|

حباب قیمت سکه به ۹۰۰ هزار تومان رسید

ارائه عرضه اولیه سهام سیتا در دومین هفته تیر ۹۹ باعث رشد شاخص بورس شد و بازار طلا و سکه نیز همسو با افزایش نرخ ارز روند صعودی قیمت را تجربه کرد.

اقتصاد

دومین هفته تیر ۹۹ با افزایش نرخ ارز و طلا آغاز شد به گونه‌ای که نرخ سکه از کانال ۹ میلیون تومان عبور کرد و دلار به قیمت ۲۰ هزار تومان نزدیک شد همچنین بازار سرمایه در این هفته خوش درخشید و برخلاف مشکلاتی که در سیستم کارگزاری‌ها به وجود آمد شاخص بورس به روند رو به رشد خود ادامه داد.

البته با افزایش نرخ سیمان در بازار، سهام‌های شرکت‌های تولید‌کننده سیمان شاهد رشد محسوسی بود و با عرضه اولیه سیتا در بازار سرمایه بر رشد شاخص بورس افزوده شد که به گفته مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس در عرضه اولیه گذشته ۲ و نیم میلیون نفر شرکت کردند و عرضه اولیه سهام شرکت سیتا رشد ۵۰ درصدی را نشان می‌دهد.

از طرف دیگر تولید نفت اوپک با کاهش ۱.۹۳ میلیون بشکه در روز در ماه ژوئن به ۲۲.۶۹ میلیون بشکه در روز رسید و نفت برنت در آخرین روز هفته به نرخ ۴۲.۰۷ دلار رسید.

حباب سکه به ۹۰۰ هزار تومان رسید

نادر بذرافشان دبیرهیات مدیره اتحادیه طلا، جواهر و سکه تهران گفت: در آخرین روز هفته سکه تمام بهار آزادی به قیمت ۹ میلیون و ۵۸۰ هزار تومان رسید و حباب سکه حدود ۹۰۰ هزار تومان بود که افزایش قابل توجه‌ای را تجربه کرده است.

بذر افشان افزود: در دومین هفته تیر ۹۹ روند قیمت سکه و طلا صعودی بود و انس جهانی حدود ۲۰ دلار افزایش یافت که به دنبال آن با افزایش تقاضا در بازار مواجه بودیم.

او تصریح کرد: فروش مجدد گواهی سپرده سکه در بانک‌ها عاملی بر افزایش تقاضادر بازار شد و ارزش این گواهی نسبت به قیمت سکه در بازار بیشتر است که به همین دلیل میزان خرید سکه در بازار افزایش یافته است.

دبیرهیات مدیره اتحادیه طلا، جواهر و سکه تهران بیان کرد: البته با افزایش اونس جهانی و روند صعودی نرخ ارز کاهش قیمت سکه و طلا دور از انتظار است البته نباید فراموش کرد که کنترل بیشتر بانک مرکزی بر بازار ارز می‌تواند بر ثبات بیشتر نرخ طلا و سکه تأثیر داشته باشد.

افزایش ۴۰ درصدی نرخ ارز نسبت به سال گذشته

علی اصغر سمیعی زفرقندی رئیس اسبق کانون صرافان ایرانیان و تحلیلگر بازار ارز جوان گفت: علت اصلی افزایش قیمت ارز کاهش یافتن ارزش پول ملی است که در اثر افزایش نرخ تورم و بهره رخ می‌دهد و البته بهتر است قیمت‌ها بر اساس تفاضل نرخ تورم و بهره در کشور ایران و کشور‌هایی که پول رایج آنها دلار است تنظیم شود.

سمیعی تصریح کرد: ممکن است برای مدتی با تزریق ارز به میزان بیش از تقاضا به بازار بتوان قیمت‌ها را ثابت نگه داشت، اما این راهکار کوتاه مدت است چراکه بعد از مدتی با کوچک‌ترین عامل تأثیرگذار در بازار قیمت ارز به صورت جهشی افزایش میابد که البته در سال ۹۷ با افزایش ۵ برابری نرخ ارز در بازار شاهد این رویداد بوده‌ایم.

او افزود: هم اکنون بهترین راه مقابله برای سود جویانی که در بازار ارز فعالیت می‌کنند مدیریت بازار است یعنی نرخ ارز واقعی و واحد باشد و از طرف دیگر با کاهش و نزدیک کردن نرخ‌های بهره و تورم به صفر می‌توان در ایجاد ثبات بازار قدم مهمی برداشت.

این تحلیلگر بازار ارز بیان کرد: امسال قیمت ارز حدود ۴۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافت و بر اساس تفاضل نرخ تورم در کشور ایران با کشورهایی که پول رایج آنها دلار است به طور متوسط روزانه حدوداً ۲۰ تومان باید به قیمت ارز افزوده می‌شد به‌بیان‌دیگر درحال‌حاضر که حدود ۱۰۰ روز از سال جدید می‌گذرد قیمت دلار تقریباً ۱۹ هزار تومان است البته این روند برای بازار ارز انتظار می‌رفت و سبب شد افرادی که در این بازار تخصصی ندارند متقاضی خرید ارز و طلا باشند.

او اظهار کرد: افزایش تقاضا در بازار سبب شد روند صعودی قیمت ارز با سرعت بیشتری پیش رود به عنوان مثال نرخی که برای یک یا ۲ ماه آینده قابل پیش‌بینی و واقعی بود با ایجاد حباب قیمتی، زودتر از موعد مقرر محقق شد و البته قیمت طلا هم بر اساس اونس جهانی کاملاً وابسته به قیمت ارز است که با نوسان نرخ ارز همسو خواهد بود.

عرضه اولیه در بازار سرمایه باعث رشد قابل توجه شاخص بورس می‌شود

حامد ستاک کارشناس بازار سرمایه گفت: به طور کلی عرضه‌های اولیه در بازار سرمایه باعث افزایش تعداد سهامداران می‌شود که این امر به ۲ صورت انجام می‌شود به بیان دیگر سهام داران جدیدی در عرضه اولیه خرید خواهند کرد و از طرف دیگر معمولاً با ارئه عرضه اولیه، سهام ترجیحی به کارکنان شرکت مورد نظر تعلق می‌گیرد که البته این سهام باعث افزایش ورود تعداد بیشتر سهامداران به بازار سرمایه می‌شود و ضریب نفوذ بازار سرمایه را در جامعه بیشتر می‌کند.

او بیان کرد: غالباً عرضه‌های اولیه با قیمت‌های جذابی ارائه می‌شوند که افراد زیادی میل به خرید آن را دارند. ورود عرضه اولیه به بازار سرمایه سبب می‌شود قسمتی از نقدینگی به سمت تولید جریان داشته باشد و این امر باعث تأمین مالی شرکت‌های تولیدی می‌شود.

ستاک تصریح کرد: عرضه اولیه در بورس باعث ورود صنایع مختلف به بازار سرمایه می‌شود که به دنبال آن بازار از تنوع بیشتری برخوردار خواهد بود و امیدواریم عرضه‌های اولیه بیشتری در بازار سرمایه ایجاد شود چراکه سهامداران به‌صورت شفاف سهام خود را مدیریت می‌کنند و درنهایت سود می‌برد.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: عرضه اولیه سهام سیتا نیز که یکی از شرکت‌های زیر مجموعه تأمین اجتماعی است با استقبال خوبی همراه بود که باعث افزایش شاخص بورس شد.

او بیان کرد: تا زمانی که ورود نقدینگی در بازار سرمایه ادامه دار باشد شاخص بورس با رشد همراه خواهد بود و معتقدم با وجود رشدهای موقت در سایر بازارهای مالی، بورس بهترین گزینه برای سرمایه‌گذاری است.

آینده بازارهای مالی چه می‌شود؟

حال باید دید روند قیمت ارز و سکه چگونه خواهد بود و بعداز این افزایش شتابان تب تند قیمت در بازار‌های مالی کاهش میابد یا خیر.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
کدخبر: 107973

ارسال نظر