|

اقدامی موثر برای کاهش ارزبری

ایمیدرو خواهان دریافت فهرست به روز شده بومی‌سازی و ساخت داخل از شرکت‌های بزرگ معدن و صنایع معدنی شد. این اقدام با هدف کاهش ارزبری این صنایع انجام می‌شود.

معدن اقدامی موثر برای کاهش ارزبری

حسن یونسیان مشاور بومی‌سازی رئیس هیات عامل ایمیدرو طی نشستی به صورت ویدئوکنفرانس با مدیران بخش بومی‌سازی شرکت‌های بزرگ که با هدف "برنامه‌ریزی و تدوین برنامه‌های بومی‌سازی و ساخت داخل در بخش معدن و صنایع معدنی" برگزار شد، اظهارکرد: طبق برنامه و سیاست‌های کلان وزارت صنعت معدن و تجارت، ایمیدرو در روزهای آتی فهرست جدیدی از تجهیزات و قطعات بومی‌سازی شده در اختیار وزارت صنعت معدن و تجارت قرار می‌دهد.

وی با اشاره به جلسه معاون اول رئیس‌جمهوری با سرپرست وزارت صنعت معدن و تجارت درباره کاهش ارزبری، گفت: پیش از این، شرکت‌ای بزرگ مشخصاتی از اقدامات خود در جهت ممانعت از خروج ارز و توسعه ساخت داخل ارائه داده‌اند اما اکنون ضروری است که ایمیدرو با همکاری شرکت ها، فهرست مربوط را مورد بازبینی قرار دهد و به جمع بندی جدیدی در این باره برسد.

یونسیان تاکید کرد: مقرر شده در قالب یک برنامه منسجم و هدفمند، از این پس شرکت‌ها فهرست‌های به روز شده بومی‌سازی را به صورت سه ماه یکبار در اختیار ایمیدرو قرار دهند.

مشاور رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: تولید تجهیزاتی که تعدادی شرکت، مصرف‌کننده آن هستند، اقتصادی و به صرفه است. به عنوان مثال می‌توان طرح تولید تایر دامپتراک را با کنسرسیومی از شرکت‌های معدنی ذینفع اجرایی کرد.

در این جلسه، سعد عبدی، مدیر برنامه‌ریزی و نظارت شرکت ملی صنایع مس گفت: به رغم وجود چالش هایی، توانسته‌ایم میزان استفاده از تجهیزات و قطعات ساخت داخل را افزایش دهیم و رضایت نسبی نیز به‌دست آورده‌ایم.

هومن نایبی از ایرالکو گفت: پیش از این خطوط انتقال پودر آلومینا به دیگ‌های واحد احیا توسط کارشناسان داخلی بومی‌سازی شده است.

محسن عامری رئیس بخش تحقیق و توسعه شرکت آلومینیوم المهدی نیز اظهارکرد: با توجه به کافی نبودن تولید پودر آلومینا در کشور، همواره این امر برای صنعت آلومینیوم ارزبر بوده است از این رو نیاز است که تولید معادن بوکسیت افزایش یابد.

طرح تولید آلومینا از بوکسیت کم عیار اجرایی می‌شود

حمید مرادی مدیر مهندسی، انرژی، ساخت و خودکفایی شرکت آلومینای جاجرم در این باره گفت: سالانه ۱.۵ میلیون تن آلومینا در کشور مصرف می‌شود در حالی که تولید داخل ۲۵۰هزار تن است. وی ادامه داد: طرحی مبنی بر تولید آلومینا از بوکسیت‌های کم عیار وجود دارد که این امر در نهایت به کاهش ارزبری این صنعت می‌انجامد.

مسیب فروغی رئیس بومی‌سازی فولاد مبارکه گفت: ‌در روزهای آتی، لیست به روز شده کاهش ارزبری در این شرکت ارائه می‌شود. از سوی دیگر جواد قره گوزلو از فولاد هرمزگان اظهارکرد: این شرکت علاوه بر کمیته بومی سازی، واحدی هم برای این منظور ایجاد کرده که سبب سرعت در اجرای سیاست‌های ساخت داخل می‌شود.

محمد مهدی عابد مدیر بومی‌سازی فولاد خراسان تاکید کرد: ایجاد کدینگ در محصولات بومی‌سازی شده یکی از نیازهای زنجیره فولاد است به این مفهوم که با پیاده‌سازی آن، شرکت‌های تولیدکننده و متقاضی با استفاده از کد محصول تولید شده ارتباط سریعتر و نزدیک تری برقرار می‌کنند، سیستم به طور یکپارچه عمل خواهد کرد و از موازی کاری جلوگیری می‌شود.

تولید تایر دامپتراک به کنسرسیوم نیاز دارد

جلال سلیمان نژاد مدیر مهندسی معکوس و ساخت داخل شرکت معدنی و صنعتی گل گهر نیز تولید تایر دامپتراک را یکی از تجهیزات ارزبر بخش معدن ذکر کرد و افزود: با سرمایه‌گذاری ۱۵۰ میلیون دلاری قادر به تولید داخل این محصول هستیم در صورتی که سالانه ۳۰۰ میلیون دلار ارز برای واردات آن هزینه می‌شود.

 مسوول بومی‌سازی مجتمع معدنی سنگان نیز اظهارکرد: بومی‌سازی از سال ۹۱ در این مجتمع آغاز شده و تاکنون ۳۰۰ قطعه داخلی‌سازی شده است. وی ادامه داد: قطعات آسیاب، ‌سنگ شکن و نوار نقاله و... از نیازهای این مجتمع است که می‌توان با بازنگری در فهرست نیازها، نسبت به بومی‌سازی و کاهش ارزبری آنها اقدام کرد.

در پایان این نشست یونسیان از مسوولان بخش بومی‌سازی شرکت‌های فوق، خواست که پس از بازنگری‌های لازم، فهرست جدید و به روز شده کاهش ارزبری تجهیزات و قطعات را طی روزهای آینده ارائه دهند.

منبع: ایمیدرو
کدخبر: 108650

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین