|

رییس مرکز نمایشگاهی ایران مال در گفتگو با گسترش نیوز مطرح کرد:

این صنعت حتی یک ریال هم تسهیلات نگرفت

سمیع زاده گفت: وقتی حوزه نمایشگاه ساختار خود را به خوبی بشناسد و سعی کند منافع ذی نفعان را افزایش دهد سعی خواهد کرد که هویت خود را به عنوان یک صنعت متبلور کند.

نمایشگاه این صنعت حتی یک ریال هم تسهیلات نگرفت

اکثریت قریب به اتفاق فعلان حوزه نمایشگاهی کشور بر این باورند که این صنعت مهم و تاثیرگذار بر توسعه اقتصادی و تجاری کشور هنوز به جایگاه واقعی خود دست نیافته و اهمیت این صنعت بر دولت و دیگر ارکان سیاست گذار همچنان پوشیده است. عملکرد و حمایت دولت از این بخش نیز البته بر این ادعا صحه می گذارد. به عنوان مثال تا ماه ها پس از شیوع ویروس کرونا نام این صنعت که به نوعی ویترین اقتصادی تمام جوامع پیشرفته دنیا محسوب می شود در لیست مشاغل زیان دیده از شیوع این ویروس قرار نگرفت و حتی پس از پیگیری های فراوان نیز تا کنون هیچ کدام از فعالان نمایشگاهی که پس از شیوع این ویروس با ضرر و زیان فراوانی روبرو شدند حتی ریالی به عنوان تسهیلات دریافت نکرده اند.

برخی از کارشناسان و فعالان این حوزه نیز بر این باورند که بخش نمایشگاهی کشور از درون خود باید برای صنعتی شدن تلاش کند.

خبرنگار سرویس نمایشگاه گسترش نیوز در همین رابطه گفتگویی را با رامین سمیع زاده رییس مرکز نمایشگاهی ایران مال ترتیب داده و نظر وی را در این خصوص جویا شده است که در ادامه مطالعه خواهید کرد. با گسترش نیوز همراه باشید.

رامین سمیع زاده در ابتدای این گفتگو اظهار داشت: اگرچه ما نمی توانیم مدعی باشیم که صنعت نمایشگاهی در توسعه و شکوفایی اقتصادی کشور ناموفق بوده است. اما این ادعا را هم نمی توانیم داشته باشیم که این صنعت در جایگاه واقعی خود ایستاده است و از توان و پتانسیل های واقعی آن در کشور به درستی استفاده می شود متاسفانه صنعت نمایشگاهی کماکان جایگاه و نقشی که می‌تواند به شکل مولد و موثر در کشور داشته باشد را هنوز بطور کامل پیدا نکرده است.

رامین-سمیع-زاده

وی افزود: یکی از راه‌هایی که این خانواده بزرگ بتواند به عنوان یک صنعت نقش‌آفرینی کند این است که حاکمیت، دولت و همه ارکان کشور این حوزه را نه فقط در شعار بلکه در عمل هم به رسمیت بشناسند و در جهت تحقق این مهم صنعت نمایشگاهی باید در وهله اول در درون خود به یک سازمان هماهنگ، متحد و هم افزار مبدل شود و ضمن بهره‌گیری از همه توان موجود اعم از دولتی، خصوصی، اجرایی، پشتیبانی و دانشگاهی، همه ذینفعان (یعنی تمام نهاد هایی که بر این صنعت اثر می گذارند یا از آن اثر می گیرند) را به درستی شناسایی کنند. سایت داران نمایشگاهی، مجریان نمایشگاهی، غرفه سازان،‌ تشکل ها و رسانه های مرتبط با این حوزه، مشارکت کنندگان و بازدیدکنندگان در نمایشگاه ها و همچنین حاکمیت و دولت اعم از وزارت صمت، وزرات بهداشت و درمان، اداره گمرک، نیروی انتظامی، راهنمایی و رانندگی و شهرداری جزو ذینفعان این صنعت هستند.

خودباوری صنعت نمایشگاهی

مدیر مرکز نمایشگاهی ایران مال ضمن تاکید بر اینکه حوزه نمایشگاهی کشور باید به خودباوری برسد، خاطرنشان کرد: این صنعت باید ساختار خود را به خوبی طراحی کرده و سعی کند در جهت حداکثر سازی منافع همه ذینفعان حرکت کند تا هویت خود را به عنوان یک صنعت غیرقابل انکار تحمیل و تثبیت کند.

 این فعال نمایشگاهی افزود: به طور حتم اثر گذاری و اثرپذیری همه ذیفنعان با یکدیگر مشابه و یکسان نیست اما حوزه نمایشگاهی کشور هنگامی که قصد دارد جایگاه صنعتی پیدا کند باید به تمام ذیفنعان متناسب با نیازها و سطح و نوع تعاملات فی مابین توجه داشته باشد. اگر این صنعت همه ذیفنعان را در نظر نگیرد و منافع، ارزش ها، ارتباطات،‌ تعاملات و نیازهای همه آن ها را مد نظر قرار ندهد طبیعتا رفتار مطمئن و همه جانبه نگری نخواهد داشت و در عمل و در اجرای برنامه هایش به طور کامل موفق نخواهد شد. این موضوع به مثابه ورزشکاری است که قصد دارد در میدان مسابقه و فضای جدی رقابتی به پیروزی برسد. این ورزشکار علاوه بر تناسب و توانمندسازی و تقویت همه اندام و توجه به همه عوامل وپارامترهای ورزشی باید نسبت به همه عوامل اثرگذار و اثرپذیر خود نیز دقیق باشد.

وی در پایان به عنوان جمع بندی اظهار داشت: حوزه ای که سعی دارد صنعتی شود در وهله اول پس از شناسایی پتانسل ها، طراحی ساختاری همه جانبه نگر و هدفمند و همچنین شناسایی دقیق ذینفعان، باید بتواند در عمل و در قالب یک نظام تعاملی، به شکل مثبت، پویا و هدفمند با ذیفنعان خود در ارتباط باشد و از این مسیر جایگاه خود را مشخص و تثبیت کند. بعد از این مرحله باید همه اجزای مختلف این صنعت کمک کنند تا در راستای تامین حداکثری نیازهای همه ذیفنعان و نیز در مسیر نیل به چشم انداز و تحقق اهداف و برنامه های راهبردی تعیین شده نقش آفرینی کنند. به طور حتم باید نگاهی پویا نیز وجود داشته باشد تا در بزنگاه های تاریخی و با وجود اتفاقات و بحران های مختلف اعم از اجتماعی، زیست محیطی و غیره آمادگی و انعطاف پذیری لازم جهت پذیرش و اقدام سریع را داشته باشد و ضمن تاب‌آوری در آن شرایط بتواند به سرعت به بازسازی و توانمند سازی این پیکره عظیم بپردازد و با قدرت و سرعت مطمئنه در جهت نیل به اهداف و برنامه های از پیش تعیین شده حرکت کند.

کدخبر: 176770 سهیل فرزین

ارسال نظر

 

آخرین اخبار