|

ٰرژیم غذایی مناسب برای مادران باردار

اگر مادری دچار دیابت دوران بارداری شد برای رفع این مشکل حتما باید اقدام کند. در صورتی که کوتاهی در پیگیری این نوع دیابت شود؛ مادران باردار را بعد از اتمام دوران بارداری در معرض خطر دیابت نوع ۲ قرار می‌دهد.

سبک زندگی ٰرژیم غذایی مناسب برای مادران باردار

یک مشاور تغذیه درباره دیابت دوران بارداری و تغذیه مناسب برای این گروه از افراد توضیحاتی را ارائه کرد.

شهاب اولیایی رژیم شناس و متخصص تغذیه گفت: دیابت در دوران بارداری به دیابتی گفته می‌شود که برای نخستین بار در طول مدت بارداری تشخیص داده می‌شود. بین ۲ تا ۷ درصد زنان باردار دچار این نوع دیابت می‌شوند. در واقع این نوع دیابت پایدار نیست و بعد از اتمام دوران بارداری بهبود پیدا می‌کند.

او در ادامه افزود: تشخیص دیابت در دوران بارداری بسیار حائز اهمیت است؛ اگر مادری دچار دیابت دوران بارداری شد برای رفع این مشکل حتما باید اقدام کند. در صورتی که کوتاهی در پیگیری این نوع دیابت شود؛ مادران باردار را بعد از اتمام دوران بارداری در معرض خطر دیابت نوع ۲ قرار می‌دهد.

این متخصص تغذیه بیان کرد: برای تشخیص این نوع دیابت می‌توان بین هفته‌های ۲۴ تا ۲۸ بارداری، اندازه گیری قند خون به طور منظم انجام شود. البته متخصصان زنان و زایمان اگرعلائمی مانند چاقی یا سابقه دیابت را در افراد مشاهده کنند؛ آزمایش قندخون را سریع‌تر انجام می‌دهند.

اولیایی بیان کرد: برای مادران باردار لازم است که حتما افزایش وزن استاندارد در دوران بارداری داشته باشند، یعنی اگر افزایش وزن زیاد باشد وضعیت دیابت بارداری را بدتر خواهد کرد. در واقع بین ۷ تا ۱۱ کیلوگرم در شرایط بارداری اضافه وزن انجام می‌شود. در زمان ابتلا به دیابت بارداری علاوه بر نوع و حجم مواد غذایی، زمان غذا خوردن هم بسیار مهم است. در واقع داشتن ۵ تا ۶ وعده غذایی که شامل سه وعده غذایی اصلی و سه میان وعده توصیه می‌شود تا تقسیم کالری در بدن و پیشگیری از نوسانات قندخون به خوبی انجام شود.

توصیه‌های غذایی برای مادران باردار

او درادامه افزود: توصیه می‌شود زنان باردار قند و شکر را تا حد ممکن از برنامه غذایی خود حذف کنند. همچنین مصرف مواردی مانند کربوهیدارت ها، نشاسته، شیرینی، نوشابه، روغن جامد و حیوانی را تا حد امکان کاهش دهند. مادران باردار سعی کنند تا حد امکان از غذا‌های سرخ کردنی استفاده نکنند و مواد لبنی کم چرب را مورد مصرف قرار دهند. مصرف سبزیجات خام و پخته را افزایش دهند و در مصرف میوه‌های خیلی شیرین مثل هندوانه، انگور، خرما و انجیر احتیاط کنند. موادی مثل عسل، مربا، کره و آبمیوه‌ها را به دلیل داشتن قند زیاد محدود کنند. نسبت به مصرف نمک مراقبت جدی داشته باشند.

اولیایی در پایان یادآوری کرد: توصیه می‌شود مادران باردار وعده غذایی اصلی را حذف نکنند و به سه اصل تعادل، تناسب و تنوع توجه داشته باشند. همچنین ورزش روزانه و پیاده روی را فراموش نکنند و استرس را از خود دور نگه دارند.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
کدخبر: 160390

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین