|

کارشناس حوزه مس در گفت‌وگو با گسترش نیوز:

پارک های علم و فناوری ناجی معادن خواهند بود؟

تمام واحدهای معدنی باید رابطه دوستانه‌ای با شرکت‌های دانش‌بنیان برقرار کنند و منظور از ارتباط خوب پذیرش شرایط دو طرفه است که در صورت لزوم برگزاری جلسه دو شرکت با آغوش باز در جهت رفع مشکلات موجود پذیرا باشند. البته این روند در اغلب شرکت‌های فعال معدنی بنا به دلایل سیاست‌های داخلی خود صورت نمی‌گیرد.

معدن

مسائل مختلفی در شرکت‌ها و واحدهای تولیدی و معدنی مطرح است که با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان و پارک‌های علم و فناوری می‌توان حل کرد. تخفیف‌های مالیاتی و بیمه‌ای ازجمله مواردی هستند که اغلب مجموعه‌ها با آن درگیر بوده و با همکاری‌های دو جانبه می‌توان این نوع هزینه‌ها را به حداقل رساند.

فرهاد عزیزافشاری در گفت‌وگو با گسترش نیوز اظهارکرد: منطقه آذربایجان در ایران از نظر زمین‌شناسی و دارا بودن مواد معدنی مختلف جایگاه خوبی دارد و مجتمع مس سونگون که یکی از شرکت‌های زیرمجموعه شرکت ملی صنایع مس ایران بوده در این منطقه واقع شده است که طی سال‌های اخیر شاهد نفوذ فناوری و نوآوری در این مجموعه بوده‌ایم. ورود شرکت‌های دانش بنیان به حوزه معدنی در مرحله اول با تنظیم تفاهمنامه‌ای نیازهای فناورانه مجموعه معدنی به شرکت‌های دانش‌بنیان و پارک علم و فناوری انتقال داده می‌شود. نوع فعالیت پارک‌های علم و فناوری به گونه‌ای بوده که تمام پارک‌های کشور با یکدیگر در ارتباط هستند، نیازهای فناورانه حوزه معدنی را می‌توانند به راحتی شناسایی کنند.

عزیز_افشاری

وی افزود: شبکه‌های پارک‌ها با برقراری ارتباط با شرکت‌های دانش‌بنیان روند شناسایی نیازها و پاسخگویی به آنها را تسریع می‌بخشد. این نیازهای فناورانه بیش از ۸۰ درصد آن اغلب در حوزه ساخت اقلام خرید خارج است. شرکت‌های مادر فعال حوزه معدنی بر این مبنا عمل می‌کنند که در شرایط تحریمی بیشتر قطعات و ماشین‌آلات را بومی‌سازی کنند و با ارتباط‌گیری سه واحد شرکت‌های معدنی، دانش‌بنیان و پارک‌های علم و فناوری داخلی‌سازی روند مطلوب‌تری را به خود گرفته اما گفتنی است در برخی حوزه‌ها هنوز به نتایج مطلوب نرسیده‌اند. با این وجود عملیات شناسایی، حفاری و اکتشافات معدنی همچنان ادامه دارد.

این کارشناس تصریح کرد: فقط در مجموعه مس سونگون تا کنون یک هزار و ۵۰۰ اقلام وارداتی بومی‌سازی شده که این نیز همچنان مطلوب فعالان در این حوزه نیست. شرکت‌های دانش‌بنیان علاوه بر موضوع داخلی‌سازی در سایر امور نیز فعالیت دارند. به عنوان مثال این نوع شرکت‌ها به واحدهای معدنی مراجعه می‌کنند و بر اساس برنامه‌ها و سیاست‌های از پیش تعیین شده مشکل‌یابی کنند و در راستای حل چالش‌ها پیشنهاداتی را به واحدهای تولیدی پیشنهاد دهند و شرکت مربوطه نیز طبق برنامه‌های خود این راه‌حل‌ها را تا حدودی می‌پذیرد و در برخی مواقع قراردادهایی تنظیم می‌شود.

مسائل مالی در صدر مشکلات معدنی است

عزیزافشاری ادامه داد: موضوع بومی‌ سازی از سال‌ها پیش در کشور مطرح و در این راستا کج‌دار و مریز نیز گام‌هایی برداشته شده اما در سه سال اخیر این روند تشدید یافته است. سایر شرکت‌ها و واحدهای معدنی نیز همانند شرکت ملی صنایع مس ایران توانسته تا به امروز و با توجه به بضاعت‌های اقتصادی و فناورانه در جهت خودکفایی و بومی‌سازی گام بردارند. هر چه ارتباطات بین مجموعه‌های معدنی، شرکت‌های دانش‌بنیان و پارک‌های علم و فناوری بیشتر باشد قطعا شاهد تعداد بیشتری از اجرای برنامه‌های خودکفایی خواهیم بود که این موضوع به حمایت جدی مسئولان نیازمند است.

وی ابراز کرد: ما به عنوان فعالان معدنی در بخش‌ها و واحدهای مختلف شاهد آن هستیم که آنچنان که باید و شاید از صنعت و معدن حمایت نمی‌شود. به عنوان مثال طی قراردادی که با پارک علم و فناوری منعقد می‌شود باید ابتدا مسائل مالی حل و فصل شوند و به جای اینکه خود پارک این مبالغ را تقبل کند و به حمایت شرکت‌های دانش‌بنیان بشتابد منتظر تامین مالی از طرف خود شرکت‌های معدنی می‌ماند. از این منظر از دولت و مسئولان توقع داریم که در راستای مسائل مالی و اقتصادی توجه بیشتری به واحدها و مجموعه‌های معدنی داشته باشند چراکه در شرایط فعلی یکی از پایه‌های گرداننده اقتصاد کشور به حساب می‌آیند.

 

کدخبر: 181151 نسیم حکم آبادی

ارسال نظر

 

آخرین اخبار