|

اخذ مجوز برای راه‌اندازی کارخانه خودروسازی در آذربایجان‌شرقی

مدیرکل صمت استان آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه خودرو باید از یک کالای سرمایه ای به کالای خدماتی تبدیل شود، از اخذ مجوزهای مقدماتی برای راه‌اندازی کارخانه خودروسازی در این استان خبر داد.

صنعت اخذ مجوز برای راه‌اندازی کارخانه خودروسازی در آذربایجان‌شرقی

 «صابر پرنیان» مدیرکل صمت استان آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه در آذربایجان شرقی قطعه‌سازان و مجموعه‌سازان بسیار خوبی وجود دارند، گفت: به‌منظور ایجاد ارزش افزوده در این صنعت، حتما باید خودروی تولیدی که قطعه‌سازان و مجموعه‌سازان ما را پشتیبانی کند، ایجاد شود.

وی با تاکید بر اینکه دنبال ایجاد یک خودروساز با برندی باکیفیت و قیمت مناسب در آذربایجان شرقی هستیم، افزود: در این خصوص تقریبا مجوزهای مقدماتی اخذ شده و امیدواریم تا قبل از پایان امسال خبر خوشی به مردم داده شود.

مدیرکل صمت استان آذربایجان‌شرقی با بیان این که آذربایجان‌شرقی در تولید خودروهای تجاری قطب تولید کشور است، تاکید کرد: در بخش خودروی سواری، دو کارخان هدر استان وجود دارد که در حال حاضر یکی از این کارخانه‌ها به‌دلیل مشکلات قضایی تعطیل است ولی در بخش قطعه‌سازی و مجموعه‌سازی مانند تولید موتور، گیربکس و ملحقات خودرو قطب تولید کشور هستیم.

وی اضافه کرد: در جریان برگزاری بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی خودرو در تبریز، ۴۰ شرکت حضور یافته بودند که سه تفاهم‌نامه همکاری فی‌مابین قطعه‌سازان، مجموعه‌سازان و ماشین‌سازان استان و شرکت‌های بزرگ خودروساز با هدف افزایش سهم تولید قطعات و فروش استان در سبد کشور منعقد شد.

پرنیان افزایش تولید قطعات خودرو در استان را موجب ایجاد اشتغال و تولید ثروت دانست و یادآور شد: اگر سرمایه‌گذاری خودروسازان در استان افزایش یابد، در واقع تکنولوژی‌ها و ماشین آلات جدید وارد استان می‌شود و حجم تولید افزایش می‌یابد؛ بنابراین قراردادهای منعقد شده در راستای تقویت اقتصاد و تقویت قطعه‌سازان استان است.

وی با بیان اینکه کسب و کارهای بخش خصوصی رشد زیادی یافته است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر مردم به‌عنوان مصرف کننده نهایی از قیمت، کیفیت و نحوه دسترسی و تامین خودرو ناراضی هستند چرا که در شرکت‌های خودروسازی مدیریت و نگرش دولتی حاکم است، درصورتی‌که دولت‌ها باید تسهیل‌گر و بسترسازی مناسب برای بهبود بخش تولید باشند.

مدیرکل صمت استان آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه خودرو باید از یک کالای سرمایه ای به کالای خدماتی تبدیل شود، ادامه داد: وضعیت کنونی بازار خودرو یک فضای کذایی است که قطعا در چند ماه آینده وضعیت تامین خودرو به مراتب بهبود می‌یاید و در فضای خودرو گشایش بزرگی خواهد شد؛ بر این اساس مردم فریب فضای تبلیغاتی دلالان را نخوردند.

وی با بیان اینکه با تبدیل آذربایجان‌شرقی به یک استان پایدار صنعتی و اقتصادی، باید قطعه‌سازان، مجموعه‌سازان و در نهایت خودروسازان را تقویت کنیم، ادامه داد: یکی از چالش‌های صنعتی به‌ویژه در صنعت قطعه‌سازی، نبود برندی مشترک با حجم تولید انبوه است، این درحالی است که اگر حجم تولید افزایش یابد، قیمت تمام شده و میزان سرمایه‌گذاری نیز کاهش می‌یابد.

پرنیان با بیان اینکه در بخش‌های تولید و صنعت حرکت‌های خوبی شروع شده است، افزود: با توجه به کثرت تعداد قطعه‌سازان استان باید به‌منظور توانمندسازی این صنعت، زنجیره و هلدینگی تشکیل شود تا با مدیریتی واحد تحولی اساسی در این بخش ایجاد شود.

وی با اشاره به ظرفیت بالای تولید خودروهای باکیفیت خاطرنشان کرد: با اقدامات مهمی که در شرکت‌های دانش بنیان در جریان است و همچنین مطالبات مردم در آینده بسیار نزدیک، بازار خودرو به تعادل خواهد رسید.

مدیرکل صمت استان آذربایجان‌شرقی با تاکید بر اینکه با بهره‌گیری از سامانه جامع تجارت تمام کالاهای وارداتی و تولیدی در کشور رصد می‌شود یعنی به عبارتی از این به بعد هر کالایی که شناسه نداشته باشد، به‌عنوان کالای قاچاق محسوب می‌شود، گفت: با اجرای دقیق طرح سامانه جامع تجارت از ورود تولیدات زیرزمینی و کالاهای بی‌کیفیت قاچاق به بازار جلوگیری می‌شود.

 

منبع: روابط عمومی اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی
کدخبر: 284488

ارسال نظر

 

آخرین اخبار