|

خواص بی‌نظیر زعفران برای بدن انسان

زعفران آرام بخش، اشتها آور و تقویت‌کننده حافظه وپیشگیری‌کننده از سرطان و بیماری قلبی است.

طبع زعفران گرم و خشک و عطر و بوی زعفران به علت وجود اسانس بی‌رنگ تروپن دار و یک ترکیب اکسیژن دار و همراه با سینئول به نام سافرانال است. رنگین بودن زعفران نیز مربوط به وجود ماده‌ای به نام کروسین است.

زعفران موجب کاهش چربی و کلسترول خون می‌شود. علاوه بر آن خواص دیگری هم دارد که در ادامه اشاره می‌کنیم: زعفران آرام بخش، اشتها آور، ضد اسپاسم، پیشگیری‌کننده از بیماری قلبی و سرطان، تقویت‌کننده حافظه، درمان‌کننده بیماری آسم، عفونت ادراری و رفع نفخ شکم شمرده می‌شود. طبق پژوهش‌ها مصرف زعفران در دوران بحرانی بارداری یعنی سه ماه اول که دوران تشکیل اندام هاست می‌تواند به جنین آسیب هایی وارد کند.

خواص گلبرگ زعفران

گلبرگ زعفران حاوی چند ترکیب مختلف مانند موادمعدنی، آنتوسیانین، فلاونوئیدها، گلیکوزید و آلکالوئیدهاست.برخی از خواص دارویی مختلف گلبرگ زعفران عبارت‌اند از: آنتی باکتریال بودن، خواص ضد اسپاسم، تقویت سیستم ایمنی بدن، ضد حساسیت و آلرژی، ضد افسردگی، تسکین دهنده درد، تصفیه‌کننده و محافظت‌کننده از کبد، ضد احتقان، تنظیم فشار خون، ضد دیابت و ضد فعالیت‌های اکسیداسیونی. با توجه به این خواص، گلبرگ زعفران به عنوان داروی جایگزین یا مکمل در برخی بیماری‌ها قابل استفاده است.

خواص پرچم زعفران

پرچم به دلیل این که از میان گلبرگ‌ها جدا شده، بوی زعفران را با خود به همراه دارد و به دلیل داشتن ترکیبات خاصی مانند کروستین خواص آنتی اکسیدانی دارد و این خاصیت موجب شده در درمان تومورهای سرطانی بسیار موثر واقع شود.پرچم زعفران نه تنها برای تقویت طعم غذاهای مختلف بلکه برای چاشنی نوشیدنی‌های گرم و سرد و دسرها نیز استفاده می‌شود.

خواص ریشه زعفران

خامه زعفران یا همان ریشه زعفران در حقیقت به قسمت زرد رنگ کلاله و انتهای آن گفته می‌شود. بنابراین منظور از ریشه آن قسمتی که در خاک قرار دارد نیست.بهبود بیماری‌های مربوط به چشم، آلزایمر و تقویت حافظه و همچنین درمان دیابت از خواص ریشه زعفران است و می‌توان همچنین به بهبود خلق و خو و درمان افسردگی، رفع بوی نامطبوع دهان، شادی آوری و رفع خستگی، بهبود پوست، تقویت نیروی جنسی، تقویت عملکرد کبد و قلب و تقویت عملکرد معده و مثانه اشاره کرد.از ریشه یا خامه زعفران می‌توانید در مواردی که نیاز به رنگ زعفران ندارید و تنها خواص و عطر و طعم آن مهم است استفاده کنید.

 

منبع: بهداشت نیوز
کدخبر: 142090

ارسال نظر

 

آخرین اخبار