|

اختصاصی گسترش‌نیوز:

بایدن چه خوابی برای معادن دیده است؟

پس از کشمکش‌های طاقت‌فرسا و شمارش طولانی آرا جو بایدن به عنوان رئیس‌جمهوری جدید امریکا معرفی شد. پیش از این، تیم وی وعده داده بود تا به منظور بالابردن توان تولید داخلی از مواد معدنی خود در ساخت وسایل حمل‌ونقل الکتریکی، پنل‌های خورشیدی و دیگر محصولات انرژی در راستای بخشی از برنامه‌های آب و هوایی استفاده کند.

معدن بایدن چه خوابی برای معادن دیده است؟

انتخاب رئیس‌جمهور منتخب امریکا چندین سؤال درباره آینده صنایع معدنی امریکا مطرح می‌کند. آیا ورود او می‌تواند تیر خلاصی بر حفاظت از محیط‌زیست باشد؟ آیا دولت بعدی می‌تواند ذخایر معدنی حیاتی این کشور را دو برابر کنند؟ آیا این دولت برنامه مشخصی برای نوسانات نرخ کامودیتی‌ها در جنگ تجاری دارد؟ کارشناسان در این باره پاسخ خواهند گفت با ما همراه شوید:

افزایش بهره‌گیری از توان داخلی

پس از کشمکش‌های طاقت‌فرسا و شمارش طولانی آرا جو بایدن به عنوان رئیس‌جمهوری جدید آمریکا معرفی شد. پیش از این، تیم وی وعده داده بود تا به منظور بالابردن توان تولید داخلی از مواد معدنی خود در ساخت وسایل حمل‌ونقل الکتریکی، پنل‌های خورشیدی و دیگر محصولات انرژی در راستای بخشی از برنامه‌های آب و هوایی استفاده کند.

بایدن همچنین به منظور اجرای انرژی پاک چندین طرح را در قالب بازگشت بهتر سرمایه‌گذاری در اختیار دارد ضمن اینکه علاوه بر آن ملزم است تا سیاست‌های خود را اجرایی کند. در همین راستا افزایش تولیدات وسایل نقلیه الکتریکی و راه‌اندازی سیستم بزرگ منابع انرژی تجدید‌پذیر در تامین فلزات و مواد معدنی جدید هم مورد نیاز است.

Ashley Burke معاون ارشد ارتباطات انجمن ملی معدن امریکا می‌گوید: سال ۲۰۲۱ فرصتی برای کاخ سفید ایجاد می‌کند تا آسیب‌پذیری این کشور در انرژی، امنیت ملی، تولید و زنجیره تأمین در پزشکی را برطرف کند.با توجه به اینکه ما درک درستی از رقبای ژئوپلیتیکی در مواد معدنی داریم امکان تأمین منابع مورد نیاز خود از داخل کشور نیز وجود دارد.

هنگامی که به فناوری پیشرفته‌ای که در آینده این کشور ضروری است نگاه می‌‌کنید خواهید دید که گسترش تولیدات ما بدون پشتیبانی از بومی‌سازی صنایع معدنی ما به سادگی امکان‌پذیر نخواهد بود.

رویکرد سبز در استخراج معادن امریکا

در میان پیش‌بینی‌های موجود، حرکت دولت بایدن به سمت استفاده از فناوری سبز و اجرای توافق پاریس اتفاق‌نظر وجود دارد و انتظار می‌رود که دوران‌گذار به سمت انرژی الکتریکی جدید سریع‌تر انجام شود و به نظر می‌رسد که دولت جدید امریکا بر اجرای آن همت گمارد.

جو بایدن در جریان مبارزات انتخاباتی خود قول داد که در صورت پیروزی در انتخابات، رویکرد سبز را دنبال خواهد کرد.

بوریس ایوانف، بنیانگذار GPB Global Resources معتقد است که تولیدکنندگان باتری و فلزات پایه در چهار سال آینده با تمرکز بر زیرساخت‌ها می‌توانند موجب تقویت رویکردهای سبز در افزایش انگیزه بایدن شوند.

وی می‌گوید: این اتفاق تأثیر بسیار مثبتی روی کامودیتی‌های مورد استفاده در وسایل نقلیه الکتریکی مانند لیتیوم، مس، نیکل و کبالت و همچنین کامودیتی‌هایی که برای صفحات خورشیدی و زیرساخت‌های انرژی تجدید پذیر که مورد استفاده قرار می‌گیرند خواهد گذاشت.

همچنین انتظار می‌رود برنامه بایدن برای اعمال استانداردهای دقیق‌تر در مصرف سوخت به فروش خودروهای برقی کمک کند.

ایوانف معتقد است: با بهره‌گیری از استانداردها تا سال ۲۰۳۰ چهار میلیون خودروی الکتریکی در جاده‌های ایالات‌متحده در حال حرکت خواهند بود. به همین منظور نیاز است تا ذخایر باتری افزایش یابد و این بدان معناست که کبالت بیشتری مورد نیاز است.

علاوه بر این حرکت به سمت تولیدات پایدار رو همچنین فناوری‌های سازگار با محیط‌زیست هدایت به سمت افزایش تقاضا برای عناصر نادر خاکی هماره با لیتیوم و کبالت را بیشتر خواهد کرد.

ایوانف معتقد است: حرکت به این سمت می‌تواند بر تجارت مواد معدنی سنتی که بر پایه فلزات اساسی و زغال‌سنگ است تأثیر بگذارد و موجب افزایش فرصت‌ها و رقابت‌ها در مناطق جدید شود و می‌تواند به این معنی باشد که اکتشافات در مناطق جدید جغرافیایی جهان شکل بگیرد.

گذار از انرژی فسیلی

بایدن رئیس‌جمهور منتخب به طور آشکارا از تحولات در انرژی حمایت کرده است هرچند که هنوز هم تا مدتی به منابع سوخت‌های فسیلی نیاز خواهیم داشت اما حمایت آمریکایی‌ها در این دوران گذار ضروری به نظر می‌رسد.

در همین رابطه شرکت تحقیقات بازار مورنینگ در سال ۲۰۲۰ نظرسنجی انجام داد که نشان می‌داد ۸۵ درصد از مردم امریکا نگران افزایش نرخ برق هستند. ضمن اینکه در این گزارش اعلام شد که اکثریت آمریکایی‌ها به منظور گذار از سوخت‌های فسیلی به سمت انرژی بدون آلاینده حاضر نیستند حتی یک سکه بیشتر بپردازند. به همین منظور دولت باید درباره هزینه‌های دوره انتقال واقع‌بین باشد.

هنگامی که حساسیت‌ها بین چین و امریکا در مواد معدنی به سمت مناقشات حرکت می‌کند. چین بر روی ۹۰ درصد از تولید عناصر کمیاب خود تصمیمات جدیدی اتخاذ می‌کنند. از همین رو کارشناسان نمی‌توانند تأثیرات تصمیمات دولت در نرخ کامودیتی‌ها و مواد معدنی را بدون توجه به روابط دیگر کشورها، نادیده بگیرند.

منبع: mine.nridigital
کدخبر: 144707 مسعود رمضانی

ارسال نظر