|

کاهش مرگ کرونایی های بستری با داروی ضد افسردگی

متخصص روانپزشکی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری بر نقش موثر مراقبت از سلامت روان و پیشگیری از افسردگی و اختلالات روان در تقویت سیستم ایمنی بدن بیماران مبتلا به کرونا COVID۱۹)) تاکید کرد.

دکتر میترا صفا اظهار کرد: بر اساس تحقیقات، درصد لوله گذاری و مرگ و میر در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ با مصرف داروهای ضد افسردگی به صورت معناداری کاهش پیدا کرده است.

این متخصص با اشارهبه این که در بحران کرونا اختلالات روانپزشکی در خانم ها در مقایسه به آقایان بیشتردیده می شود گفت: اختلالات افسردگی که بالاترین تنوع بیماری های روان را به خود اختصاص داده در زنان بستری مبتلا به کرونا بیشتر از آقایان دیده می شود.

وی افزود: ابتلا به اختلال افسردگی در زنان بستری در بخش کرونا بیمارستان مسیح دانشوری دوبرابر مردان است.

این متخصص روانپزشکی دانشگاه ادامه داد: اختلالات اضطرابی نیز که شامل اختلالات پانیک، وسواس ، اضطراب انتشاری و سایر اختلالات اضطرابی است در زنان بیش از مردان گزارش شده است.

دکتر صفا با بیان که در پاندمی کرونا، تمامی مجموعه های درمانی و بهداشتی کشور در تلاشند تا با دانش و تجربه خود به درمان و قطع زنجیره این بیماری کمک کنند خاطرنشان کرد: خوشبختانه با کمک تیم روانپزشکی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری و استفاده از داروهای ضد افسردگی و ضد اضطراب به نتایج مثبتی دست یافته ایم.

وی با بیان این که پیشگیری از افسردگی و اختلالات روان به تقویت سیستم ایمنی بدن بیماران کمک قابل توجهی می کند توضیح داد: به طورکلی نتایج تحقیقات گواه این موضوع است که بیمارانی که تحت درمان های تیم های روانپزشکی بودند و درمان های اختصاصی دریافت کرده اند کمتر به آی سی یو ها منتقل شدند.

عضو هیئت علمی دانشگاه ادامه داد: هرچند که استفاده از درمان های روانپزشکی در طول مدت بستری بیماران تفاوت چندانی ایجاد نکرده ولی ارتباط معنا داری بین مصرف کنندگان این داروها با کاهش انتقال به آی سی یو ها مشاهده شده است.

دکتر صفا گفت: در مورد بیمارانی هم که داروهای ضد افسردگی دریافت کرده اند نیز شاهد این موضوع بوده ایم که درمان هایی همانند لوله گذاری از ۲۲ درصد به ۱۴ درصد رسیده و مهمتر این که آمار مرگ و میر نیز از ۲۸ درصد به ۱۲ درصد کاهش پیدا کرد.

 

 

منبع: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
کدخبر: 132183

ارسال نظر