|

مقاومت بدن در برابر آنفلوآنزا با این دمنوش

یکی از بهترین دمنوش‌ها برای فصل پاییز که فصل خشکی هوا و سرماخوردگی است، ترکیب آویشن و عسل است و برای افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند بسیار مفید است.

 دمنوش‌ها خواص بسیاری برای بدن و سلامتی‌تان دارند و بدن شما را از بسیاری از بیماری‌ها در امان نگه می‌دارند. برای دانستن خواص این دمنوش‌ها با ما همراه شوید.

با فرا رسیدن فصل پاییز افراد برای حفظ سلامتی باید نکات خود مراقبتی و افزایش دهنده سطح ایمنی بدن را بیشتر از هر فصل دیگری رعایت کنیم. خشک شدن پوست بدن به ویژه در نواحی دست و صورت و پیدایش انواع التهابات پوستی یکی از مهمترین عوارض سرد شدن هوا و البته بلایی است که هوای خشک و سرد پاییز بر سر پوست می‌آورد.

نوشیدن یک فنجان دمنوش پاییزی با طعم و عطر خاص می‌تواند آرامش بخش و همچنین سالم باشد. در فصل پاییز می‌توانید دمنوش‌های ترکیبی را امتحان کنید. دارچین، هل و ادویه‌جات دیگر، سیب، کدوتنبل، قره قاط و افرا برخی از این ترکیبات هستند. این دمنوش‌های پاییزی مزایای فوق‌العاده‌ای برای سلامتی دارند.

دمنوش‌های معجزه‌گر فصل سرما را بشناسید

زهرا رحیمی، کارشناس تغذیه با بیان اینکه گل، ساقه، برگ و همه قسمت‌های گیاه در دم‌نوش‌های فصلی سرما مورد استفاده قرار می‌گیرند اما در موارد کمی از ریشه‌ گیاه برای درمان استفاده می‌شود، اظهار داشت: نوشیدنی‌ها به دو طریق، دم‌کردنی یا جوشیدنی تهیه می‌شوند، اگر بخواهیم دارویی با اثر قوی داشته باشیم، گیاه را می‌جوشانیم.

وی با اشاره به معجون معجزه‌آسای زنجبیل گفت: زنجبیل را می‌توان در شیر به همراه عسل و دارچین جوشاند، این ترکیب برای افرادی که دچار درد آرتروز و ورم مفاصل هستند، بسیار مفید است، این نوشیدنی را می‌توان به عنوان صبحانه و با چند تکه نان صرف کرد، اگر این معجون معجزه‌آسا به مدت ۴۰ روز استفاده شود، دردهای زانو برطرف می‌شود.

رحیمی با بیان اینکه گل بنفشه تسکین سرفه‌های خشک است، افزود: گل بنفشه را به صورت دمنوش درست می‌کنند، این گل مزه بسیار خوبی دارد و به صورت شربت دارویی در داروخانه‌ها به فروش می‌رسد، به این دمنوش‌ می‌توان گل سرخ هم اضافه کرد.

این کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه گل نیلوفر، برای رهایی از خشکی پوست بسیار مفید است، افزود: به افرادی که پوست‌شان در فصل‌های سرد سال دچار حساسیت و خشکی می‌شود، مصرف دمنوش گل نیلوفر را توصیه می‌کنیم، دم‌کرده این گل در رفع خشکی پوست بسیار موثر است.

وی با اشاره به اینکه گل گاوزبان یک گیاه جوشیدنی است، بیان کرد: گل گاوزبان گلی است که اگر بخواهید به قدر کافی تاثیرگذار باشد باید نیم‌ساعت جوشانده شود و بعد از آن به مدت یک ساعت هم دم بکشد، دمنوش این گل با ترکیب لیموعمانی استفاده می‌شود.

مقاومت بدن در برابر آنفلوآنزا با چای آویشن

رحیمی با بیان اینکه اگر سرما خوردگی زود سراغتان می‌آید، نوشیدنی چای آویشن همزمان با آغاز فصل پاییز نه تنها می‌تواند مقاومت بدن را در برابر ویروس سرماخوردگی و آنفلوانزای فصلی افزایش دهد، بلکه روند بهبود سرماخوردگی را سرعت می‌بخشد، ادامه داد: این دمنوش تسکین دهنده سرفه و برطرف کننده تنگی نفس است، ترکیب آویشن و عسل است در افراد با سیستم ایمنی ضعیف بسیار مفید است.

این کارشناس تغذیه با بیان اینکه گل گاوزبان، گل بنفشه، گل ختمی و گل سرخ از معروف‌ترین گل‌های دم کردنی هستند که با تأثیرگذاری زیادی در رتبه اول قرار می‌گیرند، عنوان کرد: دمنوش چهار گل در مواردی مانند یبوست، سوزش چشم، خشکی بینی، آنژین‌های چرکی، گلودرد و بدن‌درد مورد استفاده قرار می‌گیرد و از چهارگل‌های معروف می‌توان هم به عنوان جوشیدنی و هم به عنوان دم‌کردنی استفاده کرد.

دمنوش نعناع سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند

مریم رضایی، کارشناس گیاهان دارویی نیز درباره دمنوش‌های مناسب فصل پاییز که بدن را قوی می‌کند گفت: نعناع گیاهی است که در هر خانه یافت می‌شود و می‌توان معجونی مخصوص سرماخوردگی‌های زمستان از آن تهیه کرد.

وی با بیان اینکه دمنوش نعناع سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و در رفع گلودرد و گرفتگی بینی مؤثر است، افزود: این دمنوش ضدنفخ است و در رفع دردهای شکمی که با خوردن مواد غذایی سرد در فصل زمستان ایجاد می‌شود، تأثیر بسیار دارد دمنوش نعناع بهبود دهنده حالت تهوع و تب‌بر است.

رضایی ادامه داد: یک قاشق غذاخوری نعنای خشک را با یک لیوان آب جوش دم کرده و بعد آن را صاف کنید، سپس دوباره این دمنوش را به همراه برش‌های لیموترش، چوب دارچین و چند برش از زنجبیل و نبات دم کرده و فرصت دهید به خوبی دم بکشد، بهتر است این دمنوش را قبل از شام بنوشید، دمنوش‌ نعناع انرژی فوق‌العاده‌ای در بدن ایجاد می‌کند.

گلپر بنوشید

کارشناس گیاهان دارویی تصریح کرد: اغلب ما گلپر را به عنوان ادویه همراه با باقلای پخته به کار می‌بریم اما این دانه پهن و معطر می‌تواند دم‌نوش پرخاصیتی باشد، نوشیدنی گلپر طبیعت گرم و خشک دارد و به طرز شگفت‌انگیزی حافظه و قلب و عروق را تقویت می‌کند.

وی با بیان اینکه دم کرده گلپر اشتهاآور است و به هضم غذا کمک می‌کند، افزود: این دمنوش ضد صرع است و کبد را پاکسازی و در درمان تنبلی معده، جوش و دمل‌ هم بسیار موثر است؛ تداوم مصرف این دم‌نوش بهبود عملکرد صفرا و چربی‌سوزی را به همراه دارد.

وی خاطرنشان کرد: برای تهیه این دمنوش، یک قاشق مرباخوری گلپر را در یک لیوان آب جوش ریخته و سر لیوان را بپوشانید، ۱۵ دقیقه صبر کنید تا آب جوش به رنگ زرد درآید.

رضایی با تأکید بر اینکه زمان نقش مهمی در تأثیرگذاری این دمنوش‌ها روی بدن دارد، بیان کرد: برای خوردن دمنوش‌ها بهترین زمان عصر است، چرا که بیشتر بیماری‌های فصل سرما در شب به اوج خود می‌رسند و سرفه، تب و آبریزش بینی در شب بیشتر نمایان می‌شود.

کارشناس گیاهان دارویی با بیان اینکه در استفاده از دمنوش‌ها به طبع افراد باید توجه شود، گفت: افراد با طبع گرم نباید زعفران، آویشن و عسل را مصرف کنند زیرا در ابتلا به آفت دهان تأثیرگذار است و توصیه می شود این اشخاص از لیموترش یا لیمو امانی برای ایجاد تعادل در دمنوش‌ها استفاده کنند.

 دمنوش‌های رنگارنگ، فصل سرد را به گرم‌ترین فصل سال تبدیل می‌کنند

شما می‌تواند از میوه‌ها، گیاهان و ادویه‌های مختلفی در این دمنوش‌ها استفاده کنید، مثلاً در دمنوش‌های خود از برگ نعنا، چوب دارچین و یا تکه‌های زنجبیل استفاده کنید تا یک معجون گرم و گیاهی لذت‌بخش در فصل سرد را میل کنید.

در روزهای سرد پاییزی یک فنجان دمنوش داغ می‌تواند معجزه‌آسا باشد، البته در مصرف این دمنوش‌ها زیاده‌روی نکنید ، زیرا مواد موجود در آن ممکن است در دزهای بالا مشکلاتی برای بدن شما به وجود بیاورند.

منبع: فارس
کدخبر: 211548

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین