سود ذوب آهن در بازیافت سرباره فولادی
طی پنج سال گذشته در بازیافت سرباره فولادی حدود ۳۰۰ میلیارد تومان به ذوب آهن اصفهان برگشت داده شده که موجب سود این شرکت شده است.
علیرضا بختیاری با بیان اینکه امروز در تمام شرکتهای تولیدی پسماند به دلیل امکان استفاده مجدد به منظور حفظ محیطزیست و جلوگیری از آلودگیهای منتشر شده، بسیار مورد توجه قرار گرفته است، اظهار کرد: ذوب آهن اصفهان نیز به دلیل وسعت زیاد، تنوع و تعدد واحدهای تولیدی دارای انواع مختلفی از پسماندها شامل انواع لجن صنعتی، سرباره کورهها و کنورتور، غبارها، نرمه مواد، پساب ها، ضایعات نسوز و... است و به طور عمده هر دو دسته پسماندهای صنعتی و غیرصنعتی را شامل میشود.
وی توضیح داد: در دسته پسماندهای صنعتی- فلزی، تفکیک انواع فلزات با ارزش و با صرفه اقتصادی از پسماندهای پنج بخش تولیدی و بازگشت مجدد به چرخه تولید یا فروش و صادرات آن قابل برنامهریزی و در حال اجرا است، در پایان این فرآیند، امکان استفاده از ضایعات به جا مانده در تهیه انواع مصالح ساختمانی و راهسازی اعم از سیمان و بتن، آسفالت مقاوم به سایش و... نیز اثبات شده است و سرانجام تمام مساحت اشغال شده توسط این نوع از پسماندها، آزادسازی شده و محیطزیست منطقه بهبود خواهد یافت.
مدیرعامل شرکت تارابگین با اشاره به اینکه یکی از مهمترین پسامدهای ذوب آهن سرباره است، گفت: سرباره بخشی از ذوبی است که از چدن یا فولاد جدا شده و به عنوان پسماند برجای میماند و شرکت تاربگین از سال ۱۳۵۶ تاکنون سرباره کوره بلند ذوب آهن را دریافت و به پشم سنگ تبدیل میکند.
وی تاکید کرد: شرکت تارابگین زیر پوشش شرکت ذوب آهن اصفهان با هدف بازیافت سرباره حاصل از کوره بلند ذوب آهن در زمینه تولید و تامین انواع عایقهای صوتی و حرارتی مورد نیاز ذوب آهن فعال است.
بختیاری همچنین به سرباره فولادسازی اشاره کرد و افزود: طی پنج سال گذشته شرکت تارابگین قراضههای آهنی را از سرباره فولادسازی جداسازی میکند که با این اقدام در مدت یاد شده، حدود ۷۰ هزار تن قراضه فولادسازی به ارزش ریالی ۳۰۰ میلیارد تومان بازیافت و برگشت به چرخه تولید برای ذوب آهن انجام شده است.
وی گفت: این شرکت از سربارههای فولادی، پشم سنگ معدنی عایق حرارتی و صوتی تولید و برای نخستین بار با برند خود به کشورهای همسایه صادر کرد.
مدیرعامل شرکت تارابگین، افزود: در این شرکت با شناسایی ظرفیتها و کارگاههای تعطیل کارخانه ذوب آهن اصفهان برای نخستین بار حفاظهای بتنی ۶ متری جادهها و آزاد راههای کشور (نیوجرسی سبز) مطابق با آخرین استانداردهای مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی با استفاده از بخشی از سرباره تولید و برای ۲۰ نفر به طور مستقیم و ۵۰ نفر هم غیرمستقیم اشتغال ایجاد کرد.
وی با اشاره به استحصال ضایعات فلزی سربارههای کنورتورهای کارخانه ذوب آهن و بازگشت به چرخه تولید، گفت: این بازیابی مواد علاوه بر ایجاد اشتغال پایدار در حفظ محیطزیست هم موثر است.
بختیاری درباره سرنوشت این سربارهها پیش از این پنج سال در ذوب آهن، گفت: این سرباره در منطقهای به نام هواشناسی به غرب کارخانه منتقل میشد که مشکلات زیست محیطی و امنیتی ایجاد میکرد، اما امروز بعد از جداسازی و بازیافت، این سرباره به شن و ماسه سبز یا دوستدار محیطزیست تبدیل میشود.
وی با بیان اینکه شن و ماسه سبز قابل استفاده در صنایع مختلف همچون مواد اولیه تولید سیمان، تولید بتن، زیرسازی جاده، اظهار کرد: تولید بتن رنگی، بلوک، جدول، نیوجرسی و قطعات بتنی پیش ساخته از جمله محصولات تولیدی از این سرباره است و به نوعی با این اقدام در ذوب آهن چرخه کامل مدیریت پسماند انجام میشود.
به گفته مدیرعامل شرکت تارابگین، طی پنج سال گذشته در بازیافت سرباره فولادی حدود ۳۰۰ میلیارد تومان ضایعات فلزی به چرخه تولید ذوب آهن اصفهان برگشت داده شده است.
وی همچنین یادآور شد: شرکت تارابگین در مجموع فعالیتهای خود موجب اشتغال ۲۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۵۰۰ نفر به طور غیرمستقیم شده است.
ارسال نظر