|

بررسی تحولات بورس در یک هفته اخیر

بازار بورس در هفته ای که گذشت با افت و خیز های بسیاری همراه بود و کارشناسان درباره روند بازار نظرات متفاوتی ارائه کردند.

بورس بررسی تحولات بورس در یک هفته اخیر

بورس هفته پر فراز و نشیبی را سپری کرد و بسیاری از کارشناسان معتقدند تصمیمات سازمان بورس فقط در کوتاه مدت می تواند سیر صعودی ایجاد کند. باید برای ارتقای شاخص کل برنامه های بلند مدت برنامه ریزی شود.

 

در یک هفته اخیر تزریق ۹ هزار میلیارد تومان پول، حمایت از سهام خرد و کاهش سود بانکی اخباری بود که توانست چند روزی بورس مثبت باشد اما به دلیل عدم اعتماد و فشار صف های فروش بازار سیر نزولی پیدا کرد البته کارشناسان بر این عقیده هستند که با ارسال گزارش مالی شرکت ها قطعا بورس با رشد شاخص کل همراه خواهد بود.

در متن زیر تحولات بازار بورس و شاخص کل به ترتیب روزها در هفته آتی مورد بررسی قرار می گیرد.

بازار شنبه:

بسیاری از کارشناسان بورس بر این عقیده بودند با توجه اخبار خوبی همانند؛ حمایت از سهام خرد و تزریق ۹ هزار میلیارد می تواند در روند بازار شنبه تاثیر گذار باشد اما بازار سرمایه امروز برخلاف پیش بینی ها پیش رفت و بورس ریزشی شد.

برخی از تحلیلگران بر این عقیده هستند که بازار تا پایان سال ریزشی خواهد بود اما بسیاری از کارشناسان معتقدند که این روند ادامه ندارد و با توجه به اخبار خوبی که از سوی سازمان بورس اعلام می شود احتمالا روند مثبتی در پیش خواهد گرفت.

شاخص کل در بازار شنبه به یک میلیون و ۱۶۹ هزار واحد و شاخص هم وزن هم به ۴۳۰ هزار و ۹۳۴ واحد رسیده است. نمادهای فملی، فارس، فولاد، شستا، شپنا، ویلمت، وپارس بیشترین تاثیر بر شاخص کل داشتند و نمادهای شستا، آبادا، ثامید، بوعلی، شپنا، وخارزم و برکت از پرتراکنش های بازار بودند.

کارشناسان همچنان به سهامداران توصیه می کنند که نگاه بلند مدت به بازار داشته باشند و هرگز رفتارهای هیجانی در بورس انجام ندهند زیرا یک انتخاب اشتباه در سهام سبب می شود تا بازار سرمایه با افت همراه شود. تحلیلگران تاکید می کنند که حمایت های دولت در شرایط عادی کافی نیست و باید برنامه بلند مدت در این زمینه فراهم کنند.

بازار یکشنبه:

کارشناسان بر این عقیده هستند که بورس با حمایت ها روند مثبتی در پیش می گیرد. بورس یکشنبه با رشد همراه بود تا بعد از مدت ها ریزش بازار سرمایه هم روند صعودی پیدا کند. کارشناسان معتقدند اگر این روند ادامه داشته باشد احتمالا تا پایان امسال شاخص کل با رشد همراه خواهد بود.

البته برخی از تحلیلگران بر این عقیده هستند که به دلیل شاخص کل هم وزن احتمال ریزش وجود دارد و شاید در مدت دو روز شاخص کل با افت همراه شود.

شاخص کل در بازار یکشنبه یک میلیون و ۱۷۵ هزار واحد و شاخص هم وزن هم ۴۳۰ هزار و ۸۵۱ واحد بود نمادهای فولاد، وغدیر، فخوز، شپندر، شپنا، فملی و وامید بر شاخص کل بیشترین تاسیر را داشتند و نمادهای اپال، برکت، شپنا، شستا، فملی، شتران و وتجارت از پرتراکنش های بازار بورس بودند.

بازار دوشنبه:

بورس همانند بازار روز یکشنبه روند صعودی خود را طی کرده است و کارشناسان بر این عقیده هستند که این روند ادامه خواهد داشت و احتمالا تا پایان سال شاخص کل مثبت می شود. کارشناسان معتقدند که اعتمادها هنوز به بازار باز نگشته و در چند روز اخیر صف های فروش با فشار همراه بود. تحلیلگران معتقدند که اگر این روند ادامه داشته باشد، احتمال ریزش وجود دارد.

شاخص کل بازار دوشنبه یک میلیون و ۱۹۹ هزار واحد و شاخص هم وزن به ۴۳۲ هزار و ۰۴۶ واحد رسید و نمادهای فولاد، فملی، شستا، فارس، شپنا، تاپیکو و وغدیر بر شاخص کل بیشترین تاثیر را داشتند و نمادهای اپال، خساپا، خودرو، شستا، بوعلی، شپنا و خگستر هم نمادهای پر تراکنش بازار دوشنبه بودند.

کارشناسان بر این عقیده هستند که سهامداران نگاه بلند مدتی به بازار سرمایه داشته باشند و بعد از هر ریزشی روند صعودی هم وجود داره و همچنین بلعکس، اما شرایط بازار به گونه ای است که سهامدارن با صبر و نگاه بلند مدت می توانند به سود مورد نظر دست پیدا کنند.

بازار سه شنبه:

بازار بورس بعد از فراز و نشیب های بسیاری که سپری کرد در روزهای پایان سال روند مصعودی به خود گرفت تا ضرر های سهامداران در روزهای ریزشی جبران شود. کارشناسان بر این عقیده هستند که بازار سرمایه روند صعودی در پیش خواهد گرفت البته برخی هم یر این عقیده هستند که اقدامات سازمان بورس کوتاه مدت است و در بلند مدت این روند نمی تواند به شاخص کل کمکی کند.

شاخص کل در بازار سه شنبه به میلیون و ۲۱۰ واحد و شاخص هم وزن به ۴۳۲ هزار و ۳۴۳ واحد رسیده است و نمادهای شپنا، فولاد، شپندر، شتران، نوری، فارس بیشترین تاثیر بر شاخص کل داشتند و نمادهای اپال، برکت، شپنا، بوعلی، خساپا، شستا و خودرو از پر تراکنش های بازار بودند.

تحلیلگران معتقدند که سهامداران باید نگاه بلند مدت به بازار سرمایه داشته باشند و نگاه کوتاه مدت می تواند سهامدار را با مشکلات بسیاری همراه کند و با رفتار هیجانی سهامدار بازار دچار تنزل شود. برای همین تحلیلگران از صاحبان سهام می خواهند که نسبت به بازار نگاه بلند مدت داشته باشند.

بازار چهارشنبه:

بازار بورس چهارشنبه برخلاف روزهای گذشته با نوسانات بسیاری همراه بود. شاخص کل امروز دچار افت شد و کارشناسان معتقدند که برخی تصمیمات سازمان بورس سبب این ریزش شده است اما تحلیلگران اعلام می کنند که سهامداران نگران نباشند زیرا در هفته پایانی بورس قطعا رشد بازار سرمایه شکل می گیرد.

شاخص کل در بازار چهارشنبه یک میلیون و ۲۰۶ هزار واحد و شاخص هم وزن هم به ۴۳۱ هزار و ۸۱۶ واحد رسیده است. نمادهای فملی، شستا، کچاد، فولاد، پارس، شپندر و شستا بر شاخص کل بیشترین تاثیر را داشتند و نمادهای اپال، برکت، شپنا، شستا، فملی، فولاد و وتجارت از پرتراکنش های بازار چهارشنبه بودند.

تحلیلگران همچنان معتقدند که مردم باید در بازار سرمایه نگاه بلند مدت داشته باشند و در کوتاه مدت این امر امکان ندارند که افراد بتوانند به سود مورد نظر برسنند. کارشناسان بر این عقیده هستند که تازه وارد ها در بازار سرمایه باید سطح آگاهی خود را افزایش دهند زیرا رفتارهای هیجانی می تواند بر ضرر بازار سرمایه باشد.

مدیر عملیات بازار شرکت بورس آن هم بدون ذکر دلیلی، منتشر کرد با این عنوان: "به اطلاع کلیه فعالان محترم بازار سرمایه می‌رساند، پیرو اطلاعیه شماره ۸۷۰۸۴/۱۸۱ مورخ ۱۷/۱۲/۱۳۹۹ عرضه اولیه سهام شرکت سرمایه گذاری مدیریت سرمایه مدار(مدار) در روز چهارشنبه مورخ ۲۰/۱۲/۱۳۹۹ انجام نخواهد شد.

این در حالی است که روز گذشته(سه‌شنبه) نیز عرضه اولیه تعداد ۷۴۲ میلیون سهم شرکت ریل پرداز نوآفرین معادل ۱۰درصد سهام این شرکت با نماد معاملاتی "حآفرین" بدون ذکر دلیل در فرابورس ایران برای دومین بار لغو شد؛ آن هم در شرایطی که قرار بود این میزان سهام در محدوده قیمتی ۴۳۴۸تا ۴۴۴۸ ریال برای هر سهم و با سهمیه ۱۳۰۰سهمی برای هر کد حقیقی و حقوقی عرضه شود.

در اعلان قبلی این عرضه اولیه، سهام شرکت ریل پرداز نوآفرین در محدوده قیمتی ۵۲۸۵ تا ۵۳۸۵ ریال برای هر سهم و با سهمیه ۷۰۰سهمی برای هر کد حقیقی و حقوقی آگهی برای عرضه اولیه در روز ۱۳ اسفندماه آگهی شده بود.

رشد سه برابری شرکت ها در بورس

مصطفی صفاری، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار اقتصادی یکتاپرس با اشاره به اینکه روند بورس مثبت است، گفت: روند بورس مثبت خواهد بود، در این مدت داشتند اوراق می فروختند و کسری بودجه دولت از همین روش تامین می شد. دولت هم در این مدت اوراق ها را فروخت و در ادامه روند بورس؛ قطعا شاهد رشد شاخص کل خواهیم بود.

وی با اشاره به اینکه افزایش شاخص کل از روز گذشته آغاز شده است و پیش بینی می شود که تا اواخر اردیبهشت ماه این روند رشد ادامه خواهد داشت، بیان کرد: رشد شاخص کل و افت شاخص هم وزن در یک روز در روند بورس بازار دوشنبه تاثیری آنچنانی ندارد. با وجود این روندها اعتماد باید بازگردد البته با برنامه ریزی که در این روند ایجاد شده است، معتقدم شاخص هم وزن هم در آینده نزدیک مثبت می شود.

صفاری با تاکید بر اینکه کاهش نرخ سود بانکی بر رشد شاخص کل بی تاثیر نبود، افزود: این روند رشد بازار سرمایه ادامه داشته باشد قطعا بورس بار دیگر مثبت می شود. در نظر بگیرید بازار بورس همانند باغ میوه است. زمانی که میوه های یک باغ رسیده باشد می توانید آن را برداشت کنید. بازار بورس هم تا ۱۰ روز دیگر که صورت های مالی شرکت ها بسته می شود روند رو به رشد خود را سپری می کند.

این کارشناس بازار سرمایه در پایان، گفت: امسال هم سود شرکت ها نسبت به سال گذشته سه برابر بوده است و انتظار می رود که قیمت ها با رشد سودها افزایش یابد.

رشد آسیایی ها با افت سهام آمریکایی ها

بازارهای آسیایی در معاملات امروز، تحت تاثیر افت سود اوراق قرضه آمریکا و رشد قیمت سهام تکنولوژی در معاملات گذشته، افزایش یافتند.

سود اوراق قرضه آمریکا از رکورد یک ساله خود فرو نشست و باعث شد سرمایه‌ گذاران به سوی خرید سهام تکنولوژی هجوم بیاورند.

به این ترتیب، شاخص آسیا پاسفیک بدون سهام ژاپن ۰.۳۸ درصد رشد کرد و نیکی ژاپن ۰.۶۷ درصد افزایشی شد. در بازار چین شاخص شانگهای ۰.۶۷ درصد رشد کرد و هنگ سنگ در هنگ‌کنگ ۰.۵۱ درصد روند صعودی را از آن خود کرد. شاخص اصلی بورس استرالیا بر خلاف بازارهای منطقه ۰.۳۰ درصد افت را به ثبت رساند در حالی که کاسپی کره‌جنوبی به رشد اندک ۰.۰۴ درصدی رضایت داد.

در بازار ارز، دلار شب گذشته از بالاترین سطح ۳.۵ ماهه خود در برابر ارزهای جهان پایین آمد اما در معاملات امروز دوباره در مقابل ارزهای مهم آسیا رشد کرد. نرخ برابری دلار با ین ژاپن و یوآن چین به ترتیب به ۱۰۸.۸۰ واحد و ۶.۵۱۱ واحد رسید.

 

منبع: یکتا پرس
کدخبر: 159650
  • ناشناس ارسالی در

    اهای مسولین بی وجدان چقدر جلسه میگیرید یعنی سران مملکتی ما عرضه ندارن حداقل ۲۵درصد از ضررمارو جبران کنن اخه لامصبهاحداقل ۲۰درصد از ضررهامون رو کمترکنید

ارسال نظر