بررسی رایجترین و نادرترین دلایل خارش کف پا
به طور کلی خارش کف پا به دلیل مشکلات سادهای مثل خشکی پوست و نیش حشرات هست اما ممکن به واسطه بیماریهایی جدیتری مانند اگزما، پسوریازیس، بیماری پای ورزشکار، گال، بیماری کلیه، کمکاری تیروئید و دیابت نیز احساس خارش در کف پا داشته باشیم.
اتفاقات روزمره ممکن شرایط خاصی را برای ما ایجاد کند یا حتی نشانه مشکلی در بدن باشد. یکی از این اتفاقات خارش کف پا هست. مطمئناً همه ما تجربه کردهایم اما در زمانهایی این خارش آزار دهنده میشود و یا ممکن به واسطه بیماری باشد. در این گزارش همراه ما شوید تا از عوامل و درمان خارش کف پا برای شما بگوییم.
دلایل اصلی خارش کف پا
اگزما یا گال
زمانی که خارش کف پا به دلیل اگزما یا گال (نوعی بیماری پوستی) هست، خارش همراه با التهاب در کف پا نیز هست. در این زمان باید توسط دارو و لوسیونها مانع تعرق کف پا شویم.
مواد شیمیایی جوراب و کفش
اگر مداوم با مشکل خارش در کف پا مواجه میشوید، از جوراب و کفش مرغوب استفاده کنید. جوراب نخی و نانو پیشنهاد خوبی هست که ضد عرق و ضد باکتری هستند.
پسوریازیس
در بعضی از موارد خارش کف پا به معنای ضعف در سیستم ایمنی و بیماری پسوریازیس هست.
حشره کوچک عامل خارش کف پا
در فصل تابستان نیش پشه احتمالاً عامل خارش کف پا هست و برای درمان این نوع از خارش به شما استفاده از آنتیهیستامین موضعی را توصیه میکنیم.
بیماری کلیه
زمانی خارش کف پا نگرانکننده میشود که به واسطه مشکلات در کلیه باشد. در نتیجه درمان این نوع از خارش تنها با درمان بیماری کلیه نتیجه بخش خواهد بود.
مشکلات تیروئیدی و خارش در کف پا
خارش در کف پا میتواند علامت هشدار دهنده در خصوص کمکاری تیروئید نیز باشد.
خارش بارداری
این خارش به علت ایجاد مانع در مسیر صفرا از کبد هست که به واسطه شرایط حساس بارداری مشورت با پزشک ضروری هست.
خارش کف پا در بیماران دیابتی کنترل نشده
بیمارانی دیابتی که قند خون کنترل نشده دارند، احتمالاً با این نوع از خارش در ناحیههایی از پا که پوست خشک دارد، مواجه شدهاند.
سرطان هم عامل خارش در کف پا هست
در این خصوص نباید نگران باشید، در شرایطی نادر خارش پاها میتواند نشانهای از ابتلا به سرطان کبد، لوزالمعده، لوسمی و سرطان پوست باشد. تجمع ترکیبی به نام بیلیروبین عامل این خارش هست.
بیماری پای ورزشکار
این بیماری نوعی عفونت قارچی هست که در مکانهای تاریک و مرطوب رشد و گسترش مییابد، در نتیجه پای انسان مکانی ایدئال برای رشد آنها محسوب میشود.
برای خارش کف پا باید به پزشک مراجعه کرد؟
در صورتی که خارش کف پا بهبود نیابد و نسبت به گذشته شدیدتر شود، باید به پزشک مراجعه کرد. پزشکان خارش کف پا را با درمانهایی مثل تجویز آنتیهیستامین، دیفن هیدرامین، اسپریها یا کرمهای ضد قارچ، روغن پتاسیم معالجه میکنند.
چند راه برای پیشگیری از خارش کف پا
چند عادت خوب مثل پوشیدن کفش ضد آب، دوش گرفتن پس از فعالیتهای ورزشی، خشککردن پا قبل از پوشیدن کفش و جوراب، شستن مرتب پاها با صابون ملایم، استفاده از جوراب نخی یا پشمی و پوشیدن کفشهای دارای تهویه مناسب مانع از بروز خارش در کف پا میشود.
درمان خارش کف پا با طب سنتی
بخش آخر در خصوص خارش کف پا مناسب علاقمندان به طب سنتی هست. حکمای طب سنتی معتقدند که خارش پا به دلیل غلبه سودا، غلبه صفرا، غلظت بیش از حد خون، گرفتگی تدریجی عروق هست و باید بر اساس سن، رنگ پوست و مزاج یابی درمان شود. در نهایت هم بر اساس طب سنتی میتوانید خارش کف پا را با ضماد حنا، شربت خاکشیر، شربت سکنجبین و حجامت کاهش دهید.
ارسال نظر