|

مدیرعامل اکسپو آسیا خبر داد؛

شرکت های نمایشگاهی گران قیمت شدند

شرکت های نمایشگاهی مانند اینفورما، فیرا میلانو و فعالین بزرگ صنعت مهمان نوازی دستاوردهای بزرگی داشتند.

نمایشگاه

 بیورن کمپه (Bjoern Kempe) رئیس شرکت نمایشگاهی اکسپو آسیا معتقد است ویروس کرونا موجب تسریع در ادغام شرکت ها می شود. او برخی از تأثیرات احتمالی آینده را برای بازارهای نمایشگاهی آسیا و اتحادیه اروپا بررسی می کند.

۱۹ آبان، روزی که موفقیت آمیز بودن آخرین آزمایش واکسن فایزر-بیونتک (Pfizer / BioNTech) اعلام گردید، روز مهمی برای صنعت جهانی نمایشگاه بود.

نتیجه بازار جهانی سهام خیره کننده بود: نتفلیکس، زوم، علی بابا، مورگن استنلی، فیس بوک، همگی تا ۲۰٪ از ارزش سهام خود را از دست دادند، در حالی که شرکت های نمایشگاهی مانند اینفورما، فیرا میلانو و فعالین بزرگ صنعت مهمان نوازی دستاوردهای بزرگی داشتند. دلیل این امر ساده است؛ جهان دوباره خواهان تعاملات و روابط اجتماعی است. مردم هنوز هم بجای قرنطینه خانگی و تنها نشستن در خانه، برای ارتباطات اجتماعی ارزش قائل هستند، حتی اگر تجربیات کاملاً هولوگرافیک خیلی دور از دسترس نباشد.

امسال، همه گیری ویروس کرونا نقاط ضعف ما را نشان داده و کل صنعت ما را در سراسر دنیا متزلزل کرده است. تحقیقات نشان می دهد، به طور متوسط ۷۰-۸۰٪ درآمد فعالین صنعت در همه بازارها به جز چین از دست رفته است. درحالیکه همه گیری اولین بار در چین به ثبت رسید، این کشور به دلیل مدیریت بسیار دقیق سفر و موفقیت در قرنطینه، توانست بر این مشکل فائق آید. صنعت نمایشگاهی آن (حداقل از بُعد داخلی) در حال بازگشت به نقطه اوج خود است.

بیون-کمپه

" به دلیل مدیریت بسیار دقیق سفر و موفقیت در قرنطینه، توانست بر این مشکل فائق آید... مجریان اروپایی باید بیاندیشند که چگونه به رقابت ادامه دهند تا کوسه های اعتباری آنها را نبلعند."

نمایشگاه بین المللی واردات چین (CIIE) در شانگهای که اخیراً با مشارکت بسیاری از شرکت های بین المللی همراه بود، باز هم با موفقیت انجام شد. در همین حال که چین جشن می گیرد و تایلند و سنگاپور با قوانین سختگیرانه نمایشگاه های خود را احیا می کنند، بازارهای دیگر هنوز در بحران به سر می برند و موج دوم و تمام عیار ویروس کرونا را تجربه می کنند.

برگزارکنندگان نمایشگاه های اروپایی فکر می کردند که با نمایشگاه هایی که در لایپزیگ، دوسلدورف، فردریش شافن و همچنین در میلان و پاریس در ماه های سپتامبر و اکتبر برگزار می شود، نشانه هایی از بهبود در وضعیت آنها ظاهر شود، اما بیشتر برگزارکنندگان اروپایی و آمریکایی تا ماه دسامبر به خواب زمستانی بازگشتند.

حتی در مواردی که برگزارکنندگان آماده و مایل به اجرای نمایشگاه های فیزیکی خود هستند، بسیاری از غرفه داران و بازدیدکنندگان با وجود اقدامات سختگیرانه ناشی از همه گیری ویروس کرونا در اروپا، هنوز احساس امنیت نمی کنند.

بلایی که بر سر برگزارکنندگان اروپایی آمد

درآمد برگزار کنندگان در اروپا متحمل خسارات فراوانی شده است به نحوی که مجبور شده اند سرمایه خود را از طریق سهامداران اصلی و بازار های مالی خود به طرز چشمگیری افزایش دهند. شرکت های نمایشگاهی بزرگی چون رید، تارسوس، اینفورما، دی ام جی و هایو همگی این مسیر را طی کرده اند. برگزار کنندگان اروپای مرکزی مانند کام اکسپوزیوم، و مسه  آلمان ضرر فراوانی را متحمل شدند. کام اکسپوزیوم برای زنده ماندن و جذب سرمایه  تازه مجبور است در ماه اکتبر به قانون چتر نجات پناه ببرد. شرکت های آلمانی  "مسه" همچنین بیش از ۶۰۰ میلیون یورو از سهامداران خود درخواست کرده اند و فصل زمستان برای اکثر هیئت مدیره ها در آلمان فصلی دشوار است. 

در خصوص سال ۲۰۲۱، برخی پیش بینی می کنند که درآمد سالانه حداقل ۵۰٪ با کاهش روبرو خواهد شد. شرکت های نمایشاگاهی فرانکفورت و برلین نیز اعلام کرده اند که حداقل تا ماه آوریل هیچ فعالیت تجاری ای نخواهند داشت.

شرکت های آلمانی نه تنها به سرمایه نیاز دارند بلکه می دانند که سازمان های فعلی آنها هزینه بر هستند و بسیاری از آنها نیروی کار خود را کاهش داده اند. 

کوسه های اعتباری نیز وارد صحنه شده اند. بسیاری از شرکت های سرمایه گذاری خصوصی، بانک ها و شرکت های نمایشگاهی و صندوق ها ی آسیایی متوجه شده اند که این امر می تواند پنجره ای موقت برای ورود به بازار نمایشگاه های آلمان باشد. پرسش این است که آیا مدل مسه آلمان پایدار است و در آینده به هر شهر از طریق بازدیدکنندگان و غرفه داران دلار مالیاتی می رساند؟

آنچه مسلم است اینکه که ویروس کرونا موجب تسریع در ادغام بازارهای ما می شود. بسیاری از شرکت های خانوادگی در آسیا از این بحران جان سالم به در نمی برند و روش های دیجیتالی به آرامی کنترل را به دست خواهند گرفت.

برگزارکنندگان اروپایی باید به این فکر باشند که چگونه می توانند در عرصه رقابت باقی بمانند و توسط کوسه های اعتباری بلعیده نشوند. برگزارکنندگان چینی و آسیایی احتمالاً بحران اعتباری اینچنینی را احساس نخواهند کرد و با جیب های پر در انتظار آنچه ممکن است "یک جمعه سیاه" حیاتی باشد، خواهند ماند!

تهیه و تنظیم: محسن خواجه محمدی

کدخبر: 147786

ارسال نظر