|

اختصاصی گسترش‌نیوز:

فناوری‌های نوظهور تقاضا برای نقره را افزایش می‌دهد؟

برخی سرمایه‌گذاران از فلز سفید(نقره) به عنوان یک پناهگاه ارزان قیمت مقرون به صرفه تر از طلا استفاده می‌کنند و اگر تمایلی هم به سرمایه‌گذاری در بخش طلا داشته باشند مسائل دیگری مطرح خواهد بود.

معدن فناوری‌های نوظهور تقاضا برای نقره را افزایش می‌دهد؟

نقره از جمله فلزات گران‌بهایی در جهان محسوب می‌شود که می‌تواند علاوه بر مصارف در بخش زینت‌آلات در صنایع نوظهوری نظیر پنل‌های خورشیدی و شبکه بی‌سیم 5G و سلول‌های فتوولتائیک (PV) نیز استفاده شود. از این رو نگاه به این فلز گران‌بها و قیمتی توجه سرمایه‌گذاران را به این بخش جلب کرده است. در این گزارش نگاهی داریم بر وضعیت قیمت نقره در جهان و چشم‌اندازهای مصارف آن در آینده پس با ما همراه شوید:

قیمت نقره در ماه می‌با توجه به کاربردهای صنعتی آن اوج گرفت و این افزایش ۱۹ درصدی نرخ سبب شده تا انتظارات از بهبود سریع اقتصادی را افزایش دهد. رسیدن به این نرخ از نقره بهترین نرخ ماهانه از سال ۲۰۱۱ به شمار می‌رود.

افزایش بیش از ۵۲ درصدی قیمت نقره

رسیدن به این نرخ از نقره علاوه بر اینکه رسیدن به بهترین نرخ این فلز بوده بلکه می‌توان از آن به عنوان یک چرخش چشمگیر از  ۱۰ سال قبل به این طرف یاد کرد . از ۱۸ مارس تا اول ژوئن امسال، نرخ نقره بیش از ۵۲٪ افزایش داشت که این افزایش تمام خسارت‌های متاثر از بازار را به دلیل شیوع ویروس کرونا از بین برد.

نقره-نمودار-1

سوالی که در اینجا پیش ‌می‌آید این است که آیا این تقویت نرخ می‌تواند همراه با بهبود اقتصادی ادامه یابد و آیا اینکه برای حضور شرکت‌ها دیر شده است. برخی معتقدند که هنوز زمان زیادی برای بهر‌مندی از اثرات اقتصادی آن نیاز است به خصوص اینکه نیاز زیادی در بخش‌های فناوری‌های نوظهور از جمله شبکه‌های بی‌سیم 5G و سلول‌های فتوولتائیک (PV)، بلوک ساخت پانل‌های خورشیدی نیاز به وجود این کامودیتی احساس می‌شود.

جایگاه بالای نقره در صندوق قابل معامله بورس (ETF)

شروع پیش خرید نقره در ماه ژوئن براساس شاخص قدر نسبی (RSI) در ۱۴ روز صورت گرفت اما تصور نمی‌رفت که این امر مانعی بر سر راه سرمایه‌گذاری در این بخش باشد.

از زمانی که ETF‌های جهانی که پشتوانه فیزیکی نقره نیز به شمار می‌روند اقدام به اضافه کردن ۱۴۲ میلیون اونس نقره کردند سبب شد تا نرخ این فلز در اواسط ماه مارس به زیر ۱۲ دلار در هر اونس کاهش یابد. براساس اطلاعات بلومبرگ، هولدینگ‌ها در شاخص ۷۴۶ میلیون اونسی ایستاده‌اند که بیشترین رکورد را داشته‌اند.

جالب اینجاست، اگر به نمودار زیر توجه کنید، می‌بینیم که ردیابی قیمت‌ها در ETF نه از نقره بلکه از طلا آغاز شده است.

نقره-نمودار-2

این اطلاعات به ما نشان می‌دهد که برخی سرمایه‌گذاران از فلز سفید (نقره) به عنوان یک پناهگاه ارزان نرخ مقرون به صرفه تر از طلا استفاده می‌کنند و اگر تمایلی همه به سرمایه‌گذاری در بخش طلا داشته باشند مسائل دیگری مطرح خواهد بود.

بیشترین تقاضای کاربردهای صنعتی نقره در انرژی خورشیدی

فلز نقره نیز همانند مس، نیکل، لیتیوم، کبالت و فلزات دیگر، به یکی از منابع قابل اتکا در صنایع نوظهور تبدیل شده است.

این منابع شامل انرژی تجدید پذیر و خورشیدی به طور خاص است که در واکنش به وضع قوانین انتشار گازهای کربن و کاهش سریع در هزینه برق انرژی "سبز" در دنیا مطرح است.

براساس گزارشی که اخیراً توسط پایگاه اقلیمی CRU Consulting انجام شده، تولید انرژی خورشیدی تا سال ۲۰۲۵ به ۱.۰۵۳ ترات ساعت (TWh) افزایش می‌یابد که این میزان تقریبا دو برابر میزان تولید در سال ۲۰۱۹ به شمار می‌رود.

خورشیدی-نمودار-3

شرکت آمازون به تنهایی در حال برنامه‌ریزی برای اجرای پنج پروژه بزرگ خورشیدی در سراسر جهان است که نخستین پروژه آن قرار است در چین انجام شود. این غول خرده‌فروشی به دنبال دستیابی به ۸۰ درصد از انرژی تجدید پذیر جهان تا سال ۲۰۲۴ و صد در صد از تولید تا سال ۲۰۳۰ است. بر اساس بیانیه‌ای که این شرکت منتشر کرده پس از اتمام، این پنج پروژه ۱.۲ میلیون مگاوات ساعت انرژی در سال تولید می‌شود که این میزان می‌تواند به طور میانگین انرژی ۱۱۳ هزار خانه متوسط ایالات متحده را تامین کند.

انتظار می‌رود استفاده از نقره به عنوان یک مزیت در انرژی خورشیدی به حساب رود چرا که در ساخت سلول‌های مهم PV پنل‌های خورشیدی استفاده می‌شود. بنابر گفته CRU پیش‌بینی می‌شود از حال حاضر تا سال ۲۰۳۰ در تولید PV خورشیدی ۸۸۸ میلیون اونس نقره مصرف شود و این مقدار ۵۱.۵ میلیون اونس بیشتر از تولیدات نقره جهان در سال ۲۰۱۹ است.

باید توجه داشت که فناوری‌های دیگری هم در چشم‌انداز وجود دارد که به مقادیر زیادی از نقره احتیاج خواهند داشت.

حرکت جهانی به سمت فناوری 5G که درحال‌حاضر در مراحل اولیه آن قرار داریم، تولید کالاهایی مانند تراشه‌های نیمه هادی، کابل کشی، سیستم‌های میکروالکترومکانیکی (MEMS)، اینترنت اشیاء (IoT) همه و همه نیازمند استفاده از نقره هستند. میران نقره مورد استفاده شده در برنامه‌های تعریف شده ۷.۵ میلیون اونس یا به عباریت ۰.۷۵ درصد از تولید سالیانه بود و براساس برآوردهای سازمان فلزهای کامودیتی گرانبها این میزان تا سال ۲۰۲۵ می‌تواند بیش از دو برابر به میزان ۱۶ میلیون اونس و تا سال ۲۰۳۰ به سه برابر یعنی ۲۳ میلیون اونس برسد.

مترجم: مسعود رمضانی
کدخبر: 103555 مسعود رمضانی

ارسال نظر

 

آخرین اخبار