سوالات سخت کنکور ۱۴۰۰ حذف می شود؟
سازمان سنجش آموزش کشور با صدور اطلاعیه ای به داوطلبان معترض کنکور ۱۴۰۰ اعلام کرد، با بررسی مجدد سوال های سخت ریاضی در سه گروه آزمایشی، آن سؤال بهصورت تأثیر مثبت اعمال یا حذف خواهد شد.
از چهارشنبه هفته گذشته تا شنبه این هفته کنکور ۱۴۰۰ برای گروه های آزمایشی مختلف برگزار شد. در روزهای اخیر اعتراضاتی هم از سوی معلمان و دانش آموزان نسبت به عدم طرح برخی سوالات کنکور ۱۴۰۰ از کتاب درسی مطرح شده است. انتقادات در این زمینه بیشتر مربوط به سوالات ریاضی در سه گروه علوم تجربی، علوم ریاضی و علوم انسانی در کنکور ۱۴۰۰ بوده است. سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی نیز نسبت به سخت بودن سوالات کنکور ۱۴۰۰ و طرح این سوالات از خارج از کتاب درسی اعتراض کرده است. سازمان سنجش نیز در تازه ترین واکنش اعلام کرده است که سوالات سخت کنکور ۱۴۰۰حذف یا با تاثیر مثبت اعمال می شود.
در اطلاعیه صادرشده از سوی سازمان سنجش در خصوص آزمون سراسری سال ۱۴۰۰ آمده است: ضمن آرزوی موفقیت برای همه داوطلبان عزیز، ضروری میداند با توجه به مباحث مطرحشده در رسانهها درخصوص سختی و دشواری آزمون سراسری سال ۱۴۰۰، توضیحات زیر را به استحضار داوطلبان عزیز برساند:
«فراوانی زیاد متقاضیان ورود به آموزشعالی و محدودیت در ظرفیتهای با آزمونی و موردِاقبال در آموزشعالی از نظر رشته و دانشگاههای دارای مطلوبیت از نظر متقاضیان و تفاوت اهداف آموزشعالی با اهداف آموزش عمومی (ابتدایی و متوسطه)، چه از حیث ماهیت و چه از نظر قانون و مصوبات، سازمان سنجش آموزش کشور را در جهت تحقق هدف اصلی آزمون، یعنی تمیز متقاضیان براساس دانش و توانمندی آنها، مجبور به طراحی آزمونی رقابتی کرده است و این دسته از آزمونها از بحثبرانگیزترین و پرچالشترین آزمونها هستند.
صاحبنظران نظام آموزشی و بهصورت خاص زیرنظام اندازهگیری و سنجش به خوبی میدانند بین آزمونهای ارتقای پایه آموزشوپرورش و آزمونهای رقابتی تفاوت ماهوی وجود دارد و به همین دلیل، آزمونهای رقابتی حاوی سؤالهایی هستند که ضریب دشواری آنها نسبت به آزمونهای مدارس زیاد است؛ چون در آزمونهای سراسری و کنکور، هدف جداسازی ۵ درصد بالای جامعه شرکتکنندگان و نه ارتقای پایه است.
در کنکور سراسری ۱۴۰۰، حدود ۷۱ عنوان درسی در پنج گروه آزمایشی، مورد آزمون قرار گرفته است که براساس برآورد اولیه این سازمان، بهغیر از درس ریاضی، بقیه دروس ۱۰ تا ۱۵ درصد آسانتر بوده است، برآورد سازمان حاکی از این است که آزمون در حالت کلی، نسبت به سال گذشته آسانتر شده است، لازم به توضیح است دشوارتر شدن درس ریاضی نسبت به سال گذشته، به علت سیستممحور بودن انتخاب سؤال بوده است و فردی نبوده است، کمااینکه این امر در درس شیمی آزمون سال قبل هم اتفاق افتاد و قاعدتاً با تراز کردن نمرات، مسئله سختی و آسانی سؤالها حل خواهد شد.
اکثر مباحث مطرحشده در ارتباط با کنکور سراسری ۱۴۰۰، صرفاً مرتبط به درس ریاضی است و داوطلبان عزیز میدانند در آزمونهای رقابتی، اصولاً نمره خام مبنای رتبه متقاضیان نیست، همانطوریکه اطلاع دارید نمرات خام هر متقاضی در هر ماده درسی با استفاده از روشهای اندازهگیری و سنجش تراز میشوند و کم شدن نمره خام، لزوماً به معنی کم شدن نمره تراز نیست. سازمان سنجش با استفاده از اصول اندازهگیری و سنجش، براساس روش تراز که هر ساله در ویژهنامه راهنمای انتخاب رشته نیز توضیح داده میشود، بهترین تصمیمها را به نفع داوطلبان عزیز گرفته و خواهد گرفت. این مسیر همیشگی سازمان سنجش بوده، هست و خواهد بود.
براساس برآوردهای اولیه این سازمان، در گروه آزمایشی علومریاضی و در درس ریاضی، تعداد محدودی سؤال از بین ۵۵ سؤال چالشی بوده است و تقریباً میتوان گفت در کل فضای مجازی، تمامی بحثها در رابطه با سختی درس ریاضی مربوط به همین تعداد سؤال است. سازمان سنجش آموزش کشور، این اطمینان را به داوطلبان عزیز میدهد که با بررسی مجدد و درنظر گرفتن اینکه اگر مطالب سؤال خارج از سرفصلهای کتاب درسی باشد یا ابهام داشته باشد، آن سؤال بهصورت تأثیر مثبت اعمال یا حذف خواهد شد. بدیهی است این امر در ارتباط با درس ریاضی گروههای آزمایشی علومتجربی و علومانسانی هم صدق میکند.
دشواری یا آسانی یک آزمون، با محاسبه ضریب دشواری هر سؤال بعد از قرائت و تصحیح پاسخنامهها انجام میگیرد و با حدس و گمان و صحبتهای کلی محقق نمیشود، سازمان سنجش آموزش کشور هر سال بعد از تصحیح پاسخنامهها، سؤالات تمامی گروههای آزمایشی را در گروههای تخصصی سازمان که وظیفه آنها تجزیهوتحلیل سؤالات از ابعاد مؤلفههای اندازهگیری و سنجش، ازجمله محاسبه ضریب تمیز، ضریب دشواری و ... است، مورد بررسی قرار داده و نتیجه آن را به گروههای تخصصی طراح جهت بهبود روند فعالیت خود ارائه میدهد؛ که در این خصوص نیز گزارش تحلیلی از آن به تناوب در نشریه پیک سنجش سازمان جهت استحضار متقاضیان چاپ و انتشار مییابد.»
ارسال نظر