|

رونمایی از نخستین قطار ملی در دهه فجر

مدیرعامل شرکت راه آهن شهری تهران و حومه گفت: تلاش آن است که مراسم رونمایی از نخستین قطار ملی در دهه فجر امسال انجام شود و کار محدود به تولید یک قطار نیست و حتما انبوه‌سازی دنبال می‌شود.

راه و مسکن رونمایی از نخستین قطار ملی در دهه فجر

ناوگان مترو تهران در سال‌های اخیر با کمبود واگن مواجه بوده‌ که با کلید خوردن طرح تولید قطار ملی توسط متخصصان داخلی در سال جهش تولید، امیدها برای رونق حمل‌ونقل ریلی ایجاد شده‌ و انتظار است در دهه فجر سوت نخستین قطار ملی در ناوگان مترو تهران به صدا در آید.

ناوگان مترو تهران در سال ۱۳۷۷ با خط تهران- کرج آغاز به کار کرد اما این ناوگان که سابقه‌ ۲۲ ساله دارد در سال‌های اخیر با تحریم‌ها با کمبود قطار به مشکل رسید و پیشرفت توسعه خطوط و ناوگان مترو کند شد.

در این وضعیت صنعتگران و جامعه دانشگاهی کشور دست به ابتکاری خلاقانه زدند و تولید قطار ملی را تعریف و اجرایی کردند تا بتوانند با این روش حمل‌ونقل ریلی را در پایتخت و سایر کلانشهرهای کشور رونق دهند.

مدیرعامل شرکت راه آهن شهری تهران و حومه در این باره گفت: تلاش آن است که مراسم رونمایی از نخستین قطار ملی در دهه فجر امسال انجام شود و کار محدود به تولید یک قطار نیست و حتما انبوه‌سازی دنبال می‌شود.

علی امام اظهارکرد: در مجمع عمومی مترو مجوز انعقاد قرارداد برای تولید ۱۰۵ واگن را دریافت کردیم که تفاهمنامه‌های آن با جهاد دانشگاهی و شرکت واگن‌سازی امضاء شده‌است.

امام خاطرنشان کرد: قرارداد ساخت دو هزار واگن قرار بود از طریق فایناس پیگیری شود اما به واسطه تحریم‌ها می‌توان این فرصت را به شرکت‌های داخلی داد تا از ظرفیت آنها استفاده کرد.

حناچی: پیشرفت فیزیکی قطار ملی قابل قبول است

همچنین شهردار تهران با بیان اینکه مراحل ساخت قطار ملی به سرعت و طبق برنامه و قابل قبول پیش می‌رود، گفت: شرایط تحریم هر چقدر که سخت و نامیمون است اما از جهاتی نیز فرصت تلقی می‌شود.

پیروز حناچی اظهارکرد: تلاش می‌کنیم با استفاده از ظرفیت کامل بخش خصوصی، مشکلات را حل کنیم و از یاد نبریم که امسال سال جهش تولید است.

وی درباره جزییات ساخت قطار ملی نیز گفت: این قرارداد بین شهرداری و معاونت علمی ریاست جمهوری یک سال پیش برای طراحی و اجرای یک رام قطار منعقد شد.

حناچی توضیح داد: این پروژه به پیشرفت مناسبی دسته یافته و بخش‌ زیادی از قطعات در داخل تولید شده و بخش‌های تولید نشده نیز صرفه اقتصادی نداشته است.

وی با بیان اینکه ۱۵ کلانشهر داریم که راه‌حل اصلی مشکلات آنها توسعه حمل‌ونقل عمومی است گفت: مترو یک تصمیم راهبردی است که امیدواریم با حمایت شرکت‌های داخلی بتوانیم ظرفیت مترو را افزایش دهیم.

شهردار تهران خاطرنشان کرد: موضوع حمل‌ونقل عمومی در پایتخت یک موضوع حاکمیتی است و حمایت همه جانبه دولت، مجلس و شهرداری تهران را می‌طلبد.

گفتنی است، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهوری روز گذشته در مراسم آغاز اجرایی شدن طرح شارباغ تهران اعلام کرد: یک میلیارد دلار از محل منابع خارجی در اختیار شهرداری تهران برای توسعه حمل‌ونقل عمومی قرار گرفته است.

بیش از ۲۰ شرکت دانش‌بنیان در ساخت قطار ملی مشارکت دارند

همچنین معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری نیز در این باره گفت: قرارداد ساخت قطار ملی تیر ماه سال گذشته با شهرداری تهران بسته شد و برای این پروژه ۲۰ تا ۳۰ شرکت دانش‌بنیان به کار گرفته شدند.

سورنا ستاری افزود: هم اکنون ساخت یک واگن نهایی شده و امیدواریم تا پایان سال بتوانیم یک رام قطار تولید ملی را عرضه کنیم.

وی ادامه داد: در این روند از ۲۶ درصد به ۸۵ درصد داخلی‌سازی رسیدیم که گام بزرگی است و با حمایت از تولیدات داخلی از جوان ایرانی حمایت کنیم.

ستاری گفت: تلاش‌های انجام شده از سوی جهاد دانشگاهی برای داخلی‌سازی قطعات مترو نشان می‌دهد که اگر بخواهیم، می‌توانیم به موفقیت برسیم و برای به حرکت درآوردن این اکوسیستم باید یک اراده کلی داشته باشیم.

همچنین معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران نیز در این باره تاکید کرد: باید پروژه قطار ملی به نتیجه برسد و البته این تولید ملی بدون کسب حمایت دولت موفق نخواهد بود.

سید مناف هاشمی افزود: تهران به ۱۵۰۰ دستگاه واگن نیاز دارد که موضوع انعقاد قرارداد به ۶۳۰ واگن با چینی‌ها مطرح است و از سوی دیگر نیز با شرکت واگن‌سازی ملی پروژه ساخت ۱۰۵ دستگاه و با شرکت واگن‌سازی تهران نیز ۱۰۵ دستگاه واگن را نهایی کردیم.

معاون شهرداری تهران با بیان این که با حمایت دولت هم از بیکار شدن جوانان جلوگیری می‌شود و هم حمل‌ونقل پاک توسعه می‌یابد، افزود: اگر ۱۵۰۰ واگن مورد نیاز تامین شود می‌توان ظرفیت حمل‌ونقل مترو را از ۲ میلیون مسافری که امروزه از آن استفاده می‌کنند به ۶ میلیون ارتقا داد که این گام موثری در راستای حمل‌ونقل پاک است.

ناوگان مترو تهران در حالی که با هفت خط و ۱۲۸ ایستگاه فعالیت دارد اما فرسودگی و اورهال کردن واگن‌های قطار بسیار مهم و ضروری است و ورود قطارهای ملی می‌تواند مرحمی بر دردهای این ناوگان باشد.

با راه‌اندازی و تولید انبوه قطارهای ملی امید است که دیگر نیازی به واردات واگن‌های قطار نباشد و با ورود این قطارها بار دیگر تلاش متخصصان ایرانی در شرایط تحریم به رخ جهان کشیده شود.

 

منبع: ایرنا
کدخبر: 146792
  • ناشناس ارسالی در

    هر جا به جوانان میدان داده شد جواب گرفتی م.به امید روزی که صادر کننده دانش فنی تو لید اجزاء راه آهن به سایر کشورها باشیم.

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین