در گفتگوی گسترشنیوز با رئیس کمیسیون معادن و صنایع اتاق بازرگانی مطرح شد:
سرکشی بانکها در برابر دولت
رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران ضمن انتقاد از رویه بانکها در پرداخت تسهیلات به تولیدکنندگان گفت: حتی اگر دولت به بانکها ابلاغ کند اهمیت نخواهند داد.
رضا فاطمی امین از زمان آغاز سکانداری دولت سیزدهم در وزارت صنعت، معدن و تجارت، دو برنامه برای حمایت از تولید و صنایع مد نظر قرار گرفت: تلاش برای تصویب طرح حمایت از کارخانجات و واحدهای تولیدی و مانع زدایی در راستای ارتقای تولید کشور. دولت تا چه حد میتواند در این حوزه موفق باشد و به چه شکلی باید حامی تولید و صنعت باشد؟ بساری بر این اعتقاد هستند که به دخالت و حمایت عاجل دولت و حذف موانع ساختاری پیشروی صنعت ایران نیاز است. در مقابل شماری از کارشناسان و اقتصاددانان بر این اعتقاد هستند که بهترین حمایت آن است که دولت و سازمانهای ذیربط، حجم دخالت خود در عرصه صنعت و تولید کشور را به حداقل برسانند. برای بررسی جوانب مختلف موضوع با بهرام شکوری، رییس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران به گفتگو نشستیم. با گسترشنیوز همراه باشید.
بیتوجهی بانکها به دستورات
بهرام شکوری، رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران درگفتگو با خبرنگارگسترش نیوز گفت:«به نظر می رسد اگر دولت برای رفع مشکلات تولید و صنعت قدمی برندارد همه چیز به بهترین شکل درست شده و مانع زدایی محقق میشود. دولت بارها در راستای توسعهبخشی به صنعت و تولید قدم برداشته اما در نهایت اتفاقی که میافتد این است که مانع بیشتری به وجود آمده وکار خرابتر میشود».
به گفته وی نمیتوان برای اقتصاد قانون گذاشت. هیچ جای دنیا چنین چیزی عرف نیست. اقتصاد تابع شرایط عرضه و تقاضا در جامعه و بازارهای هدف است. رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: «گاهی دولت، دستوراتی ابلاغ می کند که یا جنبه اجرایی به خود نمی گیرد یا اگر جنبه اجرایی پیدا کرد باید منتظر عواقب آن باشیم. به طور مثال ارائه تسهیلات بدون ضامن که به تازگی از سوی بانک ها اعلام شده که بعدها به طور حتم شرط و شروط ارائه وام تغییر خواهد کرد».
شکوری با انتقاد از اینکه بانک ها برای ارائه تسهیلات با پروانه بهره برداری موانعی را برای فعالان حوزه تولید و صنعت ایجاده کرده اند ادامه داد: «حتی اگر دولت به بانک ها هم ابلاغ کند آنها اهمیتی به دستورات دولت نداده و هر آنچه لازم باشد را انجام می دهند. به عبارتی هر دستوری از سطوح بالاتر وقتی به سطح پایین تر می رسد اجرا نمی شود».
ناکامی در اجرای پنجره واحد
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به این که قرار بود در دولت قبل، پنجره واحد در حوزه صنعت ایجاد شود گفت:«پنجره واحد یعنی شفافیت یعنی هر گونه فعالیت در حوزه صنعت و تولید و بدون دخالت سلیقهایی افراد. اما این اتفاق نیفتاد زیرا به نفع بسیاری از کسانی که با رانت کار خویش را جلو برده اند نبود».
شکوری معتقد است: «هر چه دخالت دولت در اقتصاد کشور کمتر باشد به نفع مردم و فعالان حوزه صنعت و تولید خواهد بود. چارچوب ها مشخص بوده و فعالیت اقتصادی با روند بهتری پیش خواهد رفت».
او با بیان این که مسئولان بخش مقررات زدایی در بحث مدیریت و فرایندهای کسب و کار با یکدیگر تعارف دارند به مشکلات و تبعات مانعآفرینی برای صادرات و واردات توسط دولت اشاره کرد و افزود:«دولت برای صادرات، تعرفه و عوارضی وضع می کند تا صادرکنندهها و فعالان این بخش نتوانند به راحتی محصولاتشان را صادر کنند این در حالی است که در حوزه واردات هم مشکلات مشابهی دیده می شود. دولت باید صادرکنندگان را مورد تشویق قرار دهد یا برای تامین کمبود داخل، وقتی نیاز به واردات احساس می شو باید از فعالان این حوزه حمایت کند اما متاسفانه این طور نیست».
حرف مفت زدن کاری نداره ولی پول مفت دادن به افراد خیلی سخت است!!!