تهدید جدی سکته مغزی برای این افراد
محققان مرکز پزشکی Cedars-Sinai دریافتند: خطر سکته مغزی در زنانی که شرایط نامطلوبی مانند فشار خون بارداری، پره اکلامپسی یا زایمان زودرس را تجربه می کنند، بیشتر است.
پژوهشگران توضیح دادند: یافته های تحقیقات قبلی نشان داده بودند که خطر سکته در زنان، بالاتر از مردان است. نتایج این مطالعه، درک ما را از این که چرا زنان بیشتر تحت تأثیر خطر سکته مغزی قرار می گیرند، عمیق تر می کند.
سبک زندگی و پیروی از رژیم غذایی سالم، علاوه بر افزایش میزان فعالیت بدنی در کاهش خطر عوارض مرتبط با بارداری، نقش دارند. همچنین، شواهد متعددی نشان داده اند که استفاده از آسپرین با دوز پایین، می تواند از پره اکلامپسی در زنان در معرض خطر، جلوگیری کند.
محققان برای این مطالعه، داده های ۱۴۴ هزار زن که پس از سال ۱۹۶۹ سابقه یک یا چند زایمان داشتند، را تجزیه و تحلیل کردند. ۱۸ درصد از این زنان، حداقل یک بارداری با پیامد نامطلوب حاملگی را تجربه کرده بودند و ۳ درصد از زنان تجربه دو یا چند بارداری با پیامد حاملگی نامطلوب داشتند.
از یافته های کلیدی این مطالعه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
برخی از شرایط پزشکی مانند چاقی، فشار خون بالا، بیماری قلبی و میگرن، در زنانی که تجربه پیامدهای نامطلوب بارداری داشتند، شایع تر بودند.
از میان تمام زنانی که در این مطالعه سکته کرده بودند، سکته مغزی در زنانی که دو یا چندین پیامد نامطلوب بارداری را تجربه کرده بودند، در مقایسه با زنانی که تجربه پیامد نامطلوب بارداری نداشتند، در سنین پایین تری رخ داده بود.
محققان اضافه کردند:مهمتر از همه، زنان با تجربه پیامدهای نامطلوب بارداری مکرر، تقریبا دو برابر بیشتر در معرض خطر سکته مغزی قبل از سن ۴۵ سالگی بودند. سکته مغزی، زمانی اتفاق می افتد که جریان خون به مغز متوقف شود. سکته مغزی می تواند بر توانایی های فرد برای حرکت، صحبت کردن، خوردن، نوشیدن، واضح دیدن، فکر کردن، به خاطر سپردن و حل مشکلات یا کنترل عملکردهای بدن مانند ادرار و احساسات تأثیر بگذارد.
دانشمندان اظهار داشتند: یکی از استراتژی های پیشگیرانه این است که زنان در معرض خطر، خطر لخته شدن خون را با نوشیدن زیاد آب، ترک سیگار و کاهش مصرف الکل کاهش دهند.
یافته های تحقیقاتی در مجله Stroke منتشر شده اند.
ارسال نظر