|

آذری جهرمی: اقتصاد دیجیتال با طرح صیانت از بین می برد

«محمد جواد آذری جهرمی» در یادداشتی در کانال شخصی خود در پلتفرم فیلتر شده تلگرام به طرح صیانت واکنش نشان داده و آن را تهدیدی برای رشد سهم اقتصاد دیجیتال کشور تشبیه کرده است.

سیاست داخلی آذری جهرمی: اقتصاد دیجیتال با طرح صیانت از بین می برد

وزیر اسبق ارتباطات در یک یادداشت که در شبکه‌های مجازی منتشر ساخته اعلام کرد که ایران توانست در دولت قبلی با وجود تحریم‌های اعمال شده از سوی کشورهای مختلف، سهم اقتصاد دیجیتال خود را چهار برابر کند. او تاکید کرده که این ایستادگی و مقاومت و رسیدن به توسعه در نهایت با وجود طرح‌هایی مثل طرح صیانت، از بین خواهد رفت.

جهرمی با اشاره به تحریم و محدودیت اعمال شده از سوی یک شرکت امریکایی علیه روسیه،در کانال تلگرام خود نوشت: «پس از اعمال تحریم‌های یکجانبه دولت ایالات متحده آمریکا بر ایران و به ویژه پس از خروج ترامپ از برجام، بسیاری از شرکتهای تهیه‌کننده‌ زیرساخت خدمات فناوری اطلاعات در دنیا، به ویژه شرکتهای تامین کننده زیرساخت خدمات ابری و پلتفرم‌های نرم‌افزاری تلفن‌همراه، ارائه خدمات به شرکت‌ها و کاربران ایرانی را متوقف کردند.»

او تاکید کرده بسیاری از این شرکت‌های بین‌المللی حتی نام کشور ایران را از لیست کشورهای ارائه‌ی خدمات خود حذف کردند و به موضوع تحریم بازی‌های رایانه‌ای در قبال کاربران ایرانی نیز پرداخته است. او این موارد را با عبارت «فناتحریم» توصیف کرده که در واقع عبارت تحریم فناوری را تداعی می‌کند و تصریح کرده در کنار این تحریم‌ها، فیلترینگ‌های نامعقولی نیز رد کشور رخ داده که از نظر جهرمی این موارد اهرم فشار دیگری بر کاربران و شرکت‌های فناوری اطلاعات ایران بوده است.

باید گفت که وزارت ارتباطات از لحاظ قانونی متولی فیلترینگ در کشور نیست و تنها یک عضو از کارگروه فیلترینگ است هرچند از لحاظ قانونی امکان پیگیری این موضوع وجود دارد که وزارت ارتباطات به عنوان نهاد متولی و اصلی در این زمینه شناخته شود و جهرمی با وجود مخالفت‌های زیادی که درباره فیلترینگ برخی پلتفرم‌ها داشته، در همان زمان فعالیت در وزارت ارتباطات بارها تاکید کرد که علاقه‌ای به متولی بودن فیلترینگ ندارد.

نظر جهرمی درباره طرح صیانت

جهرمی در ادامه یادداشت خود اعلام کرده «فراموش نکنیم که سهم اقتصاد دیجیتال در تولید ناخالص داخلی ایران، علیرغم همه تحریم‌ها از ۱/۷ درصد در سال ۹۲ به بیش از ۶/۴ درصد در سال ۱۳۹۹ رسید.» او به تحریم شرکت‌های روس توسط شرکت‌های فناور که طی روزهای اخیر رخ داده اشاره کرده و آن را بسیار کمتر از تحریم‌های اعمال شده به ایران دانسته است. او همچنین این سوال را مطرح کرده که «آیا شرکتهای روس توان تحمل آن را خواهند داشت یا خیر؟»

وزیر ارتباطات دولت پیشین در پایان یادداشت خود اعلام کرده که طرح صیانت می‌تواند توسعه دیجیتال در ایران را کمرنگ بسازد: «اگر نبود ایستادگی مثال زدنی و تلاشهای شرکتهای ایرانی و همچنین سیاستهای دولت در توسعه‌ی فناوری اطلاعات؛ با هجمه‌ی تحریم‌ها، پافشاری و لجاجت کج‌فهمان و پروپاگاندای رسانه‌ای خارجی و داخلی علیه زیست بوم فناوری اطلاعات ایران، مشخص نبود آیا امروز از توسعه دیجیتال در ایران چیزی باقی‌مانده بود یا نه! امیدها و ایستادگی‌هایی که با امثال طرح‌صیانت روز به روز کم‌رنگ‌تر و شکننده‌تر می‌شود.»

پیش از این نیز جهرمی و برخی از معاونین او در دولت قبل به پیامدهای منفی طرح صیانت اشاره کرده بودند و طی روزهای اخیر این انتقادات از سوی تیم قبلی وزارت ارتباطات بیشتر هم شده است. خاطرنشان می‌شود وزیر ارتباطات فعلی کشورمان نیز بارها تاکید کرده که نسبت به برخی مفاد طرح صیانت انتقاداتی جدی دارد و نسخه‌های مختلفی از سوی این وزارتخانه به مجلس برای اصلاح اشکالات ارسال شده است هرچند دبیر کمیسیون بررسی طرح صیانت اعلام کرده که نگاه کلی وزارت ارتباطات کنونی به طرح صیانت یک نگاه مثبت است.

منبع: دیجیاتو
کدخبر: 247725

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین