|

گسترش نیوز گزارش می‌دهد:

بحران در اکتشاف مواد معدنی

در سال ۲۰۱۸، گروهی از مشاوران اظهارکردند که "اکتشاف مواد معدنی در معرض بحران است"، زیرا هزینه‌های اکتشافی و کاهش نرخ حفاری‌های موفق روند اکتشاف را به همان اندازه پرهزینه و بی‌ثمر ساخته است.

معدن بحران در اکتشاف مواد معدنی

علیرغم سرمایه گذاریها و گامهای بسیار خوب در فناوری‌های جدید مربوط به استخراج و اکتشاف معادن این صنعت همواره و تا امروز صنعتی غیرقابل پیش‌بینی است. از اکتشافات علمی اخیر گرفته تا ناگفته‌های زیاد در قیمت‌های مربوطه، همه و همه می‌توانند  اسرار ناشنیده مربوط به معدن باشند. در این گزارش نگاهی انداخته ایم به این مبحث مهم معدنی:

واقعیت درحال‌حاضر این است که بسیاری از بزرگترین ذخایر معدنی جهان در کشورهایی با نهادهای نظارتی ضعیف تر و دولت‌های محلی واقع شده‌اند. اوایل امسال یوراکتیو اذعان داست که بیش از نیمی از "ذخایر اصلی" جهان در کشورهایی یافت میشوند که سرانه درآمد ناخالص ملی آنها در روز ۱۰ دلار یا کمتر از آن است. ترکیب مشکلاتی از جمله هزینه‌های بالا، محصولات تحت تأثیر و پوشش و عدم ثبات اداری باعث شده که بخش اکتشاف با عنوان عدم اطمینان و شناخت صحیح توصیف شود.

این موضوعات چالش هایی را نشان می‌دهد که میتوان بر آن غلبه یافت. هر چند که بسیاری از این چالشها هنوز حل نشده‌اند، اما میدانیم که ظرفیت حل بسیاری از این رازها و ناگفته‌ها وجود دارد. از پیشرفت‌های علمی در سوئد گرفته تا فشارهای عمومی بر سازمان بین‌المللی بستر دریا (ISA)، همه و همه نمایانگر چالشها و ناگفته‌ها و رازهای منحصر بفردی در اکتشاف معادن هستند.

پدیده اختلال معدن قلع در میانمار

ایالت جنوب شرقی آسیا کشور میانمار به نوعی تجارت جهانی قلع را در سال ۲۰۱۶ دچار اختلال کرد، هنگامی که یک معدن جدید در منطقه نیمه خودمختار ایالت وا یافت شد. این ایالت که دو منطقه جداگانه، یکی در شمال و دیگری در جنوب کشور را در بر می‌گیرد، عمدتاً از مردم منطق تشکیل شده است، گروه قومی که از زمان فروپاشی کمونیسم در اواخر دهه ۱۹۸۰ از اکثریت مردم برمه در میانمار جدا شده‌اند. دولت این منطقه درحال‌حاضر یک بخش خودمختار است. منطقه‌ای خاکستری و قانونی بین منطقه پیشرفته میانمار و کشور مستقل متشکل از ملتی مستقل که بخش عمده‌ای از سیاست‌های داخلی آن پنهان مانده است.

در سال ۲۰۱۶، معدن قلع Man Maw، لقب "رمز آلود" را از خبرگزاری رویترز کسب کرد. این معدن به اوج تولید ۵۰ هزار تن در سال دست یافت.

این رقم منطقه را در بین بهترین تولید‌کنندگان قلع در جهان، تنها در پشت چین و اندونزی قرار داد و بزرگترین صادر‌کننده قلع به چین در جهان بود.

با این وجود، تأثیرات ایالت و کشوری به همان اندازه که در پیشبرد و توسعه صنعت قلع قابل مشاهده و چشمگیر بوده است به همان نسبت در افت آن نیز بی‌تاثیر نبوده است. گزارش رویترز نشان داده که میزان ذخاىر موجود قلع در این محدوده از ۱۰٪ به حدود ۲٪ کاهش یافته و تعداد افراد شاغل در این معادن نیز بین سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۶ کاهش یافته است. وضعیت بین‌المللی نامشخص این کشور، با حاکمیتی که به رسمیت شناخته نشده و از تحریم‌های ایالات متحده به دلیل فعالیت در قاچاق مواد مخدر که ایالات متحده ادعا می‌کند، رنج می‌برد و همزمان با کاهش ناگهانی ذخایر معدنی با اینکه انفجار برای کشف و تولید قلع صورت پذیرفته، می‌تواند یکی از موارد و اسرار حل نشده معادن باقی بماند.

عدم قطعیت در قطب شمال

Arctic Circle یا دایره قطب دارای برخی از عمیق‌ترین ذخایر معدنی جهان است با ۲۰ هزار ذخایر معدنی کشف شده است.  تنها در قطب شمال روسیه بیش از سی در صد آن مورد کاوش و استخراج قرار گرفته است. در سال ۲۰۰۵ صادرات سنگ‌های قیمتی و کالاهای معدنی دومین صادرات روسیه، بعد از صادرات نفت و گاز آن کشور بوده است و این بخشیست که با توسعه در مناطق شمالی کشور، که با کمبود جمعیت انسانی مواجه است، تقویت و بهبود می‌یابد و موانع کوچکی برای توسعه صنعتی در مقیاس بزرگ بنظر می‌رسند.

با این حال، سازمان زمین شناسی ایالات متحده خاطرنشان کرد که این رونق می‌تواند کوتاه مدت باشد و انتظار می‌رود بسیاری از کالاهای با ارزش در منطقه از بین بروند. پیش‌بینی می‌شود فقط معادن بوکسیت، زغال سنگ، سنگ آهن و فسفات فراتر از سال ۲۰۲۵ ادامه داشته باشند. اخیراً به دنبال ظهور برف سیاه، که آلوده به مواد زاید از تاسیسات زغال سنگ، در بخش هایی از سیبری بوده‌ایم، تمام موارد معدنکاری و استخراج در منطقه مورد بررسی قرار گرفته است. فقدان یک مقام حاکم صاحبنظر متمرکز در این منطقه یکی از عواملی است که باعث عدم اطمینان بیشتر در این موارد می‌شود در حالیکه وجود این مقام حاکم بر منطقه عملا توسعه اولیه را در منطقه ترغیب می‌کند. هشت کشوری که با قطب شمال مرز دارند، قادر به تنظیم دستورالعمل‌ها و محدودیت‌های خاص خود در زمینه استخراج از قطب شمال، به‌صورت ایجاد یک مجموعه‌ای از مقررات و قوانین مشترک که همگی رعایت کنند نبوده‌اند.

اخیرا حتی کشورهای خارج از قطب نیز علاقه زیادی به استخراج از معادن قطب شمال نشان داده اند، به طوری که چین اعلام کرد قصد دارد در سال ۲۰۱۸ "جاده ابریشم یخی" را به قطب شمال برپا کند، همین موضوع باعث پیچیده تر شدن اوضاع این منطقه و معادن آن می‌شود. هم اکنون قطب شمال به عنوان یکی از مناطق مهم ژئو پلیتیک میتواند حتی زمینه ساز جنگ‌های جغرافیایی در بخش معدن هم بشود.

حل رموز زمینی کمیاب

سال گذشته، دانشمندان دانشگاه اوپسالا، سازمان زمین شناسی سوئد و دانشگاه کیپ تاون منشاء ذخایر خاکی کمیاب معروف به رسوبات یا ذخائر "نوع باستانی"، را در سوئد شناسایی کردند. نخستین سنگ معدنهای سنگین مورد استفاده قرار گرفته از کشور سوئد برداشت شد و مورد مطالعه قرار گرفت. برای عناصر زمینی کمیاب این تیم دریافتند که این ذخائر در ابتدا در یک محیط زیر دریا شکل گرفته اند، و قبل از تغییرات محیطی و تعامل خود با منابع سنگ آهک، به تشکیل ذخائر نادر زمین منجر شده‌اند.

این ذخایر در امتداد یک نوار در جنوب مرکزی سوئد تقریباً به طول ۱۰۰ کیلومتر یافت می‌شوند، و پژوهشگران امیدوارند که این کشف به درک صنعت معدن از عناصر زمینی کمیاب کمک کند، به طوری که تقاضا برای این مواد معدنی به دلیل استفاده از آنها در فناوری‌های جدید از جمله انرژیهای سبز به طور فزاینده‌ای رو به رشد است. طبق گفته Zhongxue Li از دانشگاه علم و فناوری پکن، تولید و تجارت مواد معدنی به ارزش ۲ تریلیون ارزش داشته است و تقاضا از حدود ۸۰، ۰۰۰ تن در سال ۲۰۰۷ به حدود ۱۲۰، ۰۰۰ تا سال ۲۰۱۵ به طور چشمگیری افزایش یافته است.

مترجم: شهریار خادمی
کدخبر: 103685 شهریار خادمی

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین