جزئیات دیدار قالیباف با مقامات سیاسی کشورهای مختلف
رئیس مجلس شورای اسلامی بعد از مراسم تحلیف روز گذشته دیدار با مقامات سیاسی کشورهای مختلف داشت.
«ایویتسا داچیچ»، رییس مجلس صربستان که برای شرکت در مراسم تحلیف ریاست جمهوری ایران به تهران سفر کرده است، با محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتگو کرد.
قالیباف در ابتدای این دیدار گفت: روابط خوب و دوستانهای میان مجالس دو کشور وجود دارد. روابط دوستانه پارلمانی پشتوانه محکمی برای ارتقای روابط در سایر زمینه ها است. آمادگی داریم روابط پارلمانی فیمابین را در همه سطوح به ویژه میان کمیسیون های تخصصی و گروه های دوستی توسعه دهیم.
رییس مجلس شورای اسلامی افزود: ایران و صربستان دارای ظرفیتهای گسترده ای برای همکاری در عرصه های مختلف سیاسی، دفاعی، اقتصادی و فرهنگی هستند. با یک اراده سیاسی قوی می توان از آنها در جهت منافع دو کشور بهره جست.
قالیباف با اشاره به اهمیت افزایش سطح همکاری های اقتصادی ایران و صربستان گفت: حجم روابط اقتصادی دو کشور در حد و اندازه ظرفیت های موجود نیست.
«ایویتسا داچیچ» در این دیدار با اشاره به روابط دوستانه دو کشور اظهار داشت: صربستان و جمهوری اسلامی ایران دو کشور دوست هستند که منافع مشترک و دشمنان مشترکی دارند. این اشتراکات تقویت هر چه بیشتر روابط فیمابین را می طلبد.
وی بیان داشت: صربستان کشوری مستقل است و هیچگاه تحت فشار کشورهای ثالث روابط خود با ایران را محدود نکرده است. دولت و پارلمان صربستان خواهان توسعه روابط دوجانبه با ایران هستند.
رییس مجلس صربستان با تایید سخنان قالیباف در خصوص پایین بودن سطح روابط اقتصادی ایران و صربستان گفت: ما در برابر مردم و آیندگان مسوول هستیم و وظیفه داریم که از تمام ظرفیت خود برای افزایش مبادلات اقتصادی دو کشور استفاده کنیم.
ایویتسا داچیچ در پایان ابراز امیدواری کرد: در آینده نزدیک شاهد تبادل هیات های عالی رتبه دولتی و پارلمانی میان دو کشور باشیم و روابط ایران و صربستان از این مجاری به سطح بالاتری ارتقا یابد.
صلح با گفت وگوی همه گروه های سیاسی افغانستان حاصل می شود
محمد اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان که برای شرکت در مراسم تحلیف سیزدهمین دوره ریاست جمهوری به تهران سفر کرده است با محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتگو کرد.
محمدباقر قالیباف شامگاه (پنج شنبه ۱۴ مرداد ماه) با محمد اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان دیدار و گفتوگو کرد.
محمدباقر قالیباف، با اشاره به پیوندهای عمیق و مراودات تاریخی، دینی، فرهنگ و زبان مشترک میان دو ملت گفت: ارتباطات فرهنگی و تاریخی میان دو کشور بسترهای مناسبی برای توسعه و گسترش مناسبات در عرصه های مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی فیمابین فراهم آورده است.
وی با اشاره به تحولات اخیر در منطقه عنوان کرد: سیاست جمهوری اسلامی ایران برقراری صلح و ثبات در منطقه است.
قالیباف در همین راستا افزود: جمهوری اسلامی ایران از هرگونه اقدامی در راستای ایجاد آرامش و امنیت پایدار و جلوگیری از خون ریزی در افغانستان، حمایت میکند.
وی خاطر نشان کرد: آرامش و صلح در افغانستان با گفتگو میان همه گروه های سیاسی افغان حاصل خواهد شد و امیداریم که اراده محکم و همدلی گروههای مختلف در این کشور، ثبات و آرامش را به افغانستان بازگرداند.
قالیباف ضمن ابراز امیدواری نسبت به ارتقاء سطح مناسبات فیمابین تصریح کرد: تقویت روابط تجاری و تعاملات فیمابین با افتتاح بازارچههای جدید مرزی قابل حصول است و انتظارات مردم منطقه با توزیع حقآبه هیرمند بر آورده خواهد شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی دخالت نیروهای بیگانه در افغانستان را عامل ناامنی در این کشور دانست و متذکر شد: مادامی که حضور قدرتهای فرامنطقهای وجود داشته باشد، به تداوم و گسترش ناامنی در منطقه دامن خواهد زد.
در ادامه این دیدار محمد اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان فضای مناسبات فیمابین را برادرانه بیان نمود و گفت: اشتراکات دیرینه دو ملت، مناسبات دوستانه دو کشور را تقویت خواهد کرد.
وی تصریح کرد: ملت افغانستان هرگز همدلی و مساعدت مردم و دولت ایران در ادوار مختلف بحران در این کشور به ویژه میهمان نوازی از مهاجران افغان را فراموش نخواهد کرد.
رئیس جمهور افغانستان، تداوم جنگ را راه حل مشکل کنونی افغانستان ندانست و تأکید کرد: کشتار و قتل عام مردم بیگناه نمی تواند عقب ماندگی های گذشته جبران کند و باید با گفتگو و مذاکرات مشکلات کنونی را حل نماییم.
محمد اشرف غنی سرمایهگذاریهای مشترک دو کشور به ویژه در بندر چابهار را حائز اهمیت دانست و رفع موانع صادرات و واردات را مهم بر شمرد.
در این نشست علی جدی نماینده مردم شیروان و رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران- افغانستان؛ فداحسین مالکی نماینده مردم زاهدان و سلمان اسحاقی نماینده مردم قاینات در مجلس شورای اسلامی نیز حضور داشته که به طرح دیدگاه های خود در موضوعات منطقهای با رئیس جمهور افغانستان پرداختند.
دیدار با رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس
همچنین رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با اسماعیل هنیه گفت: مقاومت مردم فلسطین در جنگ ۱۲ روزه باعث عزت مسلمین شد.
اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی (حماس) که برای شرکت در مراسم تحلیف سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران در تهران بسر می برد با محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتگو کرد.
قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در ابتدای این دیدار، با اشاره به پیروزیهای چشمگیر ملت فلسطین در جنگ سیف القدس که در پایان ماه رمضان با رژیم اشغالگر قدس اتفاق افتاد گفت: «پیروزی ملت فلسطین و مجاهدین مقاومت در مبارزه با دشمن تا به دندان مسلح رژیم صهیونیستی را به شما تبریک می گویم». وی خاطر نشان کرد: «جمهوری اسلامی ایران بر تعهد خود تا آزادی سرزمین های اشغالی استوار است و موضوعاتی همچون عادی سازی و شناسایی صهیونیست ها تاثیری بر عزم ما نخواهد داشت».
قالیباف تصریح کرد: «صهیونیست ها همواره به کمتر از تجزیه کشورهای اسلامی و تفرقه بین مسلمانان رضایت نمی¬دهند اما مقاومت ملت فلسطین نقش مهمی در شکست توطئه¬های صهیونیست¬ها دارد.».
رئیس مجلس شورای اسلامی در همین راستا ابراز داشت: «بیداری افکار عمومی و حمایت آنها از مبارزات ملت فلسطین و مقاومت ثابت نمود که قضیه فلسطین همچنان اولویت اول جهان اسلام محسوب می¬شود».
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مقاومت مردم فلسطین در جنگ ۱۲ روزه باعث عزت مسلمین شد، عنوان داشت: «آنچه در مناطق اشغالی و غزه اتفاق افتاد، باعث زنده شدن روحیه سلحشوری، مقاومت و مبارزه برای پایان دادن به حاکمیت رژیم صهیونیستی بر سرزمینهای اشغالی، قدس و مسجدالاقصی است».
در این دیدار اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی (حماس) با قدردانی از مواضع موثر جمهوری اسلامی ایران در حمایت از مردم فلسطین در شرایط مختلف گفت: «رهبری، مردم و دولت جمهوری اسلامی ایران، حامی همیشگی ملت فلسطین و محور مقاومت هستند».
وی خاطر نشان کرد: «ملت فلسطین در جنگ سیف القدس نشان داد که تنها راه برای احقاق حق ملت فلسطین و امت اسلامی خط مقاومت و مبارزه با رژیم اشغالگرقدس است و این مسیر را با قدرت و اطمینان ادامه خواهد داد».
اسماعیل هنیه در همین راستا تأکید کرد: «ملت فلسطین مصمم به مبارزه برای بازپس گیری سرزمین¬های اشغالی است و هرگز از عزم و اراده مقاومت در مبارزه با رژیم اشغالگر قدس تا آزادی کاسته نخواهد شد».
در این دیدار علاوه بر رئیس مجلس شورای اسلامی اعضای گروه دوستی ـ پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و فلسطین نیز حضور داشتند.
توسعه فعالیتهای اقتصادی در گرو عادیسازی ارتباطات مالی دو کشور است
ولادیمیر آندریچنکو رئیس مجلس نمایندگان جمهوری بلاروس در حاشیه مراسم تحلیف سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران با محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتگو کرد.
قالیباف در این دیدار مناسبات فیمابین دو کشور را دوستانه و رو به رشد خواند و افزود: تعمیق و تقویت ارتباطات دوستانه فیمابین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری بلاروس در عرصه های مختلف بویژه در عرصه پارلمانی ، نقش مؤثری در کمک به افزایش سطح همکاری های دو کشور و رفع موانع توسعه همکاری های فیمابین دارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه این دیدار گفت: تعاملات جمهوری اسلامی ایران و جمهوری بلاروس در زمینه های اقتصادی، تجاری، صنعتی، کشاورزی، علمی - آموزشی و تبادلات مالی از اهمیت فراوانی برخوردار است.
وی افزود: همچنین باید روابط بانکی فیمابین را برای استفاده از ظرفیت های حوزه صنعتی، خدمات فنی، حمل و نقل، کشاورزی، پتروشیمی و نفت روان تر کنیم.
قالیباف در بخش دیگری از سخنانش با محکوم کردن اعمال تحریم های ظالمانه غرب علیه دو کشور و تاکید بر اینکه توسعه فعالیتهای اقتصادی در گرو عادیسازی ارتباطات مالی دو کشور است،گفت: توسعه مراودات بیشتر میان تهران و مینسک در زمینه های مختلف موجب شکست تلاشهای دشمنان دو ملت و توسعه و پیشرفت دو کشور خواهد شد.
وی در پایان این دیدار با تاکید بر اهمیت نقش گروه های دوستی پارلمانی در مجالس دو کشور گفت: افزایش ارتباطات و همکاری های پارلمانی و تبادل تجارب، نقش مهمی در در تقویت مناسبات فیمابین دارد.
ولادیمیر آندریچنکو رئیس مجلس بلاروس نیز در این دیدار بر ضرورت افزایش ارتباط میان مجالس دو کشور تاکید کرد و افزود: تعاملات پارلمانی و ارتباط نمایندگان بخش های مختلف مجالس دو کشور از جمله کمیسیون ها و گروههای دوستی - پارلمانی ، نقش مهمی در توسعه مناسبات دوجانبه و پیشبرد همکاری های منطقه ای و بین المللی دارد.
وی در ادامه گفت: توانمندی های فراوان و نقش مهم جمهوری اسلامی ایران در منطقه و جهان موجب شده تا افزایش تعامل در بخش های مختلف با ایران مورد توجه و پیگیری دولت و مجلس بلاروس قرار گیرد.
رئیس مجلس بلاروس در ادامه تصریح کرد: شناخت و استفاده از توانمندی های مختلف و فراوانی که در دو کشور وجود دارد می تواند سطح مبادلات و همکاری های مینسک - تهران را افزایش دهد و در این مسیر، مجالس دو کشور نقش مؤثری در کمک به دولتها ایفاء می کنند.
آندریچنکو در پایان این دیدار بر آمادگی دولت و پارلمان این کشور برای گسترش مناسبات همه جانبه با کشورمان بویژه در عرصه های اقتصادی، فنی، صنعتی و کشاورزی تاکید کرد.
ارسال نظر