهای جدی وزیر صنعت، معدن و تجارت، شرکت ایرانخودرو تمام اقدامات لازم برای اجرایی شدن بخشهای مختلف فرمان هشتمادهای رئیسجمهوری به خودروسازان را در دستور کار خود قرار داده و برای تولیدات سال آینده نیز برنامهریزیهای لازم انجام شده است.
گامی محکم برای افزایش تولید در سایپا
محمدعلی تیموری، مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا نیز در بازدید وزیر صنعت، معدن و تجارت از این شرکت، گفت: در راستای تحقق فرمان هشتمادهای رئیسجمهوری که بهتازگی ابلاغ شده، از ۱۴ فروردین امسال، تولید خودرو روزانه به ۱۵۰۰ دستگاه افزایش خواهد یافت و این گام محکمی برای تحقق تولید ۶۵۰ هزار خودرو در سال ۱۴۰۱ است.
وی تاکید کرد: بالاترین میزان تحویل با رقم ۴۷ هزار خودرو در بهمن و اسفند سال گذشته انجام شد. تیموری درباره خودروهای کف پارکینگ در این خودروسازی نیز توضیح داد: تعداد خودروهای کف پارکینگ در ۲۳ دی سال۱۴۰۰، حدود ۸۰ هزار خودرو بود که در اسفند سال گذشته به ۴۹ هزار خودرو کاهش یافته است. مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا گفت: تا اول اردیبهشت امسال نیز تعداد خودروهای کف پارکینگ در این شرکت به ۲۰ هزار خودرو کاهش خواهد یافت.
گفتنی است رئیسجمهوری ۱۱ اسفند سال گذشته از ایرانخودرو و سایپا بازدید کرد و در پی صادر کردن دستورالعمل هشتمادهای برای خودروسازان، وزیر صنعت، معدن و تجارت ۲۵ اسفند برای پیگیری این دستورالعمل بازدیدی از ایرانخودرو داشت و در میانه فروردین دومین بازدید برای پیگیری دستورهای صادر شده، انجام شد.
لزوم افزایش ۱.۵ برابری میزان تولیدات خودرویی کشور در سال آینده، افزایش کیفیت تولیدات با چند اولویت ویژه، خروج خودروهای دارای پلتفرم قدیمی از خطوط تولید و جایگزینی محصولات جدید و بهروز و افزایش گارانتی خودروهای عرضهشده از ۲ سال و ۴۰ هزار کیلومتر به ۳ سال و ۶۰ هزار کیلومتر از جمله این دستورها بوده است.
ایدرو و مشارکت با دانشبنیانها
معاون پیشین وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس پیشین هیاتعامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) باتوجه به شرح ماموریت این سازمان بر تلاش حداکثری سازمان برای تحقق شعار سال ۱۴۰۱ تاکید کرد.
محسن صالحینیا با اشاره به نامگذاری سال ازسوی رهبر معظم انقلاب با عنوان سال تولید، دانشبنیان، اشتغالآفرین و توجه خاص معظمله به شرکتهای دانشبنیان گفت: گسترش زیستبوم دانشبنیانی در صنایع کشور جزو اولویتهای ایدرو است.
صالحینیا با بیان اینکه ایدرو پیشتر در راستای وظایف توسعهای و تسهیلگرانه خود، زمینه بهمرسانی شرکتهای دانشبنیان و فناور با واحدهای دارای نیاز در بخش تولید و صنعت را فراهم آورده، تصریح کرد: اجرای این طرح علاوه بر توسعه داخلیسازی محصولات فناورانه و دانشبنیان و کاهش واردات این اقلام، موجب توسعه بازار محصولات شرکتهای دانشبنیان شده و افزایش درآمدزایی و اشتغالزایی اینگونه شرکتها را که عموما نوپا هستند، در پی داشته است. معاون پیشین وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین با اشاره به همکاری این سازمان با معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی و سایر مراکز حمایتی در تامین منابع مالی و پشتیبانی از شرکتهای دانشبنیان ابراز امیدواری کرد این روند حمایتی در سال جدید ابعاد گستردهتر و شتاب بیشتری به خود بگیرد. صالحینیا همچنین با اشاره به مهیا شدن زیرساختهای لازم در شهرک تحقیقاتی کاوش ایدرو، این شهرک را بستری مناسب برای استقرار شرکتهای دانشبنیان برگزیده عنوان کرد.
رئیس پیشین هیاتعامل ایدرو با اشاره به اینکه ۴۰ هکتار از شهرک تحقیقاتی کاوش به شرکتهای دانشبنیان که در سطوح بلوغ فناورانه بالا باشند، اختصاص یافته، گفت: ایدرو با این شرکتها که مراحل تحقیقات فناورانه و ایده تا نمونهسازی محصول را با موفقیت گذراندهاند، برای مراحل تجاریسازی محصولات و تولید انبوه صنعتی از طریق مشارکت و الگوهای حمایتی در بستر شهرک تحقیقاتی کاوش همکاری میکند.
ارسال نظر