|

چرا رسانه ها مدعی جو منفی در مذاکرات برجامی هستند؟

نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین در پیامی توییتری در واکنش به برخی گزارش‌ها که مدعی حاکم بودن جو منفی و بدبینانه بر مذاکرات وین هستند، گفت کشورش خوش‌بینی محتاطانه‌ای نسبت به این مذاکرات دارد.

میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین در واکنش به اظهارات خبرنگاری مبنی بر این که فضای حاکم بر مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین در میان مذاکره‌کنندگان تار است، گفت: روسیه را مستثنی کنید لطفا. ما کاملا به مشکلاتی که در مذاکرات وین وجود دارند، واقفیم اما محتاطانه خوش‌بین هستیم. دلیل این خوش بینی محتاطانه بسیار ساده است: ما هیچ جایگزین قابل قبولی برای نتیجه‌گیری موفقیت‌آمیز از مذاکرات پیرامون برجام[توافق هسته‌ای] نداریم.

دولت جدید ایران اخیرا پس از بررسی نتایج شش دور قبلی مذاکرات، اعلام کرده که دور هفتم مذاکرات از امروز از سرگرفته خواهد شد. ایران تاکید کرده است هدف آن از این مذاکرات لغو تحریم‌های آمریکا است با این حال گفته می‌شود طرف‌های غربی نیز مسائلی خارج از برجام را پیش کشیده‌اند که آینده مذاکرات را با ابهام مواجه کرده است.

دولت آمریکا می‌گوید مسیر دیپلماتیک با ایران را برای حل‌وفصل موضوع هسته‌ای آن ترجیح می‌دهد و آماده است با «حسن نیت» و در راستای بازگشت دوجانبه با ایران به پایبندی کامل به توافق هسته‌ای، به مذاکرات وین بازگردد.

علی باقری کنی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران به عنوان مذاکره کننده ارشد کشورمان روز گذشته وارد وین شد. باقری در یادداشتی برای روزنامه فایننشال تایمز، نوشت: کشورهای غربی علی‌الخصوص آمریکا به طور خستگی‌ناپذیر در تلاش هستند تا «مذاکرات» را تنها به عنوان فرایندی جهت محدود کردن برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز و مشروع ایران نشان دهند که در معاهدات بین‌المللی گنجانده شده و توسط سازمان‌های نظارتی تحت نظر است اما از دید ایران «مذاکرات» باید اهداف واقعی را دنبال کند و توسط تمامی طرفین نظارت شود.

او گفت: در این راستا ما دو هدف داریم. اولین هدف رفع کامل، تضمین شده و قابل راستی آزمایی تحریم‌هایی است که علیه مردم ایران اعمال شده بودند. بدون آن، این فرایند تا ابد ادامه خواهد یافت. «مذاکرات» بدون راه‌حل بی‌چون‌وچرا برای هیچ‌ کسی سودی ندارد. دومین هدف تسهیل حقوق قانونی ملت ایران برای بهره‌بری از دانش هسته‌ای صلح‌آمیز به ویژه فناوری مهم غنی‌سازی برای مقاصد صنعتی طبق معاهده عدم اشاعه هسته‌ای (NPT) است.

 

منبع: ايسنا
کدخبر: 221196

ارسال نظر

 

آخرین اخبار