|

گسترش نیوز در گفتگو با مدیر عامل اتحادیه تعاونی های عمرانی تهران عنوان کرد؛

هشدار جدی درباره پیش خرید خانه در این منطقه تهران

خشایار باقر پور مدیر عامل اتحادیه تعاونی های عمرانی شهر تهران، به گسترش نیوز می‌گوید: مردم اگر با فراخوان آگهی هایی از طرف تعاونی ها، شرکت های انبوه سازی و افراد حقیقی روبرو می شوند رفتار معاملاتی مناسبی از خود نشان دهند و قبل از اینکه سرمایه خود را در اختیار افراد سودجو قرار دهند، به یک سری نکات مهم و ضروری توجه کنند.

راه و مسکن هشدار جدی درباره پیش خرید خانه در این منطقه تهران

رشد قیمت مسکن در سال‌های گذشته و ناتوان شدن خریداران مسکن از خرید واحد‌های مسکونی، عرضه و تقاضای بازارمسکن را با چالش جدی روبرو کرده است. به طوری که مردم نه تنها برای خرید خانه با مشکل بزرگی روبرو شده اند ، بلکه بسیاری از دهک های پایین جامعه برای رهن و اجاره خانه مجبور به حاشیه نشینی  شده اند .

با نگاهی به آگهی های خرید و فروش مسکن در تهران می‌توانیم حجم این نابسامانی گسترده در بازار مسکن را مشاهده کنیم. بر اساس همین موضوع چند سالی است که رشد قیمت مسکن در تهران فرصت مناسبی را در اختیار افراد سودجو قرار داده است تا در بستر تعاونی و در قالب پیش خرید ملک سرمایه مردم را به تاراج ببرند.

خشایار باقر پور مدیر عامل اتحادیه تعاونی‌های عمرانی شهر تهران در رابطه با کلاهبرداری هایی که از طریق پیش فروش خانه به شهروندان معرفی می شود به گسترش نیوز می‌گوید: اگر کمی به عقب تر برگردیم بعد از این که مناطق ۲۱ و ۲۲ به ترتیب از مناطق ۹ و ۵ منفک شدند و در منطقه ۲۲ برخی از اراضی کشاورزی، به مسکونی تغییر کاربری دادند و یک سری از املاک و پادگان های نظامی، بدون هماهنگی با شهرداری اقدام به ساخت و ساز املاک مسکونی کردند. به همین دلیل تعدادی مجتمع جدید در منطقه ۲۲ رونمایی شد؛  در آن زمان منطقه ۲۲ به قطب ساخت و ساز شهر تهران تبدیل شد که مانند دیگر مناطق تهران اختلافات و تعارض‌های مختلفی در حوزه مالکیت در این منطقه به وجود آورد .

خشایار-باقرپور

وی افزود: این اختلافات  به جایی رسید که اکنون این منطقه آمیخته ای از اراضی سلامت از لحاظ ثبتی و اراضی دارای معارض است. یعنی اراضی که منابع طبیعی معارضش است و در بحث زمین شهری، دولت بر روی آنها ادعا دارد یا افرادی درگذشته مالک این زمین ها بوده اند، که اکنون به واسطه پرونده های قضایی مصادره و جز املاک تملیکی شده و در اختیار دادگاه انقلاب قرار گرفته است.

اکنون موضوعی مورد بحث در رابطه با املاک مشکل دار بوده که افراد سودجو در بستر تعاون ، اقدام به سو استفاده از اقشار مختلف جامعه می کنند. طی سالهای اخیر قیمت مسکن یک سونامی بزرگی را ایجاد کرده و تورمی را به صورت پیوسته با خود به جلو می کشد. برای مثال بانک مرکزی در دی و بهمن ماه سال ۱۴۰۰ از کاهش نرخ تورم مسکن خبر می داد که در آن زمان افرادی که به صورت صریح تورم مسکن را کنترل شده می دانستد امید به ارزانی مسکن داشتند ؛  البته در بارها اعلام کردیم که این مسئله فقط یک سری نوسان طبیعی است که در فرآیند تورم ممکن است رخ دهد، و ممکن است یک ماه تورم افزایش یابد و پس از آن دوباره تشدید شود.

ادعای پوچ کلاهبرداران برای خانه دار کردن مردم

باقر پور ادامه داد: دوباره به بحث منطقه ۲۲ و املاک مشکل داری که رسمی و سند دار نبوده و به صورت کاغذی وصوری معامله می شوند برگردیم ،که افراد سودجو بر بستر تعاون و به اسم شرکت تعاونی بر روی این زمین ها  جذب سرمایه کرده و اقدام به پیش فروش خانه می کنند. وقتی افراد مالکیتی بر این زمین ها نداشته باشند هرگز نمی توانند پروانه ساخت و ساز دریافت کنند و وقتی پروانه ساختی در کار نباشد دیگر پروژه ای نیز در کار نخواهد بود، در این صورت دیگر فرقی نمی کند که این افراد ادعا کنند با چه اندازه سرمایه ای شما را صاحب خانه می کنند .

باقر پور ادامه داد: مردم ما متاسفانه خیلی نمی توانند مساله ساخت و ساز را به صورت تخصصی بررسی کنند، برای مثال خانه هایی را در آگهی های مختلف مشاهده می‌کنیم که فقط متری ۱۴ میلیون تومان قیمت گذاری شده اند ولی نکته قابل تامل این است برای ساخت و ساز یک پروژه در منطقه ۲۲ فقط  قدرالسهم زمین و جواز ساخت و ساز پروژه از مبلغ ۱۴ میلیون تومان بیشتر می شود و متاسفانه افراد سودجو، هم از اعتماد مردم به بخش تعاونی ها و هم از عدم آگاهی و اطلاع مردم بیشترین سوء استفاده را می کنند.

خشایار-باقر-پور-۳

 اتفاقی که رخ می‌دهد این است که ما با چند هزار مشتری، خریدار، سرمایه گذار و مشارکت کننده روبرو می شویم که متاسفانه عمدتاً از افرادی هستند که تمام دارایی و سرمایه خود را برای سرمایه‌گذاری دست افراد سودجو می دهند و اکثراً از دهک‌های پایین جامعه هستند که به هیچ عنوان نمی‌شود از ضرر و زیان این‌گونه افراد به سادگی گذشت.

وی اضافه کرد: اتحادیه تعاونی ها و همچنین مسئولین ذی ربط و نهادهای قضایی و نظارتی مرتبط  وظیفه دارند قبل از این که در این حوزه بحران شدید تری ایجاد شود ، نسبت به این مسئله اطلاع رسانی کرده و  تمهیدات مناسبی را در نظر بگیرد . مردم باید بدانند اگر با فراخوان آگهی‌هایی از طرف تعاونی ها، شرکت های انبوه سازی و افراد حقیقی روبرو می شوند رفتار معاملاتی مناسبی از خود نشان دهند و قبل از اینکه سرمایه خود را در اختیار افراد سودجو قرار دهند،آگاهانه رفتار کنند و به برخی از نکات دقت کنند.

اقدامات ضروری قبل از پیش خرید ملک

او اضافه می کند: در قدم اول فرد و یا نهادی که ملکی را برای پیش‌فروش آگهی کرده است ابتدا باید مالکیت خود را نسبت به زمین مرود نظر اثبات کند  که در این صورت دو حالت بیشتر روی نمی‌دهد؛ در حالت اول خود فرد مالک پروژه و زمین باشد ، در حالت دوم فرد با یک مالک دیگر قرارداد مشارکت امضا کرده باشد که در هر دو صورت خریداران باید هم اصل سند مالکیت زمین را رویت کنند و هم از اداره ثبت، استعلامات قانونی را بگیرند .

از دیگر اقداماتی که خریداران باید به آن دقت داشته باشند، رویت پشت سند مالکیت است همچنین در قسمت توضیحات دقت کنند که سند در رهن بانک و یا گروی ارگانهای مختلف نباشد. مردم باید توجه کنند که با یک عکس و کپی مدارک اقدام به امضای قرارداد با افراد سودجو نکرده و در خرید خانه های پیش خرید کاملا حرفه‌ای عمل کنند.

باقر پور‌ با اشاره به اینکه باید دقت کافی در پیش خرید ملک داشت گفت: واحدهایی با متراژ های گوناگون و مشخص برای پیش فروش فراخوان داده شده و در فضای مجازی دیده می شود. مردم باید توجه کنند که این واحد ها حتما باید دارای پروانه ساخت معتبر از شهرداری منطقه باشند . همچنین خریداران پس از رویت  اصل پروانه ساخت با در دست داشتن یک کپی از پروانه ساخت به صورت حضوری از شهرداری منطقه استعلام های قانونی را بگیرند چرا که ممکن است پروژه‌ای دارای سند مالکیت معتبر بوده و پروانه ساخت شهرداری را برای ۱۰۰ واحد گرفته باشد.

حال سوال مهم اینجاست که چه تضمینی وجود دارد که این واحدها به بیش از ۱۰۰ نفر فروخته نشود؟ در این شرایط خریداران موظف هستند که مجوز پیش فروش ملک را که از اداره کل راه و شهرسازی استان تهران اخذ شده ، رویت کنند. ولی در این مورد نیز مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد که تا به حال برای هیچ فرد یا سازمانی مجوز پیش فروش صادر نکرده است!

وی در پایان اضافه کرد: مردم به این نکته مهم توجه کنند که اگر اقدام به پیش خرید ملکی در منطقه ۲۲ کرده اند هر چه سریع تر نسبت به باز پس گیری تمام واریزی وجه خود اقدام کرده و از ضررهای مالی بیشتر جلوگیری کنند. مردم باید بدانند که اگر امروز برای استعلام‌های قانونی ملک مورد نظر به چند نهاد مربوطه مراجعه کنند بسیار منطقی تر از آن است که در آینده برای شکایت از افراد سودجو کلی هزینه و وقت خود را تلف کنند.

خبرنگار: محمد انوشه ئی- نعیمه صفری تبار
کدخبر: 255677 محمد انوشه‌ئی
  • ناشناس ارسالی در

    متاسفانه یک از عواملی که صد در صد در تو رم مسکن و کلیه اجناس اثر دارد ، رشد بی رویه بورس است . که هر چه زود تر بای د بورس کنترل و نظارت شود .

  • ناشناس ارسالی در

    کلاهبرداریهای ساختمانی یکی از علتهایش ای ن است که دولت قاطع در این گونه موارد ع مل نمیکند و اشخاص خاطی را به سزای اعمالش ان نمیرساند . باید مانند اول نقلاب عمل ش ود فوری و قاطع .

  • ناشناس ارسالی در

    عشق منی

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین