آیا قیمت موبایل در بازار ارزان خواهد شد؟
علل و عوامل گران شدن تلفن همراه از اواسط شیوع کرونا را تا احتمالات کاهش قیمت این محصول میتوانید در این گزارش بخوانید.
در اواخر سال ۱۳۹۸ با نزدیک شدن به سال جدید، در حالی که تازه چند روزی از شیوع ویروس عجیب و سرسخت کرونا در کشور گذشته بود، شاهد شیب صعودی قیمتهای گوشی بودیم و روز به روز به قیمتهای این کالاها در بازار اضافه میشد.
افزایش قیمت تلفن همراه و نبود نظارت صحیح بر قیمتها
با افزایش بیرویه قیمت تلفن همراه، آن هم درست زمانی که به دلیل تعطیل شدن مدارس و آموزشگاهها و عدم امکان حضور فیزیکی در کلاسهای آموزشی مجازی، نیاز خانوادهها به گوشیهای هوشمند بیشتر شده بود، چرا که با توجه به راهاندازی برنامه شاد و نحوه عملکرد آن که تنها بر روی سیستم عامل اندروید میسر و امکانپذیر بود بسیاری از خانوادههایی که بیش از یک فرزند داشتند در این زمینه به مشکل برخورده واعتراضهای مردمی نسبت به عدم نظارت بر قیمت خرید و فروش گوشی تلفن همراه بالا گرفت.
متأسفانه به دلیل عدم وجود نظارت صحیح و اقدامات لازم در زمینه فروش گوشیهای هوشمند، فرصت برای برخی سودجویان فراهم شد تا با وجود شرایط عجیب و نامناسب کشور و نیاز و تقاضای بالای مردم برای تهیه تلفن همراه، همچنان به فکر بهدست آوردن سود بیشتر برای خودشان باشند و حتی گوشیهایی که مدتها پیش از کرونا و با قیمت پایینتر ارز وارد کردند را به بهانههایی چون نبود کالا و عدم انجام واردات به دلیل لغو پروازها و بسته شدن مرزها گرانتر بفروشند.
بنابراین، افزایش قیمت گوشی عملا توانایی خرید را از اقشار عادی جامعه با سطح مالی پایین سلب کرده و به دنبال آن، بیاطلاعی کاربران از کاهش یا افزایش قیمت در روزهای آینده نیز سبب شد تا خیلی از مردم برای خریدن این کالا تا حد امکان دست نگهدارند و منتظر بمانند تا بالاخره مسئولی از راه برسد و برای قیمت تلفنهای همراه تعیین تکلیف قطعی کند.
پیگیری اصحاب خبر و رسانه درمورد علل و عوامل افزایش قیمت گوشی همراه
با بیتوجهی مسئولان مربوطه و عدم پیگیری خودجوش آنان در این زمینه، اهالی خبر و رسانه با بررسی جنبههای مختلفی از موضوع که میتوانست دلایلی برای افزایش قیمت گوشی باشد به سراغ مسئولان مربوطه رفته و علل و عوامل این گرانیها را جویا شدند که به دنبال پیگیریهای صورت گرفته در این مورد، در پاسخ به چرایی افزایش قیمت تلفنهای همراه دلایلی ذکر شد.
با وجود اینکه در گفتوگوهایی مطرح شده است که جنس در بازار زیاد بوده و دلیل گران شدن این نوع اقلام، کمبود کالا نیست، اما نظراتی خلاف این موضوع نیز به چشم میخورد، به طوری که انجمن واردکنندگان موبایل، پیش از این اعلام کرده بود به دلیل بیاعتبار و منقضی شدن تخصیص ارز نیمایی بازرگانان این حوزه آن هم در شرایط کرونا و وجود تحریمها، حجم عمدهای از کالاها در گمرکات کشور دپو شده و امکان ورود آن به بازار وجود ندارد.
همچنین نوسانات ارزی، فشارهای اقتصادی و شیوع کرونا که اوایل با لغو پروازهای داخلی و خارجی در امر حملونقل مشکلات و تأخیراتی را ایجاد کرد نیز میتوانند از دلایل کمبود کالا و در نتیجه افزایش قیمت به حساب بیایند، که البته در این میان نباید از تخلفات برخی شرکتها در این زمینه که با اختلاف قیمت فاحش در خرید و فروش و دو فاکتوری کردن معاملات در در صنوف بینظمی ایجاد میکنند نیز غافل شد.
اما در هر صورت، چند روزی است که شاهد کاهش قیمت هرچند جزئی تلفن همراه هستیم که البته هنوز با وجود این کاهش قیمت، اما هنوز به میزان حقیقی خود نرسیده و همچنان گوشیهای تلفن همراه همگی بالای ۲ میلیون تومان و حتی بیش از حقوق ماهیانه یک کارگر میباشد و تمام مسئولان و افراد ذیربط که با بیتوجهی به اقشار مختلف جامعه سبب سلب توانایی خرید از آنان میشوند در این مسئول هستند و باید پاسخگو باشند.
منتظر کاهش قیمت تلفن همراه باشیم؟
بررسیهای صورت گرفته در این زمینه حاکی از آن است که، در روزهای اخیر حدود ۳۰۰ هزار گوشی تلفن همراه تنها از یک برند معروف به بازار تزریق شده است و همین موضوع به زودی باعث افت بیشتر قیمت این نوع کالا در بازارهای مختلف فروش میشود. همچنین لازم به ذکر است وزارت صنعت، معدن و تجارت در اطلاعیهای در خصوص ثبت سفارش تلفن همراه به کاربران سامانه جامع تجارت اعلام کرده که واردات تلفن همراه صرفا از محل ارز حاصل از صادرات امکانپذیر است.
در این اطلاعیه خطاب به واردکنندگان آمده است: به اطلاع کاربران محترم میرساند پیرو سیاستهای جدید بانک مرکزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت، از این پس به منظور واردات کالای تلفن همراه، تنها ارز حاصل از صادرات تخصیص داده خواهد شد. در ادامه باید به این نکته نیز توجه داشت که با افزایش صادرات و بازگشایی مرزهای کشوری چه هوایی و چه زمینی، احتمال افت بیشتر قیمت این کالا در بازار وجود دارد.
متأسفانه در کشور ما بنا بر دلایلی، افزایش ناگهانی قیمتها بسیار رخ میدهد و معمولا برخی مسئولان با یادآوری تحریمها سعی میکنند تمام بار مسئولیت و وظایف را از دوش خود بردارند و در نتیجه این مردم عزیز و صبور ایران هستند که زیر بار انواع فشارهای اقتصادی سعی میکنند تا حد امکان با این موضوع دست و پنجه نرم کنند و زندگیشان را بچرخانند، طی سالهای اخیر بیش از هر زمان دیگری شاهد افزایش قیمتهایی بودهایم که هیچ کاهشی را در پی نداشته و به ندرت به فراموشی سپرده شده، امیدواریم قیمت گوشی از آن دست کالاهایی نباشد که به بهانه کرونا و عدم انجام حملونقل، سر به فلک بکشد و همان جا جا خوش کند، بنابراین با توجه به صحبتهای گفته شده منتظر کاهش قیمت تلفن همراه خواهیم ماند.
داداشعلتاینهکهتمامواردکنندههابهی هجاییوصلهستندوترسیازعملکردشانندار ندوازیهطرفدولتوسرجیبمیکنندو ازطرف دیگرمردمبیچاره را ،عموحسنوبروبچههاش بیخیال
خوبه