|

بهبود صنعت خودروسازی با استفاده از جک پنوماتیک در هیدروپرشین

رپرتاژ بهبود صنعت خودروسازی با استفاده از جک پنوماتیک در هیدروپرشین
 
به طور کلی در بخش صنعت، سیستم های پنومایتک یک قسمت جدا نشدنی برای تولید و مونتاژ محصولات بزرگ و کوچک مانند خودرو می باشد.
سیستم پنوماتیک با بهره گیری از چند قطعه متصل به هم در یک مدار می توانند نیروی بسیار زیاد را با بیشترین سرعت و دقت ممکن به یک قطعه وارد کنند و یا در جا به جایی قطعات سنگین کمک شایانی را به صنعت کشور بکنند برفرض مثال در صنعت خودروسازی جا به جایی یک خودرو بر روی ریل مونتاژ به وسیله ی جک های پنوماتیک در کمترین زمان انجام می شوند.

 

 

همچنین پنوماتیک یکی از پاک ترین و بی آلاینده ترین انرژی های دنیاست چرا که محرک تمامی قطعات آن هوا بوده وعملا نیازی به صرف هزینه های سنگین و عملیات مخرب زیست محیطی برای تهیه سوخت مورد نیاز نمی باشد.
خرید جک پنوماتیک   در هیدروپرشین می تواند تجربه ی این امر را میسر سازد چرا که می بایست این قطعات را متناسب با نوع دستگاه و نوع عملکرد آن انتخاب بکنیم.
انتخاب و خرید جک پنوماتیک در هیدروپرشین   با مراحل زیر انجام می شود:

 

• انتخاب نوع جک:

اولین قدم برای استفاده و خرید جک پنوماتیک، مشخص کردن نوع آن می باشد.
این جکها دارای 2 نوع عملکرد خطی و چرخشی می باشند که هرکدام از آنها مدل ها و سایز های مخصوص خود را دارند.
بنابراین باید مشخص کنید که عملگر خطی پنوماتیک می خواهید یا چرخشی؟
ازعملگر یا همان جکهای پنوماتیک خطی می توان به 4 مورد پرمصرف در صنایع مختلف مثل خودروسازی ، صنایع پتروشیمی و نفتی، صنایع فولادی و ... اشاره کرد.
این 4 مدل عبارتند از جک پنوماتیک چهارمیل، جک قلمی پنوماتیک ، جکهای کامپکت و جکهای پروفیلی.
تفاوت این مدل ها در نحوه ی نصب و سایز آنها می باشد.
 

 

• نیروی مورد نیاز:

همانطور که گفته شد یکی از دلایل استفاده از قطعات پنوماتیک برای جا به جایی بارهای سنگین می باشد. پس باید مشخص کنیم که چه مقدار نیرو مورد نیاز است. عدد این نیرو بسته به وزنی که می خواهید جا به جا شود و یا حتی ثابت نگه داشته شود قابل تشخیص است. البته که همیشه باید ضریبی بالاتر از آنچه می خواهید انتخاب کنید. واحد انتخابی نیز می بایست به کیلوگرم باشد.
 

• انتخاب سایز قطر جک:

بعد از تشخیص نیروی مورد نیاز نوبت به انتخاب قطر مناسب می رسد.
سایز قطر داخلی سیلندر ارتباط مستقیم با نیروی مورد نظر شما دارد یعنی هرچقدر قطر جک بالاتر باشد نیرویی که میتواند اعمال و یا تحمل کند بیشتر می شود.
 
قطر جک اعداد استانداردی دارد که به شرح زیر است:
32-40-50-63-80-100-125-160-200 اعداد به میلی متر
که می بایست از اعداد بالا یکی را به نسبت نیروی مورد نیاز انتخاب کرد. نحوه ی محاسبات آن هم به این صورت است که ابتدا باید سطح مقطع داخلی سیلندر را محاسبه نموده و در فشار هوای کمپرسور ضرب نماییم، مثلا یک سیلندر با قطر داخلی 100 دارای شعاع 50 می باشد.
سطح مقطع نیز برابر است با شعاع به توان 2 ضرب در عدد پی که برابر است با 7850 سانتی متر مربع
حال اگر این عدد را در فشار نرمال کمپرسور یعنی 7 ضرب کنیم مقدار نیروی وارده از جک را بدست میاوریم که برای این جک برابر است با 55000 گرم یا 550 کیلوگرم.
 
 

 

 

• انتخاب کورس جک:

بعد از مشخص شدن قطر سیلندر نوبت به انتخاب طول (کورس) آن است. در این قسمت شما می بایست طول مورد نظر خود را برحسب اندازه ی سازه و دستگاه خود انتخاب کنید.
اندازه ی کورس جک ها به صورت استاندارد و طبق اعداد زیر می باشد:
25-50-80-100-125-150-200-250-300-400-500-600-700-800-900-100 اعداد به میلی متر
 

• فضای کافی نصب:

حال که قطر و کورس را انتخاب کردیم باید فضای نصب خود را منطبق با جک خریداری شده آماده کنیم
بر فرض مثال اگر جک انتخابی ما از نوع چهارمیل باشید، قطعا نیاز به یک پایه و مکان لازم برای گذاشتن و بستن آن به وسیله 4 پیچ می باشد. پس باید دستگاه را بررسی نمود که ببینیم دستگاه ما فضای کافی را برای نصب این جک دارد.
اگر فضای کافی را داشتیم که جک پنوماتیک را خریداری و نصب می کنیم و اگر این فضا را نداشتیم باید یکی از راه های زیر را انجام داد:
ایجاد فضای مناسب برای جک به وسیله تراشکاری یا سوراخکاری یا …
تعویض نوع جک انتخابی به مدل دیگر برای راحتی در نصب

 

آشنایی با چند اصطلاح:

• کورس پیستون:

 

فاصله بین نقطه حرکت اولیه تا آخرین نقطه ای را که میله پیستون یا شفت سیلندر طی می نماید کورس نام دارد و بر حسب میلی متر می باشد. طول کورس پیستون سیلندرهای پنیوماتیک برحسب سفارش ساخت از ۱ تا ۲۰۰۰ میلی متر می باشد.

• قطر میله پیستون:

 
در صورتی که طول کورس پیستون زیاد باشد باید حداکثر باری را که میله پیستون یا شفت سیلندر می تواند تحمل کند محاسبه کرد تا بار اضافی سبب خمش یا زانو زدن میله پیستون نشود.

• ضربه گیری در مواضع انتهایی:

 
هنگامی که یک سیلندر پنیوماتیک در حال کار است سرعت پیستون را باید قبل از پایان کورس به حدی کاهش داد تا از خرابی قطعات مختلف به هم جلوگیری شود.
در غیر اینصورت بر اثر برخورد قطعات داخلی سیلندر علاوه بر صدمه دیدن سیلندر قسمتهای مختلف یک ماشین پنیوماتیکی نیز بر اثر ضربه حاصله دچار لقی و نهایتا صدمه می گردند.
لذا جهت جلوگیری از آسیب سیلندر و متعلقات آن داخل انواع جک پنوماتیک هر دو طرف سیلندر سیستم ضربه گیر قرار دارد.
 


 

کدخبر: 210502

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین