|

آنتی اسکالانت ضروری ترین ماده شیمیایی در دستگاه تصفیه آب صنعتی

رپرتاژ آنتی اسکالانت ضروری ترین ماده شیمیایی در دستگاه تصفیه آب صنعتی
 
 
آنتی اسکالانت یا ماده ضد رسوب ممبران یکی از اجزای جدایی ناپذیر دستگاه های تصفیه آب صنعتی اسمز معکوس می باشد. بدون استفاده از آنتی اسکالانت در زمان راه اندازی سیستم تصفیه آب صنعتی، فیلترهای ممبران در مدت کوتاهی در اثر رسوبات ناشی از املاح آب دچار فولینگ شده و به طور کامل خراب می شوند، بنابر این اهمیت دارد که با آنتی اسکالانت، خصوصیات و طرز استفاده و نگهداری از آن بیش تر آشنا شویم.

نحوه نگهداری از آنتی اسکالانت

برای نگهداری از آنتی اسکالانت، نکات زیر را رعایت کنید:
1- محل نگهداری از آنتی اسکالانت ها باید مکانی تاریک و خشک و دارای دمای متعادل باشد.
2- جهت نگهداری از آنتی اسکالانت از ظروف در بسته و ترجیحاً از جنس پلاستیک یا پلی اتیلن استفاده کنید.
3- از قرار دادن آنتی اسکالانت های اسیدی در مجاورت مواد قلیایی و بالعکس خودداری کنید، زیرا باعث انجام واکنش و از بین رفتن خاصیت موثر آنها می شود.
4- اگر واحد تزریق آنتی اسکالانت دچار نشتی شده است، محل نشت را با خاک یا ماسه پر کرده و مواد نشت یافته را با آهک یا ترکیبات مناسب خنثی کنید.
5- در زمان دفع آنتی اسکالانت نیز شرایط دفع را به دقت رعایت کنید.
6- برای استفاده از آنتی اسکالانت نکات ایمنی را فراموش نکنید.
7- از قرار دادن آنتی اسکالانت در محیط بیرون و در معرض تابش مستقیم نور خورشید جلوگیری کنید.
8- محل نگهداری از آنتی اسکالانت باید دارای تهویه مناسبی باشد.

سیستم تزریق آنتی اسکالانت 

آنتی اسکالانت ها براساس میزان ممانعت از تشکیل رسوبات معدنی در فیلتر ممبران با شاخصی به نام اندیس لانژیلر (LSI) طبقه بندی می شوند. شاخص لانژیلر میزان تمایل به رسوب گذاری و خوردگی در یک سیستم را نشان می دهد و به پارامترهایی مانند دما، سختی وPH  بستگی دارد. 
محدوده مطلوب شاخص لانژیلر برای آنتی اسکالانت بین 1 و 2 است. چنانچه شاخص LSI آنتی اسکالانت بالاتر از 2 باشد، جهت کاهش اندیس لانژیلر از این آنتی اسکالانت به همراه اسید استفاده می شود. اسیدهایی که معمولاً بدین منظور بکار می روند اسید کلریدریک و اسید سولفوریک هستند. تزریق مقدار بیشتر از اسید سولفوریک ممکن است سبب فولینگ فیلتر ممبران شود، بنابراین اسید کلریدریک معمولاً کاربرد بیشتری دارد. جهت تزریق مداوم ضد رسوب از واحد تزریق آنتی اسکالانت در سیستم تصفیه آب RO استفاده می گردد. باید توجه شود که در صورت خاموش نمودن دستگاه، حتماً واحد تزریق آنتی اسکالانت را نیز متوقف کنید. واحد تزریق آنتی اسکالانت در سیستم از یک میکسر، دوزینگ پمپ و یک مخزن برای نگهداری محلول آنتی اسکالانت تشکیل شده است.
مناسب ترین مکان برای نصب واحد تزریق آنتی اسکالانت در دستگاه بعد از فیلترهای شنی و کربنی و پیش از فیلترهای کارتریجی می باشد.
بیشتر بخوانید: دستگاه تصفیه آب آرتیک

نحوه عملکرد پمپ تزریق در دستگاه تصفیه آب صنعتی 

به منظور جلوگیری از فولینگ و گرفتگی فیلترهای ممبرانRO ، آنتی اسکالانت را با دوز مناسب در سیستم تزریق می کنند. سوپاپ دوزینگ پمپ معمولاً به صورت یک طرفه طراحی می شود، تا فشار آب درون لوله ها به پمپ آسیب وارد نکند. در راه اندازی واحد تزریق آنتی اسکالانت باید توجه شود که فشار کاری دوزینگ پمپ حتماً 3 الی 4 بار (Bar) بیش تر از فشار بوستر پمپ باشد، تا دوزینگ پمپ جهت تزریق آنتی اسکالانت از قدرت کافی برخوردار باشد.
برای نصب دوزینگ پمپ در واحد تزریق آنتی اسکالانت رعایت نکات زیر ضروری می باشد:
• اطمینان حاصل کنید که از دوزینگ پمپ هیچ ماده ای نشت نمی کند.
• اگر از عدم وجود نشت در واحد تزریق ضد رسوب اطمینان ندارید، پمپ را فوراً خاموش کنید.
• برای خاموش نمودن دوزینگ پمپ کابل آن را از برق جدا کنید.
• اگر از مواد خورنده استفاده می کنید، از مقاومت اجزای پمپ مانند هد در برابر خوردگی مطمئن شوید.
• تنظیم پمپ برای مقدار مایع متفاوت باید توسط کارخانه انجام شود.
• جهت اطمینان از هواگیری اتصالات، حتما از رابط ها و لوله ها با سایز مناسب استفاده کنید.
جهت تولید دوزینگ پمپ معمولاً از استانداردهایی مانند ASME و API استفاده می شود، که نشان دهنده رعایت برخی نکات فنی مورد نیاز در ساخت دستگاه می باشد.
در صورت که برای خرید آنتی اسکالانت، اطلاع از قیمت آنتی اسکالانت و انتخاب آنتی اسکالانت مناسب نیاز به مشاوره دارید، می توانید از طریق شماره های زیر با کارشناسان تصفیه آب abin.ir در ارتباط باشید و با دریافت مشاوره رایگان محصول مناسب را انتخاب و خرید کنید.


 

کدخبر: 208319

ارسال نظر

 

پربازدیدترین