|

تعجب خارجی‌ها از این پروژه عظیم

با افتتاح دو پروژه کنسانتره و گندله سنگ آهن در منطقه سنگان استان خراسان رضوی، ظرفیت تولید این دو محصول در کشور به ترتیب از ۶۲ میلیون تن و ۵۴ میلیون تن عبور کرد.

معدن

با افتتاح دو پروژه کنسانتره و گندله سنگ آهن در منطقه سنگان استان خراسان رضوی، ظرفیت تولید این دو محصول در کشور به ترتیب از ۶۲ میلیون تن و ۵۴ میلیون تن عبور کرد. طرح‌های توسعه ناحیه معدنی سنگان طی سال‌های اخیر، با استراتژی ایمیدرو مبنی بر مشارکت گرفتن از بخش خصوصی فعال شده و در مسیر راه‌اندازی قرار گرفته‌اند. این منطقه طبق گفته غریب پور رئیس هیات عامل ایمیدرو، با دستیابی به هدف نهایی، خوراک تولید ۱۰ میلیون تن فولاد در کشور را فراهم می‌کند.

هفته گذشته منطقه مرزی و کم برخودار سنگان شهرستان خواف در شرق کشور، شاهد افتتاح دو پروژه کنسانتره فولاد سنگان و گندله‌سازی سناباد با فرمان رئیس‌جمهوری بود که زمینه توازن در زنجیره فولاد را فراهم کرده است. مجتمع معدنی سنگان که از زیرمجموعه‌های ایمیدرو است، علاوه بر توسعه و افزایش ظرفیت تولید کنسانتره و گندله سنگ آهن، توسعه زیرساخت‌ها در جاده، ریل و همچنین تامین آب را در حال اجرا دارد.

در آیین افتتاح این پروژه ها، ابتدا فاز نخست کارخانه تولید کنسانتره سنگان افتتاح شد. این کارخانه در قالب دو خط ۲.۵ میلیون تنی توسط متخصصان ایرانی طراحی و اجرا شده است که فاز دوم این کارخانه به زودی راه‌اندازی می‌شود.

خط تولید کنسانتره فولاد سنگان با سرمایه‌گذاری شرکت فولاد مبارکه در حالی به بهره‌برداری رسید که کشور در شرایط اِعمال شدیدترین تحریم‌ها و بحران کرونا به سر می‌برد. بیش از ۵۰ درصد تجهیزات (وزنی) این کارخانه "ساخت داخل" است. راه‌اندازی این کارخانه تنها با حضور مهندسان ایرانی انجام شده است. اشتغال مستقیم کارخانه ۵۰۰ نفر به طور مستقیم و ۳ هزار نفر به طور غیرمستقیم است. کارخانه فوق همچنین مانع خام فروشی می‌شود و در سال جهش تولید، زمینه ثبات تولید در فولاد مبارکه را فراهم می‌کند.

از سوی دیگر کارخانه ۲.۵ میلیون تنی گندله توسعه فراگیر سناباد سنگان(سیمیدکو) دیگر پروژه کلیدی زنجیره فولاد است که با سرمایه‌گذاری فولاد خوزستان در مدار تولید قرار گرفت. طراحی، مهندسی و اجرای پروژه فوق نیز توسط متخصصان ایرانی انجام شده است و بیش از ۵۰ درصد تجهیزات کارخانه فوق به لحاظ وزنی، ساخت داخل است.

مدرس خیابانی: پیام روشن افتتاح طرح ها؛ توسعه متوقف نشده است

در آیین افتتاح پروژه‌های فوق، سرپرست صنعت، معدن و تجارت که در محل کارخانه فولاد سنگان حضور داشت، طی گزارشی به رئیس دولت دوازدهم گفت: پیام روشن افتتاح این طرح‌ها این است که برخلاف خواسته دشمنان قسم خورده ایران و در شرایط بحرانی کرونا، نه تنها در اداره کشور وقفه ایجاد نشده بلکه کشور یک لحظه از توسعه متوقف نشده است.

حسین مدرس خیابانی با تاکید بر جایگاه این کارخانه در ایجاد شغل و در نهایت تامین امنیت مرز شرق کشور افزود: میزان سرمایه‌گذاری واحد کنسانتره فولاد سنگان ۳ هزار میلیارد تومان و اشتغالزایی آن به ۳ هزار نفر می‌رسد.

وی میزان سرمایه‌گذاری در کارحانه گندله سناباد را ۲ هزار میلیارد تومان خواند و گفت: اشتغالزایی این پروژه به طور مستقیم و غیرمستقیم به ۲ هزار نفر می‌رسد.

به گفته مدرس خیابانی در حال که پیش‌بینی می‌شد این دو کارخانه در سال ۱۴۰۰ راه‌اندازی شوند با مجموعه اقداماتی در امسال به مدار تولید پیوسته‌اند.

سرپرست صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: مجموع تولید فولاد کشور در طول فعالیت دولت‌های یازدهم و دوازدهم نزدیک ۲ ‌برابر افزایش پیدا کرده است.

وی افزود: در آغاز به کار دولت یازدهم، تولید فولاد کشور ۱۴.۵ میلیون تن و درحال‌حاضر برای تولید ۲۸ میلیون تن فولاد برنامه‌ریزی شده است.

وی ادامه داد: امسال ظرفیت اسمی تولید فولاد خام از ۳۷ میلیون تن به ۴۲ میلیون تن می‌رسد و در چشم‌انداز ۱۴۰۴ ظرفیت تولید فولاد کشور به ۵۵ میلیون تن می‌رسد. وی ادامه داد: همچنین رتبه جهانی ایران در تولید از رتبه ۱۰ به ۸ دنیا (عبور از کشورهای برزیل و ترکیه) ارتقا می‌یابد.

غریب پور: سنگان، خوراک ۱۰ میلیون تن فولاد را تامین می‌کند

در مراسم افتتاح پروژه‌های سنگان، خداداد غریب پور که در محل کارخانه سناباد به صورت ویدیو کنفرانس گزارشی از مشخصات طرح ها، وضعیت کنونی و برنامه‌های آتی بخش معدن و صنایع معدنی به رئیس‌جمهوری ارائه می‌کرد، گفت: با راه‌اندازی کارخانه گندله‌سازی توسعه فراگیر سناباد، مجموع سرمایه گذاری‌ها در عسلویه شرق کشور ( سنگان) به بیش از ۱.۴ میلیارد دلار رسید.

وی افزود: ایجاد ۱۷.۵ میلیون تن ظرفیت تولید کنسانتره و ۱۵ میلیون تن گندله در سنگان در سال‌های آتی، خوراک تولید ۱۰ میلیون تن فولاد را تامین می‌کند.

دستیابی به ظرفیت اسمی در یک ماه

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: گندله‌سازی توسعه فراگیر سناباد ظرف مدت یک ماه به ظرفیت اسمی رسید در صورتی که معمولا این امر در مدت یکسال انجام می‌شود.

غریب پور عنوان کرد: خارجی‌ها، از راه‌اندازی این کارخانه در دوران کرونا و بدون حضور کارشناسان خارجی، اظهار تعجب کردند.

وی افزود: اهتمام دولت دکتر روحانی به امر اکتشاف سبب شد، ایمیدرو سطح اکتشاف در دولت یازدهم را به ۲۵۰ هزار کیلومتر مربع برساند و در دولت دوازدهم این وسعت به ۶۵۰ هزار کیلومتر مربع ارتقا یافت. غریب پور تاکید کرد: با اجرای اکتشافات جدید در سنگان، میزان ذخایر سنگ آهن این ناحیه از یک میلیارد تن عبور می‌کند.

رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: کارخانه گندله‌سازی توسعه فراگیر سناباد، چهارمین افتتاح در منطقه معدنی سنگان در دولت دکتر روحانی و محصول برجام است.

مجتمع معدنی سنگان ( از توابع شهرستان خواف خراسان رضوی) که از زیرمجموعه‌های ایمیدرو است، بزرگترین معدن سنگ آهن خاورمیانه را در اختیار دارد و به عسلویه شرق کشور شهرت یافته است. این سازمان طی سال‌های گذشته با مشارکت گرفتن از بخش خصوصی و جذب سرمایه، طرح‌های راکد این منطقه را فعال کرد و در حال راه‌اندازی هستند.

مجتمع سنگ آهن سنگان طبق استراتژی ایمیدرو، برنامه دستیابی به ظرفیت تولید ۱۷ میلیون تن کنسانتره و ۱۵.۵ میلیون تن گندله را در دست اجرا دارد که به گفته غریب پور، با دستیابی به این میزان تولید، ایمیدرو زمینه تامین خوراک تولید ۱۰ میلیون تن فولاد در کشور را از منطقه فراهم می‌کند.

 

منبع: ایمیدرو
کدخبر: 104179

ارسال نظر