پایانی بر دوران خام فروشی سنگ آهن
روز گذشته در حوزه صنایع معدنی ایران در اصفهان طرح هایی افتتاح شد یا کلنگ خورد که نوید قطع وابستگی کشور به واردات ورق گرم و صفر شدن خام فروشی سنگ آهن را در آینده نه چندان دور میدهد.
مدرس خیابانی سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت دیروز در سفری یک روزه به استان اصفهان رفت و تعدادی از طرحهای صنعتی این استان را افتتاح کرد. این طرحها که دارای پیشرفت فیزیکی بالای ۸۰ درصد هستند، قرار است تا شهریور ۱۴۰۰ به بهرهبرداری برسند.
وی در ابتدای این سفر نخست به پروژه بازیافت حرارتی نیروگاه گازی و پستهای اصلی توزیع برق در شرکت فولاد مبارکه رفت و فعالیت این طرح صنعتی با حضور او افتتاح شد.
وی همچنین در مراسم کلنگ زنی پروژه نورد گرم شماره ۲ فولاد مبارکه هم شرکت کرد و در قالب نشستی با مدیران مجتمع فولاد مبارکه و تشکلهای صنعتی مشکلات این حوزه را مورد بررسی قرار داد.
بازدید از سه طرح کوره بلند شماره یک و پروژه تزریق بوفر زغال و تولید خطوط ریل در شرکت ذوب آهن از دیگر برنامههای سفر مدرس خیابانی به استان اصفهان بود که با مدیران این بخشها انجام شد.
اعمال ممنوعیت بر واردات انواع صفحه و پلیت باتری
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت در بازدید و آغاز عملیات اجرایی چند طرح در شرکتهای فولاد مبارکه و ذوب آهن، طرح توسعه مجتمع صنعتی سپاهان باتری تولیدکننده انواع باتریهای خودرو را مورد بهرهبرداری قرار داد.
مجتمع صنعتی سپاهان باتری تولیدکننده انواع باتریهای خودرو در آمپرهای مختلف، باتریهای اتومبیل با فناوری برتر EFB_AGM و گرمسیری، باتریهای UPS و صنعتی و انواع صفحات پانچ است که در انواع اتومبیلهای ساخت داخل و وارداتی و باتری برای مصارف صنعتی بکار میرود.
این طرح در شهرک صنعتی اشتران واقع شده و با میزان سرمایهگذاری ریالی بالغ ۱۲۰ میلیارد ریال و ارزی بیش از ۲۱ میلیون یورو تکمیل شده و برای ۸۵ نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی کرده است.
شرکت مجتمع سپاهان باتری بزرگترین تولیدکننده باتری در کشور در بخش خصوصی میباشد که طرح توسعه انجام شده ظرفیت تولید را ۵۰% افزایش داده است.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت در این مراسم تاکید کرد: ثبت سفارش انواع صفحه و پلیتهای باتری ممنوع میشود و انتظار داریم ظرفیتهای صادراتی این واحد بیش از پیش فعال شود.
وی افزود: در این شرایط، از این که افزایش تولید فقط یک مجتمع صنعتی ما در حوزه تولید انواع باتری، از ۳ میلیون دستگاه به ۵.۳ میلیون واحد رسیده است، تحقق واقعی و عینی "جهش تولید" است.
وی با اشاره به افتتاح طرحهای مجتمع فولاد مبارکه با سرمایهگذاری بیش از یک هزار میلیارد تومان، گفت: هم اکنون بهرهبرداری از شرکت سپاهان باتری با سرمایهگذاری بالغ بر ۶۰۰ میلیارد تومان و بهدست توانای مهندسین و کارشناسان جوان و آینده دار این سرزمین محقق شده است.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: امروز نه تنها تحریمهای سخت امریکا و همدستان آن که به تعبیری شدیدترین نوع تحریمهای اعمالی در حق یک کشور است، مانع حرکت ما نبوده، اتفاقا بر خلاف تصور آنها حتی اقدامات توسعهای کشور نیز با قدرت در حال انجام است.
مدرس خیابانی اعلام کرد: طی دو هفته اخیر ۶۰۰ ردیف کالایی از سوی وزارت صمت، مشمول ممنوعیت واردات شده همچنین ثبت سفارش واردات ریل به کشور ممنوع میشود؛ ممنوعیت واردات انواع صفحه و پلیت باتری به کشور نیز در دستور کار قرار گرفته و ثبت سفارش آنها هم مسدود میشود.
تمام نیاز ورق فولادی کشور تامین میشود
مدرس خیابانی در روند پروژههای مرتبط با فولاد مبارکه گفت: امروز مجموعه پروژه طرح نورد گرم ۲ به ظرفت ۴.۲ میلیون تن کلنگ زده شد؛ و مدیرعامل این مجموعه متعهد شده است تا کمتر از ۹۰۰ روز دیگر، این طرح را به مرحله عملیاتی و بهرهبرداری برساند.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: ماحصل این افتتاحها، قطع وابستگی به واردات ورق گرم در کشور است؛ چراکه درحالحاضر، به میزان بسیار جزئی برای مصارف مختلف صنایع پاییندستی، واردات ورق صورت میگیرد؛ اما با افتتاح پروژه نورد گرم فولاد مبارکه، مجموعه نیازهای واحدهای خودروسازی، کشتیسازی، لوازم خانگی، لوله و پروفیل و سایر صنایع پاییندستی برطرف میشود و کشور نیازی به واردات ورق گرم نخواهد داشت.
وی اظهارکرد: شرکت فولاد مبارکه همچنین متعهد شده تا اجرای این پروژه را با حداکثر استفاده از توان تولید داخلی به ثمر برساند و همانطور که در مجموعه تولیدات صنعتی، کشور به یک خودباوری و روحیه خودکفایی دست یافته است، در بخش فناوری و انتقال فناوری نیز، با تکیه بر توان مجموعههای دانشبنیان این طرح را با حداکثر ساخت داخلی پیش برد.
مدرس خیابانی گفت: در مجموعه ۴.۲ میلیون تنی فولاد مبارکه، حتما سهم عمدهای از ساخت داخلی باید در نظر گرفته شود و این موضوعی بسیار حائز اهمیت برای کشور به شمار میرود؛ این در حالی است فولاد مبارکه متعهد شده تا حداکثر توان شرکتهای مهندسی داخلی را به لحاظ رطراحی، ساخت و نصب مورد استفاده قرار دهد.
حمیدرضا عظیمیان، مدیرعامل فولاد مبارکه هم اعلام کرد: با اجرای بسته توسعهای فولاد مبارکه کل نیاز ورق فولادی کشور تامین میشود.در دهه ۸۰ مجوز افزایش ظرفیت ۵ میلیون تن در طرح شهید خرازی داده شد که همه بخشهای آن انجام شد و حلقه آخر (نورد گرم شماره ۲) با ظرفیت ۴.۲ میلیون تن فعالیت خود را آغاز کرده است.
با اجرای بسته توسعهای فولاد مبارکه (نورد گرم ۲، توسعه ۱.۵ به ۲ میلیون تنی فولاد هرمزگان، ۸۰۰ هزار تنی فولاد سفید دشت)، کل نیاز ورق فولادی کشور تامین میشود. علاوه بر این با راهاندازی این واحد، حداقل ۷ میلیون تن ورق تولید کنیم و همه صنایع اعم از خانگی، فولاد، نفت و گاز و غیره، به اندازه نیاز خود، ورق دریافت خواهد کرد.
اجرای ۹۰۰ میلیون یورو و ۱۰ هزار میلیارد تومان پروژه توسعهای در فولاد مبارکه
در ادامه برنامه سفر حسین مدرس خیابانی، سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت به استان اصفهان، تفاهمنامه همکاری مشترک میان سازمان زمین شناسی کشور و شرکت فولاد مبارکه هم با اولویت توسعه عملیات اکتشافی با محوریت سنگ آهن به امضا رسید.
هدف از این تفاهمنامه، ارتقای سطح فعالیتهای زمینشناسی و اکتشاف ذخایر معدنی، تسریع و افزایش اثربخشی فعالیتهای اکتشافی شرکت فولاد مبارکه جهت دستیابی به ذخایر معدنی مصرفی در این شرکت، تعیین زمینههای مشارکت، بسترسازی انعقاد قراردادها و تسریع در انجام فعالیتهای اجرایی اکتشاف و تسهیل همکاری میان نیروهای متخصص، در تمامی زمینههای مورد تفاهم خواهد بود.
گفتنی است؛ در چارچوب این تفاهمنامه، انجام عملیات اکتشاف در وسعت ۱۱۶ هزار کیلومتر مربع با اولویت سنگ آهن در دستور کار طرفین قرار گرفت.
علاوه بر این غریب پور، رئیس هیات عامل ایمیدرو که در این سفر سرپرست وزارت صنعت را همراهی میکرد، در آیین بهرهبرداری از طرحهای ملی پویش «تولید، تداوم امید» در استان اصفهان گفت: فولاد مبارکه طرحهای توسعهای خود را با سرمایهگذاری ۹۰۰ میلیون یورو و ۱۰ هزار میلیارد تومانی تامین مالی کرده و افزایش سرمایه ده هزار میلیارد تومانی را در دستور کار دارد.
خام فروشی سنگ آهن به صفر میرسد/معدنیها دیگر واحد فولادی نمیزنند
به گفته وی، با احداث کارخانههای فرآوری (گندله، کنسانتره و آهن اسفنجی) در مجموعه صنایع فولادی کشور نظیر چادرملو، گل گهر، سنگان و غیره، اقدام به خام فروشی سنگ آهن نداریم. علاوه بر این طرح جامع فولاد تدوین شده و دیگر موضوعی به نام احداث واحد فولادی توسط معدنیها اتفاق نخواهد افتاد.
وی افزود: هفته گذشته اتاق بازرگانی اصفهان، بازارچه تخصصی قیمتی و نیمه قیمتی را افتتاح کرد که رویداد بزرگی بود که در این استان، ۱۰۰ معدن قیمتی و نیمه قیمتی وجود دارد.
رئیس هیات عامل ایمیدرو افزود: با اختصاص صادرات این سنگها به شرکت آسکوتک، کنسرسیوم سنگهای تزیینی میتوانند از این طریق اقدام به صادرات کنند.
در روند این سفر مدرس خیابانی، سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت در راستای پویش ملی تولید، تداوم امید، پست اصلی توزیع برق ۴۰۰ و ۶۳ کیلو ولت شهید خرازی را هم در مجتمع فولاد مبارکه را افتتاح کرد.
پست اصلی توزیع برق ۴۰۰ و ۶۳ کیلو ولت شهیدخرازی با هدف پایداری شبکه داخلی و تامین برق مورد نیاز توسعه شرکت از دیگر طرحهای زیرساختی است که با حضور سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت به بهرهبرداری رسید.این طرح نیز برای ۸۰ نفر به صورت مستقیم شغل به وجود آورده است.
مواد اولیه ذوب آهن تأمین میشود/گرانفروشی در هیچ یک از محصولات صنعتی قابل پذیرش نیست
سرپرست وزارت صنعت در ادامه این سفر یک روزه به سری به ذوب آهن اصفهان زد و از تامین یک میلیون تن گندله برای تولید محصولات ذوبآهن خبر داد و گفت: قرار بر این است که فولاد مبارکه نیز سالانه یک میلیون تن گندله در اختیار ذوب آهن اصفهان قرار دهد؛ ضمن اینکه سهمیه ۱ میلیون و ۷۵۰ هزار تنی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی نیز قرار است که محقق شود که در این صورت، مجموعه تولید فولاد ذوب آهن اصفهان به سه میلیون تن خواهد رسید.
وی با اشاره به برآورد تولید سالانه ۳.۶ میلیون تنی ذوبآهن بر اساس ظرفیتهای کنونی، افزود: علت کاهش و کارکرد زیر ظرفیت ذوب آهن اصفهان، عدم دسترسی مکفی به مواد اولیه بوده است که بر این اساس تلاش داریم تا مواد اولیه مورد نیاز آن را تامین کنیم؛ اما باید توجه داشت که موضوع تامین مواد اولیه مجموعههای فولادی و نیاز آنها به سنگآهن، یک موضوع بسیار جدی است که بر این اساس، وزارت صنعت، معدن و تجارت در تلاش است تا بتواند چارهای موثر برای تامین مواد اولیه مورد نیاز صنایع پاییندستی تدبیر کند.
وی با بیان اینکه امسال باید تلاش کرد که ظرفیتهای تولید را فراتر از سالهای گذشته افزایش داد، ادامه داد: طرحهای توسعهای نیز به این منظور در حال تکمیل و بهرهبرداری هستند، بنابراین سیاست دولت هم در قیمتگذاری محصولات تولیدی، انقباضی نیست، اما اگر عدهای از فضای کنونی سوءاستفاده کرده و در حال گرانفروشی هستند، به هیچ عنوان پذیرفته شده نبوده و بنابراین دولت با آنها، به شدت برخورد خواهد کرد.
مدرس خیابانی با بیان اینکه با هر گونه افزایش خودسرانه قیمت که مبنای منطقی و قانونی ندارد، برخورد میشود، گفت: در مقابل تغییرات قیمت متناسب با شاخصهای منطقی و نهادههای تولیدی را میپذیریم تا تولید به مسیر خود ادامه دهد.
ارسال نظر