|

اختصاصی گسترش‌نیوز:

فاجعه قیمت مرغ!

رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی تهران: اختلاف قیمت جدید مرغ و قیمت سطح شهر به زودی برطرف می‌شود. کمبود کنجاله سویا جدی است و مرغداران این محصول را با قیمت بالا از بازار آزاد تهیه می‌کنند.

اقتصاد فاجعه قیمت مرغ!

در جلسه دیروز ستاد تنظیم بازار نرخ جدید هر کیلو گوشت مرغ ۱۵ هزار تومان اعلام شد. البته قیمت مرغ در سطح شهر هنوز حدود ۱۹ هزار تومان است. آیا این اختلاف قیمت برطرف می‌شود؟ برای بررسی بیشتر این موضوع و دلایل آن با رئیس اتحادیه فروشندگان مرغ و پرنده تهران به گفت‌وگو نشستیم. با گسترش‌‌‌نیوز همراه باشید.

مهدی-یوسفخانی

قیمت هر کیلو مرغ در فروشگاه‌ها به حدود ۱۹ هزار تومان رسیده است. مهدی یوسفخانی، رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی تهران ضمن بیان این موضوع اظهار کرد: درحال‌حاضر قیمت مرغ برای مصرف‌کننده افزایش پیدا کرده و تا ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است.

کمبود جدی کنجاله سویا

دلیل افزایش قیمت مرغ نوسانات ارزی نیست. «مرغداران در تهیه نهاده‌ها به خصوص کنجاله سویا به شدت با مشکل روبه‌رو شده‌اند. نگرانی آنها باعث شده که از جوجه‌ریزی جدید واهمه داشته باشند. کمبود نهاده باعث شد که حدود ۴۰ روز قبل اقدام به معدوم‌سازی جوجه‌ها کنند. کمبود کنجاله سویا جدی است و مرغداران این محصول را با قیمت بالا از بازار آزاد تهیه می‌کنند».

وی در ادامه افزود: «گرانی کنونی به دو سه روز اخیر مربوط می‌شود و به‌زودی برطرف می‌شود. افزایش قیمت متوقف شده و احتمالاً از فردا شاهد کاهش قیمت باشیم».

موافقان و مخالفان اختصاص یارانه به واردات نهاده

کاهش قابل‌توجه ارز مربوط به واردات نهاده‌های دامی موافقان و مخالفان زیادی دارد. موافقان می‌گویند که این رویه، تورم‌زاست و بازار این محصول مهم پروتئینی را ملتهب می‌کند. از طرف دیگر موافقان معتقدند که سیاست اختصاص ارز یارانه‌ای برای واردات نهاده و خوراک دام یک تجربه شکست‌خورده است، کمک چندانی به تنظیم بازار نکرده و صرفاً به ویژه‌خواری و ایجاد رانت منجر می‌شود.

پیشنهاد دولت به واردکنندگان

اخیراً مجید موافق قدیری، رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان در گفت‌وگو با نشریه معتبر FEED STRTEGI وضعیت حال و آینده مکمل‌های دامی و مواد افزودنی خوراک دام را تشریح کرده است. در بخشی از این مصاحبه آمده است:

ایران به واردات مواد اولیه خوراک و نهاده دام پایان داد و از واردکنندگان خواسته است که ارز موردنیاز برای تامین این اقلام را از محل صادرات محصولات خود به بازارهای خارجی تامین کنند.

قدیری

مجید موافق قدیری، رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران گفت: «واردکنندگان ذرت، جو و سویا برای واردات می‌توانند از دلار ۴۲۰۰ تومانی استفاده کنند. البته دولت یارانه فوق را به صورت قطره‌چکانی پرداخت می‌کند. واردکنندگان مخاطره می‌کنند و آینده روشنی برای تجارت خود نمی‌بینند».

وی گفت «قیمت خوراک دام در بازار آزاد دو برابر قیمت‌های تنظیم‌ بازار است. بعدازآنکه ارزش پول ملی در سال ۲۰۱۷ کاهش یافت دولت قوانینی تصویب کرد و واردات کالاهای غیراساسی به‌خصوص اقلامی که در داخل کشور تولید می‌شوند را ممنوع اعلام کرد».

کاهش قابل‌توجه واردات

در بخش دیگری از این گزارش آمده است:

طبق آمار منتشرشده توسط شرکت پشتیبانی امور دام که وابسته به وزارت جهاد کشاورزی است از ۲۰ مارس تا ۲۰ می ‌بیش از ۱.۸ میلیون مواد خامی که برای تغذیه دام، طیور و آبزیان استفاده می‌شود از طریق گمرکات ایران وارد و توزیع شده است.

لازم به ذکر است که در گزارش انجمن واردکنندگان دام و طیور و آبزیان آمده است که در فاصله ۲۰ مارس تا ۱۹ آوریل ۸۶۶، ۵۷۰ تن خوراک دام به ارزش ۲۵۳ میلیون دلار وارد کشور شده است. این به آن معناست که واردات در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، از نظر ارزشی ۶ درصد و به لحاظ وزنی ۷ درصد کاهش یافته است.

در همین دوره زمانی بیش از ۱۶۶، ۶۲۰ هزار تن جو دامی به ارزش ۴۱ میلیون دلار وارد شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر ارزش و وزن به ترتیب ۱۵ و ۱۶ درصد کاهش داشته است.

حدود ۴۳۰ هزار تن ذرت به ارزش ۱۰۴ میلیون دلار وارد شده است (به ترتیب ۱۴ و ۱۵ درصد کاهش از نظر ارزش و وزن). لازم به ذکر است که حجم واردات کنجاله هم به ۱۰۶ میلیون تن کاهش یافته است.

کدخبر: 106309 شاپور پشابادی
  • ناشناس ارسالی در

    وقتی اسم بازار ازاد میاد یعنی دولت هیچکا رست اون ارزی که ب رانت خوار و اقازاده می ده برای وارد کردن نهادها خودش وارد و توز یع کنه بعد ببینیم کسی در قیمت میتونه دخا لت کنه یا فقط دولت قیمت گذاری میکنه .این کشور سومدیریت داره و فقط بخاطر اینکه مر دم را ناراضی کنن

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین