|

چگونه رستوران پولساز راه اندازی کنیم؟

با روند رو به رشد خدمات غذایی، بسیاری از افراد از میل کردن غذا خارج از خانه هایشان بیشتر لذت می برند. راه اندازی یک رستوران کار زیادی می برد. اما با برنامه ریزی تخصصی شما می توانید کسب و کار رستورانی موفقی را شروع نمایید.

سبک زندگی چگونه رستوران پولساز راه اندازی کنیم؟

راه اندازی یک رستوران مستلزم غلبه بر بسیاری از موانع بوده و ممکن است احساس کنید تعهد سختی دارید. اگر کنجکاو هستید چطور یک رستوران را می توان راه انداخت، راهنمای زیر شامل ۱۱ مرحله اصلی این فرآیند را مطالعه نمایید.

۱. مفهوم، سبک و برند رستوران خود را انتخاب نمایید

هنگام شروع کار یک رستوران، داشتن یک برند و مفهوم واضح اهمیت دارد. مفهوم رستوران شما شامل سبک خدمات رستوران شما، غذایی که سرو می کنید و اتمسفر رستوران شما دارد. مفهوم رستوران ارتباط تنگاتنگی با برند آن دارد و هویت، شخصیت و ماموریت رستوران شما را میسازد.

برند شما نیروی نامشهودی در پس کانسپت یا مفهوم رستوران شماست. مفهوم رستوران شما نوعی از نام تجاری یا برندتان در عمل می باشد.

بر پایه برند و مفهوم شما، سالن شما باید نشان دهنده و تداعی کننده اتمسفر خاصی بوده و به میهمانان بگوید شما چه کسی هستید. این اتمسفر یک تجربه به یادماندنی و با معنی برای افرادی که می خواهند به رستوران شما برگردند ایجاد می کند.

انتخاب یک مفهوم گیرا و منحصربفرد که یک جامعه مخاطب خاص را هدف قرار دهد از مهم ترین عوامل برای ساخت مفهوم و برند شما بحساب می آید.

آیا شما یک فست فود اسپورت و مدرن با سیستم فروش موبایلی هستید یا یک رستوران مدیترانه ای که با گل و گیاه روی دیوار تزیین شده است؟

انرژی، انتخاب کلمات و توجه پرسنل شما نیز منتقل کننده موضوع و سبک رستوران شما خواهد بود.

۲. آیتم های منوی خود را بسازید

قبل از اینکه رستورانتان را باز کنید، شما باید آیتم های پایه غذاهایی که منوی شما را تشکیل خواهد داد را انتخاب نمایید. تصمیم راجع به آنچه در منوی شماست زمانیکه می خواهید تجهیزات لازم را انتخاب نمایید، پرسنل تان را استخدام نمایید و مشتریانی که می خواهید جذب کنید اهمیت زیادی دارد.

در این مرحله نیازی نیست منوی شما کاملا طراحی شد و رسیپی هایتان کاملا اصلاح شده باشند مگر آنکه کانسپت کلی شما حول محور یک آیتم خاص مانند پیتزا باشد. با این وجود باید ایده ای دقیقی از قیمت آنچه در غذاخوری خود سرو میکنید داشته باشید. کمی جلوتر در فرآیند راه اندازی رستوران، باید منوی خود را طوری مهندسی نمایید که بیشترین سود را داشته و بطور مستمر منوی خود را بمحض کسب اطلاعات درباره آیتم های پرفروش و کم فروش تان اصلاح نمایید.

۳. یک بیزنس پلن برای رستوران خود بنویسید

هنگامیکه شما بدنبال سرمایه گذار یا درخواست وام برای راه اندازی رستوران خود هستید، تهیه یک بیزنس پلن بیشتر ضرورت پیدا میکند. ما به شما کمک میکنیم تا استراتژی رستوران خود را انتخاب کرده و امکان پذیری جزییات آن را اصلاح نمایید.  اجزای اصلی یک بیزنس پلن رستوارن عبارتند از:

۱. مقدمه و فهرست مطالب

۲. معرفی شرکت

۳. آنالیز بازار

۴. مزایای کسب و کار

۵. مدیریت

۶. استراتژی بازریابی و روابط عمومی

۷. اهداف مالی

بیشتر...  تجهیزات کترینگ چیست؟ | لیست تجهیزات کیترینگ یا آشپزخانه صنعتی

۴. جذب سرمایه

جمع هزینه های اولیه راه اندازی برای شروع کار رستوران خود را تخمین بزنید. همچنین هزینه های روزانه برای فعالیت و کارکرد رستوران تان را نیز تخمین بزنید.

شما باید سپس بودجه و پیش بینی سال آینده را تنظیم نمایید تا بدانید چند مدت لازم است در کسب و کار باقی بمانید تا به سوددهی رسیده و رستوران روی غلتک بیافتد.

بعد از این ارزیابی کنید چقدر پول برای شروع موجود داشته و به چقدر دیگر نیاز دارید. هزینه جوازها و هزینه های مالی را نیز فراموش نکنید. برای پوشش دادن کل هزینه های رستوران تان، تقاضای وام نمایید.

۵. موقعیت خود را انتخاب و یک مکان تجاری اجاره نمایید

زمان انتخاب موقعیت برای رستوران خود، نکات زیر اهمیت زیادی دارند:

– دید و دسترسی خوب

جایی را انتخاب کنید که افرادی که پیاده یا با ماشین از کنار آن میگذرند بتوانند آنرا ببینند. باید دنبال جایی باشید که با ماشین و پیاده قابل دسترس باشد. همچنین جای پارکینگ را نیز در نظر داشته باشید.

–  جمعیت شناسی

مطمئن شوید که تارگت مارکت یا جمعیت هدف شما با افراد ساکن در آن منطقه تطابق داشته باشد.

– دستمزد و حداقل حقوق

مطمئن شوید هزینه نیروی کار یک منطقه موجب کاهش سود شما نگردد. شما باید بر اساس موقعیت رستوران خود بدانید چه کارکنانی خواهید داشت.

– رقابت در منطقه

بعضی از رقبای نزدیک می توانند به بازاریابی شما کمک کنند. فاصله کافی با یک رستوران مشابه داشته و بتواند تعداد مناسبی مشتری را تضمین نماید.

اجاره گزینه بهتری نسبت به خرید است چراکه به شما انعطاف پذیری بیشتری برای توسعه و رفع سایر مشکلات کسب و کار یا تغییرات لازم پس از استارت کار را خواهد داد.

۶. جوازها

برای راه اندازی یک رستوران شما به چندین مجوز که هرکدام از سوی مراجع متفاوت صادر می شود خواهید داشت. شما می توانید برای اخذ جواز کسب مباشر داشته باشید.

۷.  تامین کننده ماشین آلات و مواد اولیه پیدا کنید

برای تضمین موفقیت یک رستوران باید منبع ثابت و قابل اعتمادی برای تهیه تجهیزات و مواد اولیه با قیمتی معقول پیدا کرده و آنها را حفظ نمایید. یک تامین کننده عمده رستورانی می تواند بسیاری از موارد مورد نیاز شما را یکجا عرضه نماید.

۸. نقشه و دکوراسیون رستوران را طراحی نمایید

موقع راه اندازی یک رستوران، شما باید با دقت در خصوص نحوه سازماندهی و طراحی نقشه ها برای دستیابی به اهداف از قبل تعیین شده در تم و منویتان فکر کنید. هدف اصلی شما باید ایجاد یک جریان سیستماتیک از درب رستوران یا سالن تا آشپزخانه از هاست هایی که خوشامد گفته و میهمانان را پذیرش می کنند تا پشت آشپزخانه باشد.

وقتی نقشه و طراحی اول شما آماده شد می توانید سالن خود را طراحی و تزیین کنید.

بیشتر...  درآمد رستوران و کترینگ

۹. پرسنل مناسب استخدام نمایید

یک مرحله اصلی برای افتتاح یک رستوران استخدام پرسنلی است که بتوانند هر روز عملیات رستوران شما را انجام دهند. قبل از استخدام پرسنل، تمام نقش ها و وظایفی که باید در رستوران خاص شما اجرا شوند را مرور نمایید. این نقش ها می توانند منابع انسانی مانند  مدیریت، سرپرستی ها، خرید غذا و نوشیدنی، تحویل گیرنده و انباردار محصولات، آماده سازی غذا،  فودسرویس، تمیز کردن و شستشو، بازاریابی و فروش روابط عمومی، حسابداری و حسابرسی را شامل شود.

برای پرسنل صف و ستاد دنبال کاندیداهایی باشید که سابقه قبلی داشته و قابلیت بالایی برای انجام چندین وظیفه و کار کردن سریع و کارآمد داشته باشند. همه کارکنان باید با دیگران بخوبی کار کرده و توانایی حفظ خونسردی و کار تحت فشار را داشته باشند. نیروی صفی باید بخصوص مهارت های اجتماعی استثنایی داشته باشند.

با وجود اینکه لیست پرسنل مورد نیاز یک رستوران بر اساس نیازهای منحصربفرد کسب و کار شما تغییر می کند، ما در زیر موقعیت های شغلی اساسی که احتمالا برای افتتاحیه رستورانتان به آنها احتیاج خواهید داشت لیست می کنیم:

۱۰. رستوران خود را تبلیغ کنید

تبلیغات بنا به دلایل مختلفی ضروری است. اولا و از همه مهمتر، مشتریان بالقوه باید اطلاعات اولیه درباره رستوران شما را پیدا کنند. دوما آنها باید برای امتحان کردن رستوران شما احساس هیجان کنند. نکاتی که به کمک آنها می توانید رستوران خود را هیجان انگیز کنید عبارتند از:

– از رسانه های اجتماعی استفاده نمایید

به عنوان مثال برای اشتراک عکس ها، اخبار و چیزهای عالی درباره رستوران تان اکانت اینستاگرام بسازید. عکس ها و توضیحات شما باید نمایانگر برند شما باشند. عکس از  غذاها و پشت صحنه خود برای جذب میهمانان پتانسیل تهیه و منتشر نمایید. حتما از عکس های با کیفیت استفاده نمایید.

– یک سایت جذاب بسازید

سایت شما برای بازدید باید آسان بوده و طراحی آن نشان دهنده برند شما باشد. اطلاعات اولیه در باره رستورانتان را شامل ساعت کار، آدرس، شماره تلفن و منو در آن بگنجانید.

– اطلاعات رستوران خود را در سایت های مرجع و معرفی کسب و کارها بخصوص سایت های تخصصی رستوران ثبت نمایید.

مشتریان بالقوه می توانند به راحتی شما در این سایت ها پیدا کنند و مشتریان بالفعل می توانند درباره شما پس از خرید نظر بگذارند.

بیشتر...  اهمیت طراحی دکوراسیون رستوران

– در روزنامه یا مجله های محلی تبلیغ بدهید

آگهی در روزنامه محلی می تواند به آگاهی از رستوران جدید  شما کمک کند. حتی می توانید داستان اختصاصی یا مقاله خود را چاپ کنید.

– از یک برنامه وفاداری یا لویالتی موبایل استفاده نمایید

از طریق این اپ شما می توانید به میهمانی که ارتباطشان را حفظ می کنند جایزه داده و بین جمعیت رو به افرایش استفاده کنندگان گوشی های هوشمند بیشتر دیده شوید.

– یک ایمیل لیست ایجاد کنید

ضروری است برای هر گروه از مشتریان موقع ارسال ایمیلهای خلاقانه نشانگر برندتان از محتوای مرتبط استفاده کنید. به عنوان مثال ارسال دعوتنامه های خاص برای مشتریان رزروی یا ارسال کوپن های تخفیف دلیوری برلی سفارشات آنلاین هردو ایده های عالی هستند.

– به مشتریان جدید پروموشن بدهید

مشتریان پذیرایی استثنایی شما را فراموش نکرده و احتمال بیشتری دارد که رستوران شما را به دیگران  توصیه یا خودشان برگردند. برای پروموشن از نوشیدنی رایگان و دسر کوچک استفاده کنید.

– برگزاری رویدادهای دیگر و گرند اوپنینگ را فراموش نکنید

بعد از سافت اوپنینگ یا بجای آن می توانید برای خبرسازی میزبان تستینگ، موسیقی زنده، کلاس های آشپزی و منوهای ثابت به تم های خاص باشید.

۱۱. یک سافت اوپنینیگ بگیرید

حتما خیلی این جمله قدیمی را تابحال شنیده اید که تمرین شما را کامل میکند. همین جمله برای افتتاحیه رستوران ها مصداق پیدا می کند.

در سافت اوپنینگ قبل از باز کردن دربهای رستورانتان برای عموم میزبان تعداد محدودی از افراد باشید. این استراتژی تست ران  باعث می شود تا دقت خاصی روی کیفیت محصولات و خدمات داشته و ببینید کجا پرسنل شما می توانند کارایی بیشتری داشته باشند. استراتژی های مختلفی برای سافت لانچ مانند میهمانی های خصوصی دوستانه و خانوادگی یا رونمایی از غذاها وجود دارد.

– یک منوی بتا شامل نیمی از منوی کاملتان ارائه بدهید. این کار باعث کاهش استرس پرسنل شما و ترغیب مشتریان برای بازگشت جهت دیدن رونمایی از منوی کامل میشود.

– تمام روز فعالیت نکنید. ۴ روز اول فقط صبحانه و نهار بدهید. سپس روز پنجم شام را اضافه کنید.

– یک ساعت شاد و میهمانی رونمایی از آیتم های منتخب منو و نوشیدنی های سیگنچر را میزبانی کنید.

– یک اوپنینگ کاملا دوستانه یا خانوادگی با غذاهای کامپلیمنتاری بابت تشکر از دوستان و اقوام با هدف دعوت از آنها برای آموزش و محک زدن پرسنل تان داشته باشید.

– یک سافت اوپنینگ برای خانه ها و کسب و کارهای همسایه بگیرید. این کار باعث میشود که طرفداران محلی  پیدا کرده کرده و امیدوار باشید آنها بازگشته و یا رستوران تان را برای بازدید به دوستان و همکارانش پیشنهاد کنند.

کدخبر: 153179

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین