چرا استفاده از گوش پاک کن ضرر دارد؟
متخصص گوش، حلق و بینی گفت: استفاده از برخی صابون و شامپوها ، بسته شدن شیپور استاش به صورت مقطعی و استفاده از پنبه و گوش گیر در گوش می تواند سبب درد گوش شود.
محمد اجل لوئیان متخصص گوش، حلق و بینی در توضیح علت درد گوش که پس از حمام به وجود می آید گفت: درد گوش پس از حمام کردن در افرادی که پرده و مجرای گوش سالمی داشته باشند؛ معنا ندارد. ممکن است این افراد نسبت به شامپو و صابون حساسیت داشته باشند و پس از استفاده از آنها مجرا و لاله گوش را تحریک شده و درد بگیرد. این حساسیت میتواند منجر به بسته شدن مقطعی شیپور استاش در گوش شود که آن هم منجر به درد در گوش می شود. اگر این افراد در گوش خود پنبه و گوش گیر بگذارند هم می تواند منجر به درد گوش شود.
وی درباره افرادی که گوششان جرم می سازد گفت: این افراد باید هر چندماه یکبار جرم را توسط پزشک از گوش خود خارج کنند و یا از قطره گلیسیرین فنیکل هر روز یا دو روز یکبار استفاده کنند تا گوششان چرب شده و خارش نگیرد و جرم نسازد.
متخصص گوش، گلو و بینی کشورمان درباره مشکل عصب گوش درافراد مسن گفت: برخی اوقات افراد مسن دچار وزوز و سوت گوش می شوند که معمولا با پیرگوشی همراه است و پس از ارزیابی قابل درمان است. اگر این سوت ها خوب تشخیص داده شوند اگر کامل هم درمان نشوند در دوره های طولانی قابل کنترل خواهند بود.اگر سوت علت زمینه ای مثل بیماری های مغزی و آلزایمر نداشته باشد معمولا با مصرف دارویی مختصر قابل کنترل است و با مصرف این دارو بیمار آزار نمی بیند.
اجل لوئیان در ادامه با تاکید بر اینکه پس از استحمام نباید از گوش پاک کن استفاده کرد اظهار داشت: نام این وسیله اپلیکاتور است و برای این است که داروهای پوستی را روی پوست بزنند و برای آرایش هم از آن استفاده میکنند اما نباید برای تمیزکردن گوش از آن استفاده کرد.به اشتباه، این اپلیکاتورها را در سیسمونی نوزاد هم برای تمیزکردن گوش می گذارند. ورود وسیله به مجرای گوش باید به وسیله پرسنل متخصص تحت شرایط خاص صوت گیرد.اگر گوش کیپ نمی شود و کاهش شنوایی وجود ندارد نیازی به جرم گیری نیست.
وی در مورد افرادی که گوششان گرفته است و صدا را به صورت اکو می شنوند گفت: اگر این اتفاق در یک گوش روی داده باید در فاصله یک یا دو هفته ای برای معاینه به پزشک متخصص مراجعه کنند. اما اگر این گرفتگی در دو گوش باشد می تواند ناشی از آلرژی و یا وجود جرم در گوش باشد که می توان به راحتی آن را برطرف کرد.
اجل لوئیان یادآور کرد: افرادی که برخی اوقات در دکمه گوش خود احساس درد و ایجاد توده دارند گفت: احتمالا این مورد به بسته شدن مجراهای یکی از غدد بزاقی بستگی دارد. مورد مهمی نیست اما بهتر است به متخصص گوش و حلق و بین مراجعه کنند.
ارسال نظر