پربازده ترین بازارهای مالی برای سرمایه گذاری کدام است؟
پیدا کردن یک سرمایه گذاری مطمئن و با بازدهی مناسب جزو اصلیترین دغدغه های افراد است. این موضوع به خصوص در سالهای اخیر که تورم بالایی رخ داده، اهمیت بیشتری پیدا کرده است. اگر نگاهی به گزینههای سرمایهگذاری بیندازید مشاهده خواهید کرد که انواع مختلفی از بازارهای دارایی وجود دارند که قابل معامله هستند.
همین موضوع افراد را دچار سردرگمی میکند که پساندازهای سالها تلاش خود را کجا قرار دهند که قدرت خرید آنها را در مقابل تورم حفظ کند و حتی آنها را کمی جلو بیندازد. همان طور که تجربه سالهای اخیر نشان میدهد، تنها راه برای فرار از تله تورم و حفظ قدرت خرید، شروع یک سرمایه گذاری مناسب است. در ادامه ابتدا به بررسی انواع بازارهای سرمایه گذاری میپردازیم و سپس روشهای سرمایه گذاری مطمئن و پرسود را معرفی میکنیم.
سرمایهگذاری چیست؟
در پاسخ به سرمایه گذاری چیست؟ باید بگوییم که سرمایه گذاری به معنای قراردادن پول و سرمایه افراد در یکی از بازارهای مالی با هدف حفظ ارزش سرمایه در برابر تورم و کسب سود از این بازارها است. هر کدام از این بازارهای مالی بازدهی و ریسک متفاوتی برای سرمایه گذاران دارند. انتخاب هر کدام از این بازارها برای سرمایه گذاری بستگی زیادی به روحیه ی ریسک گریزی و یا ریسک پذیری سرمایه گذار دارد. انواع بازارهای مالی عبارت اند از:
انواع بازارهای مالی برای سرمایه گذاری
بازارهای مالی مختلفی برای سرمایهگذاری در کشور وجود دارند. بازارهای رسمی برای سرمایهگذاری شامل مسکن، خودرو، طلا، ارز، بانک و بورس هستند. هر کدام از این بازارها دارای مزایا و معایب خاص خود هستند و سرمایهگذارانی که وارد آنها میشوند باید دقت کنند که روحیهی آنها برای سرمایهگذاری در آن بازار مناسب باشد.
بازار مسکن
بازار مسکن یکی از بازارهای مورد علاقه ایرانیان برای سرمایه گذاری است. این بازار به دلیل اینکه توانسته است در طول زمان رشد قیمتی بالاتری نسبت به تورم داشته باشد برای سرمایه گذاری جذاب است. اما یک نکته مهم در مورد این بازار وجود دارد. سرمایه اولیه ورود به آن بسیار زیاد است. این موضوع به دلیل رشد چشمگیر قیمت خانه در سالهای اخیر رخ داده است. در حال حاضر میانگین قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در شهر تهران به بیش از 81 میلیون تومان رسیده است. به همین دلیل افراد زیادی نمیتوانند وارد این بازار شوند. البته باید این نکته را هم به یاد داشت که اگر افراد سرمایه اولیه بالایی داشته باشند، خرید مسکن میتواند علاوه بر دارایی، درآمدی هم از محل اجاره داشته باشد یا خود فرد در آن سکونت کند.
بازار خودرو
خودرو در همه دنیا به عنوان یک کالای مصرفی معرفی میشود، اما در فضای اقتصادی ایران به دلیل مشکلات تولید کافی و واردات خودرو به عنوان یک کالای سرمایهای مورد استفاده قرار میگیرد. بازار خودرو هرچند مانند بازار مسکن به سرمایه زیادی نیاز ندارد اما با پس انداز یکی دو ساله نمیشود خودروی مناسب خریداری کرد. از سوی دیگر این کالای سرمایهای دارای استهلاک سالانه است و فردی که خودرو میخرد باید یک سری هزینه ثابت مانند حق بیمه و خرید بنزین یا هزینههای تعمیر و نگهداری به آن اختصاص دهد. ضمنا باید به یاد داشت که خودرو ریسک تصادف را نیز دارد که میتواند به شدت ارزش سرمایه صرف شده برای آن را تحت تاثیر قرار دهد.
بازار طلا و ارز
قیمت ارز در ایران موتور محرک تورم است. به دلیل رشد قیمت ارز، به خصوص در سالهای اخیر، عدهای ارزهای معتبر خارجی را گزینهای برای سرمایهگذاری میدانند. اما باید به این نکته هم توجه کرد که ارزها ریسک سرقت یا جعل را دارند و به جای امنی برای سرمایهگذاری نیاز دارند. طلا و سکه نیز از جهت رشد یا افت قیمت تا حدود زیادی شبیه نرخ ارز حرکت میکنند.
البته قیمت طلا به بهای جهانی این فلز ارزشمند نیز بستگی دارد. در مجموع، بازدهی طلا نسبت به ارز بهتر است اما باید اشاره کرد که مشکلاتی مانند جعل و سرقت و نگهداری که برای ارزها وجود داشتند، برای طلا و سکه نیز صادق هستند. ضمن این که باید به یاد داشت که سکه در شرایطی ممکن است حباب چشمگیری بگیرد و ریسک سرمایهگذاری در آن بالاتر برود. با این حال، اگر طلا و سکه در نقطه مناسبی خریداری شوند، میتوانند گزینه مناسب و مطمئنی باشند.
به جای سرمایهگذاری مستقیم در بازار طلا، خرید صندوق طلا نیز امکانپذیر است. این کار مشکلات جعل و سرقت را حل میکند. حال سوالی که وجود دارد این است که کدام صندوق طلا بهتر است؟
بانک
سپرده گذاری در بانک جزو سرمایه گذاری هایی است که به سرمایه گذاران سود ماهانه ثابتی پرداخت میکند. این بازار عملا بدون ریسک و نوسان است و افرادی که در این بازار سرمایه گذاری میکنند دارای شخصیت سرمایه گذاری ریسک گریزی هستند و تمایلی به پذیرش نوسانات بازار ندارند.
صندوق سرمایه گذاری درآمد ثابت
صندوقهای سرمایه گذاری در اوراق با درآمد ثابت رقیب اصلی سرمایه گذاری در بانک هستند. سودی که صندوقهای سرمایه گذاری در اوراق درآمد ثابت به سرمایه گذاران خود ارائه میدهند، معمولا بالاتر از سپرده گذاری در بانک است. از سوی دیگر این صندوقها جزو گزینههای کم ریسک هستند و بازدهی مناسبی به خصوص در شرایط افول یا ثبات بازارهای دیگر دارند. یک مزیت دیگر آنها این است که سرمایه گذاری در بانک نرخ شکست دارد و اگر سرمایه گذار قبل از موعد سررسید بخواهد سرمایه خود را از بانک خارج نماید درصدی از سود را به عنوان نرخ شکست جریمه میشود.
این در حالی است که صندوق سرمایه گذاری در اوراق درآمد ثابت نرخ شکست ندارد و سرمایه گذاران میتوانند روزانه حتی در ایام تعطیلی بازار از این صندوقها کسب سود کنند.
صندوق تضمین اصل سرمایه
از سرمایه گذاریهای مطمئن میتوان به صندوق تضمین اصل سرمایه اشاره کرد. همانگونه که میدانید بازار سهام در بلند مدت بازدهی بیشتری نسبت به سایر بازارها داشته است. با این حال، بسیاری از سرمایهگذاران از ورود به آن ترس دارند.
صندوقهای تضمین اصل سرمایه به این منظور ایجاد شدهاند که افراد را نسبت به ورود به این بازار مطمئنتر کنند. در صندوق تضمین اصل سرمایه، اصل سرمایه اولیه افراد به شرط نگهداری واحدهای صندوق در یک بازه معین، تضمین میشود و فرد سرمایه گذار از بابت ضرر نکردن اطمینان دارد. از سوی دیگر این افراد میتوانند از رشد بازار سرمایه نیز بهرهمند شوند. در نتیجه سرمایه گذاری که بتوان از رشد بازار سهام استفاده کرد و ضرری متوجه اصل سرمایه نشود، تنها در صندوق تضمین اصل سرمایه وجود دارد.
ارسال نظر