|

سرنوشت FATF در دولت مسعود پزشکیان | منتقدان اجازه پذیرش می دهند؟

یکی از طرح‌هایی که دولت‌های پیشین از اجرای آن خودداری کردند، طرح FATF است. محسن هاشمی رفسنجانی، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی، در این باره اظهار داشت: منظور از وفاق ملی، حرکت به سمت راه‌حل‌هایی است که مورد توافق اکثریت جامعه قرار گیرد. این هدف از طریق برگزاری تریبون‌های آزاد، انتخابات رقابتی و اجتناب از افراط و تفریط محقق می‌شود تا به راه‌حل‌هایی دست یابیم که قابلیت اجرایی داشته و مورد پذیرش مردم باشد.

سیاست سرنوشت FATF  در دولت مسعود پزشکیان | منتقدان اجازه پذیرش می دهند؟

محسن هاشمی در مورد مفهوم وفاق ملی گفت: به نظر می‌رسد که این مفهوم از ابتدا به‌طور نادرستی توسط سیاستمداران و مردم تعریف شده است. وقتی صحبت از وفاق ملی به میان می‌آید، بسیاری به افراد و شخصیت‌ها فکر می‌کنند و تصور می‌کنند که وفاق ملی به معنای ایجاد تنوع در دولت، کابینه، معاونین و پست‌های کلیدی است تا همه فعالان سیاسی کشور سهمی از این موفقیت داشته باشند و آن را وفاق ملی بنامند. اما در واقع، وفاق ملی به افراد سیاسی و احزاب مربوط نمی‌شود. آنچه در این زمینه اهمیت دارد، این است که وفاق باید برای حل مشکلات کشور باشد. اگر بگوییم که وفاق ملی به منظور حل مشکلات کشور است، معنای آن به‌طور کلی تغییر می‌کند.

وی ادامه داد: این نکته را باید در نظر گرفت که کشور به دلایل مختلف دچار بحران‌هایی شده است که الان بیشتر بحث وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم مطرح است، ولی کشور در زمینه سیاست خارجی، فرهنگی و اجتماعی هم دچار بحران است و خیلی از روش‌هایی که مخصوصا در ۱۵ سال گذشته استفاده شده، منجر به این شرایط شده است.

در ۱۵ سال گذشته برخلاف دیدگاه آیت الله هاشمی - که دنبال اعتدال در مدیریت کشور بود - کشور دچار افراط و تفریط شد کنند. همین افراط و تفریط موجب شد که ما دچار مشکلات عدیده شویم که بعضی از این بحران‌ها را همه حس می‌کنند و بارز است، ولی برخی از این بحران‌ها را همه حس نمی‌کنند، زیرا این بحران‌ها آنقدر خود را نشان نداده است.

رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی همچنین با بیان اینکه برای دستیابی به وفاق ملی، باید به این سمت برویم که همه دور هم جمع شده و راه‌حل برای مشکلات کشور پیدا کنیم، افزود: مثلا برای حل مشکل بنزین اگر یک وفاق ملی در کشور ایجاد نشود، وقتی جراحی انجام می‌دهید، خون‌ریزی آن به شدت زیاد می‌شود، ولی اگر همه و مخصوصا مردم توجیه شده و وفاق ایجاد شود، می‌توانید از پس معضل بنزین رهایی پیدا کنید. در این مورد توجیه‌شدن مردم مهمتر از سیاسیون است.

هاشمی خاطرنشان کرد: اکنون بحث حقوق بازنشستگان یا کارمندان مطرح است. در ۵ سال گذشته تورم ۴۰ درصدی داشته‌ایم، اما حقوق کارمندان سالی ۲۰ درصد افزایش داشته و این یعنی در ۵ سال گذشته، آن‌ها سالی ۲۰ درصد نسبت به سال قبل فقیرتر شده‌اند. اگر بخواهیم این مشکل را حل کنیم، باید راه‌حل‌هایی را بیابیم که این ناترازی به صورت کامل حل شود نه اینکه دنبال راه‌حل مقطعی باشیم و در نتیجه مجبور شویم ۶ ماه بعد جراحی دیگری انجام دهیم.

وی درباره مسائل کشور در زمینه سیاست خارجی نیز اظهار کرد: در سیاست خارجی اتفاقاتی رخ داده که کشور دچار بحران شده مثل تحریم ۱۶ -۱۵ساله یا FATF که وفاقی درباره آن وجود ندارد که آیا باید در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب شود یا نه؟

مهم نیست که چه کسانی در دولت آقای پزشکیان سر کار باشند بلکه مهم این است که در مجمع تشخیص مصلحت نظام هنوز به این نتیجه نرسیده‌اند که بخواهند FATF را تصویب کنند. یا برداشتن تحریم‌ها راه‌حلش چیست؟ آیا راه‌حل همان حرکتی است که مجلس شورای اسلامی انجام داد و قانون راهبردی را تصویب کرد که جلو برداشتن تحریم‌ها را گرفت؟

این فعال سیاسی خاطرنشان کرد: در کشور مشکل ناترازی در برق و گاز وجود دارد. ما چگونه می‌خواهیم این مشکل را حل کنیم؟ آیا می‌خواهیم از ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر استفاده کنیم یا راه‌حل دیگری داریم؟

این فعال سیاسی تاکید کرد: منظور از وفاق ملی حرکت به سمت راه‌حل‌هایی است که مورد وفاق اکثریت جامعه باشد. این هدف با برگزاری تریبون‌های آزاد، انتخابات رقابتی و پرهیز از افراط و تفریط بدست می‌آید تا به راه‌حل‌هایی برسیم که قابلیت اجرایی داشته باشد و مردم هم آن‌ها را قبول کنند.

هاشمی با بیان اینکه باید این مسائل در دانشگاه‌ها، دولت، بین فرهیختگان و مردم مطرح شده و به راه‌حل‌هایی برسیم که کشور را از بحران نجات دهیم، گفت: ، ولی نخبگان سیاسی با هم بحث نمی‌کنند. مشکل ما همین است که نخبگان سیاسی هرکدام در کمپ خود نشسته و با خود صحبت می‌کنند. البته ما اجازه نمی‌دهیم که افراد در رسانه‌ها، آزاد صحبت کنند.

اگر این کار انجام شود، مردم هم کم کم ورود می‌کنند و متوجه می‌شوند حرف‌های مطرح شده صادقانه است و راه‌حل‌ها هم مطرح می‌شود. از سویی ما خط قرمزهایی داریم که اگر سیاسیون درباره آن‌ها صحبت کنند، دچار مشکل شده و حتی ممکن است مشکل زندان هم برای آن‌ها پیش بیاید؛ بنابراین اجازه داده نمی‌شود که در کشور راه‌حل‌های واقعی مطرح شود.

کدخبر: 334562

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین