|

ماموریت بزرگ اسکوچیچ در آغاز سال نو

اگرچه مسابقه تیم ملی ایران با کره‌جنوبی در روز چهارم فروردین سال ۱۴۰۱یک دیدار تشریفاتی به‌نظر می‌‎رسد، اما حساسیت‌های حیثیتی این مسابقه چیزی کم از تب و تاب یک بازی رسمی ندارد.

فوتبال  ماموریت بزرگ اسکوچیچ در آغاز سال نو

اگرچه مسابقه تیم ملی ایران با کره‌جنوبی در روز چهارم فروردین سال ۱۴۰۱یک دیدار تشریفاتی به‌نظر می‌‎رسد، اما حساسیت‌های حیثیتی این مسابقه چیزی کم از تب و تاب یک بازی رسمی ندارد. کره‌جنوبی ۱۱سال است که ایران را نبرده و این مسئله به‌شدت آنها را آزار می‌دهد. کره‌ای‌ها در بازی رفت توانستند با گل سون هیونگ مین از ایران جلو بیفتند، اما در ادامه علیرضا جهانبخش با یک ضربه سر دقیق کار را به تساوی کشاند تا حسرت حریف شرقی همچنان پابرجا باقی بماند.

حالا اما آنها هیچ منعی برای شکستن این طلسم ندارند. هر دو تیم ایران و کره صعودشان به مرحله نهایی جام‌جهانی ۲۰۲۲قطر را قطعی کرده‌اند، بنابراین بدون حساسیت و محافظه‌کاری‌های مرسوم می‌آیند که فوتبال خودشان را بازی کنند. فشاری روی کره نیست و این اجازه می‌دهد میزبان ایران، یک نمایش پرریسک داشته باشد. اغراق نیست اگر بگوییم کسب برتری برابر ایران، به اندازه خود صعود به جام‌جهانی برای کره‌ای‌ها شیرین خواهد بود. آیا اسکوچیچ می‌تواند این رکورد جذاب را برای فوتبال ایران نگه دارد؟

 خط و نشان کره‌ای‌ها

رسانه‌های کره‌ای از مدت‌ها پیش به استقبال بازی با ایران رفته‌اند و هر روز در این مورد خبر و گزارش کار می‌کنند. حالا هم نوبت به سرمربی آنها یعنی پائولو بنتو رسیده که برای تیم ملی ایران خط و نشان بکشد. این مربی پرتغالی در تازه‌ترین مصاحبه‌اش گفته: «تمام تمرکز ما به کسب ۶امتیاز بازی در ۲ بازی باقی مانده مقابل ایران و امارات است. یعنی ما به‌دنبال صدرنشینی گروه هستیم.» بنتو اوایل کارش در کره به‌خاطر نتایج نه‌چندان مطمئنی که کسب می‌کرد، تحت فشار بود. او اما به‌تدریج توانست بر اوضاع مسلط شود و کره‌جنوبی را به جام‌جهانی برساند. اگر این مربی بتواند بغض یک دهه‌ای کره را در مقابل ایران بشکند، حتما محبوبیتش دوچندان خواهد شد و این مصاحبه اخیر هم نشان می‌دهد بنتو در این مسیر ثابت قدم است.

 کار سخت اسکو

سال ۱۴۰۰شاید بهترین سال کاری اسکوچیچ بود، اما این مربی در آغاز سال ۱۴۰۱با ماموریت سخت و بزرگی مواجه خواهد بود. همه از اسکوچیچ انتظار دارند میراث کارلوس کی‌روش یعنی نباختن به کره را حفظ کند و این در حالی است که تا همین حالا غیبت محمدحسین کنعانی‌زادگان و صادق محرمی در آن بازی قطعی شده است. باید دید آیا نوروز برای اسکو «پیروز» خواهد بود یا نه. اگر او دست پر از سئول خارج شود، قطعاً اعتمادها به این مربی بیش از پیش خواهد شد.

قرن صعود؟

تنها چند روز به پایان سال۱۴۰۰ باقی مانده؛ پایانی که به منزله خاتمه یافتن قرن چهاردهم خورشیدی هم خواهد بود. آدم‌ها همیشه در چنین ایامی، به آرزوهای‌شان در سال جدید می‌اندیشند. اگر قرار باشد در مورد تیم ملی فوتبال ایران حرف بزنیم، سال۱۴۰۱ می‌تواند زمانی مناسب برای تحقق بزرگ‌ترین‌رؤیای تاریخ این تیم باشد؛ صعود به مرحله یک‌هشتم نهایی جام‌جهانی فوتبال. آیا حتی از تصورش هم لذت نمی‌‎برید؟

یک نسل جسور

فوتبال ایران ششمین حضورش در مرحله نهایی جام‌جهانی را تجربه می‌کند و این، دیگر چیزی نیست که هواداران میلیونی این رشته ورزشی را سر ذوق بیاورد. این صعود آخر که با برچسب سریع‌ترین راهیابی تاریخ تیم ملی به جام‌جهانی همراه بود، برخلاف گذشته حتی جشن خیابانی هم به همراه نیاورد. در نتیجه مشخص است که همه انتظار یک اتفاق بزرگ‌تر را می‌کشند؛ اتفاقی که می‌تواند صعود از مرحله گروهی جام‌جهانی باشد. این‌رؤیا مدت زیادی است که در ذهن هواداران نقش بسته، اما حالا به جرأت می‌توان گفت جسارت بیشتری برای محقق کردن آن وجود دارد.

تیم ملی ایران در وضعیت بسیار خوبی قرار دارد. شاگردان دراگان اسکوچیچ در سال خورشیدی رو به پایان ۱۰مسابقه برگزار کردند که حاصل آن ۹پیروزی و یک تساوی بود. تیم کشورمان در این سال همچنین بار دیگر رتبه اول رده‌بندی فیفا در آسیا را پس گرفت و بر بام قاره کهن ایستاد. افکار عمومی معتقد است این تیم می‌تواند کاری که هیچ‌یک از نسل‌های قبلی انجام ندادند را به سرانجام برساند و ایران را در مهم‌ترین تورنمنت فوتبالی جهان به جمع ۱۶تیم برتر برساند.

بسیاری از بازیکنان خود تیم هم عقیده دارند آنها از چنین توانی برخوردار هستند. این یک «خودباوری» عمیق است که شاید قبلا تا این حد وجود نداشت. حضور پرشمار بازیکنان ایرانی در باشگاه‌های اروپایی و به‌ویژه موفقیت چشمگیر ستاره‌هایی مثل مهدی طارمی و سردار آزمون هم در شکل‌گیری این باور بی‌تأثیر نبوده است. اگر حالا نتوانیم طعم صعود از مرحله گروهی را بچشیم، پس چه زمانی قادر به انجام این کار خواهیم بود؟

آخرین جام‌جهانی ۳۲تیمی

مسابقاتی که از ۳۰آبان۱۴۰۱ در قطر آغاز می‌شود، آخرین جام‌جهانی ۳۲تیمی تاریخ فوتبال است. پس از آن و از سال۲۰۲۶ جام‌جهانی با حضور ۴۸تیم برگزار خواهد شد. در نتیجه نه‌تنها دیگر راهیابی به مرحله نهایی این مسابقات جای غرور ندارد، بلکه حتی صعود از مرحله گروهی هم حلاوت چندانی نخواهد داشت. بنابراین مسابقات سال آینده آخرین فرصت تیم ملی ایران برای رقم زدن یک صعود دلچسب در جام‌جهانی کلاسیک و ۳۲تیمی است؛ موقعیتی برای خودنمایی ستاره‌های فوتبال ایران، پیش از آنکه یک‌چهارم کشورهای دنیا امکان حضور در جام‌جهانی را پیدا کنند!

منبع: روزنامه همشهری
کدخبر: 250345

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین