|

حقوق کارگران / افزایش حقوق / واریز حقوق

کسری بودجه دولت / افزایش حقوق این افراد منتفی شد؟

سمیه گلپور بیان کرد: دولت می‌خواهد ناترازی اقتصادی را با افزایش سن و سابقه شاغلان تراز کند در حالی که برای خروج از وضعیت فعلی صندوق تأمین اجتماعی دولت باید بدهی خود را به این صندوق بپردازد.

اقتصاد کسری بودجه دولت / افزایش حقوق این افراد منتفی شد؟

سمیه گلپور، رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران، درباره مطالبات جامعه کارگری اظهار داشت که حدود دو هزار انجمن صنفی از مشاغل مختلف در بخش صنعت، خدمات و... در راستای تشکل‌ یابی مشاغل به ثبت رسیده است. در امسال، دو موضوع مهم که شامل قانون هفتم توسعه و لایحه بودجه ۱۴۰۳ بودند، مورد بحث و بررسی قرار گرفتند. کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران پیشنهاداتی برای احقاق حقوق کارگران ارائه داد زیرا برخی از موارد مطرح شده در این دو لایحه، با وضعیت اقتصادی مردم همخوانی ندارد.

وی افزود: طی نامه نگاری‌های انجام شده با رئیس مجلس شورای اسلامی و کمیسیون تلفیق، کانون سعی کرد صدای جامعه کارگری را به گوش مسئولان برساند. به عنوان مثال موضوع استاد-شاگردی با وجود اینکه نمایندگان معتقد بودند رأی نمی‌آورد در حال تصویب بود که با پیگیری جامعه کارگری در آخرین لحظات رد و از دستور کار خارج شد. البته در برخی موارد مانند افزایش سن و سابقه بازنشستگی پیگیری‌ها نتیجه‌ای در بر نداشت.

وی به گلایه عنوان کرد: اگر افزایش سن و سابقه بازنشستگی با توجه به افزایش امید به زندگی همچون کشورهای اروپایی است باید سایر فاکتورها و شاخص‌ها مانند بیمه، آموزش، بهداشت و… نیز بر اساس معیارهای این کشورها باشد. آیا روابط کار ما همچون کشورهای اروپایی است؟ آیا مبلغ پرداختی به بازنشستگان مانند آنها انجام می‌شود؟ گله مند هستیم که در موضوع افزایش سن بازنشستگی از تشکل‌های کارگری نظرسنجی نشد.

وی تصریح کرد: هنگامی که از تشکل مردمی و صنفی صحبت می‌شود یعنی حلقه میانی بین مردم و حکمرانان و در این خصوص کمترین انتظار ما تعامل است که ندیدیم؛ در حالی که تشکل‌های کارگری باید اطلاع داشته باشند برای دستمزد کارگران چه اعتباری در بودجه ۱۴۰۳دیده شده است.

گلپور با بیان اینکه بارها رهبر معظم انقلاب در سخنان خود تاکید داشته سیاست گذاران در سیاست گذاری جانب مظلوم را رعایت کنند، اظهار داشت: اگر مردم مشکلات اقتصادی و شرایط تحریم را پذیرفته‌اند انتظار هوشمندی بیشتری از تصمیم سازان دارند. اگر از متناسب سازی حقوق صحبت می‌شود درخواست تشکل‌ها جبران عقب ماندگی گذشته است نه اینکه در افزایش دستمزد بدون در نظر گرفتن نرخ تورم که حدود ۴۵ درصد است نیم آن هم در تعیین مزد لحاظ نشود. صحبت از افزایش ۲۰درصدی با کدام عقل معاش قابل توجیه است؟

وی افزود: دولت می‌خواهد ناترازی اقتصادی را با افزایش سن و سابقه شاغلان تراز کند در حالی که برای خروج از وضعیت فعلی صندوق تأمین اجتماعی دولت باید بدهی خود را به این صندوق بپردازد.

گلپور با اشاره به ۷۰۰هزار میلیارد تومان (همت) بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی ادامه داد: قرار بود امسال ۷۰همت این بدهی پرداخت شود که تا کنون اقدامی صورت نگرفته است. فراموش نشود ۷۰۰همت بدهی که از دهه ۵۰تا به امروز است باید با توجه به نرخ تورم به روز شود.

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران با اشاره به اینکه حق رأی ۳تشکل جامعه کارگری در شورای عالی کار به یک اندازه نیست، گفت: مطابق آئین نامه شورای عالی کار حضور تمام تشکل‌ها باید به صورت کارگروهی باشد که متأسفانه اینگونه نیست؛ حق رأی برای ۳نماینده از یک تشکل در این شورا به معنی عدم اجرای عدالت است در حالی که جایگاه تمام تشکل‌ها باید حفظ شود. همچنین این ضعف در حوزه تأمین اجتماعی هم وجود دارد و از ۳تشکل فعال جامعه کارگری کشور فقط دو تشکل دارای کرسی هستند. در این خصوص هم سازمان تأمین اجتماعی باید زمینه همگرایی تشکل‌ها را فراهم کند.

زیرساخت تعیین مزد منطقه‌ای فراهم نیست

گلپور با اشاره به موضوع تعیین مزد منطقه‌ای گفت: در اجرای این مساله نخست باید زیرساخت فراهم شود؛ ضمن اینکه حداقل حقوق باید به درستی تعیین شود بعد درباره مزد منطقه‌ای صحبت کنیم.

وی گفت: در مسئله شورای عالی کار و تعیین دستمزد، از نگاه نمایندگان کارگران یک گرهی وجود دارد. دستمزد کارگران در ماه های پایانی سال تعیین می شود در حالی که پرونده بودجه کشور چند ماه قبل بسته شده است. یعنی سازمان برنامه و بودجه  چند ماه قبل از تعیین مزد تکلیف بودجه کشور را مشخص کرده است. به طور مثال سال ۱۴۰۱ که دستمزد ۵۷درصد در شورای عالی کار به صورت سه جانبه گرایی افزایش یافت، میزان افزایش مزد کارگران در بودجه حدود ۱۰درصد تعیین شده بودٰ، همین مسئله باعث فشار زیاد بر دولت شد و ناخودآگاه کسری بودجه را به همراه داشت.

گلپور افزود: یعنی اگر شورای عالی کار رقم افزایش مزد را بیشتر از رقم پیش بینی بودجه تعیین کند، دولت دچار مشکل و کسری بودجه می شود، اگر کمتر تعیین کند، کارگر دچار مشکل می شود.به عنوان نمایندگان کارگران راهکاری را ارائه می کنیم. باید بین بودجه و دستمزد ارتباطی برقرار شود. اگراین ارتباط برقرار نشود،این سیکل معیوب ادامه دارد.

وی با بیان اینکه چندین سال است که از عدد واقعی مزد عقب ماندگی دیده می شود گفت:طی سال های اخیر هیچ وقت عدد مزد تأمین کننده نیازهای کارگران نبوده است. مطابق گزارش های مرکز آمار به دلیل عقب ماندگی مزدی کارگران, چندین سال است که مصرف سرانه گوشت و پروتئین در سفره کارگران کاهش یافته است.

وی گفت: سال های زیادی است که عدد دستمزد و سبد معیشت باهم برابری نکرده است. به همین دلیل به طور مثال اگر تورم ۴۵درصد است,‌برای تعیین دستمزد روی ۲۰درصد چانه زنی می شود. چون امنیت شغلی پایین است, قدرت تشکل ها برای چانه زنی کاهش می یابد.

رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگری کشور با تأکید بر اینکه  تا زمانی که تورم کنترل نشود، قدرت خرید کارگران افزایش نمی یابد افزود:به دلیل پایین بودن حداقل  دستمزد،‌ با وجود نیازی که واحدهای صنعتی به نیروی کار دارند، مشاهده می کنیم که کارگران سرکار نمی روند و به سمت مشاغل کاذب می روند تا بتوانند از پس هزینه های زندگی بربیاید، به عبارتی کارگر دچار پدیده بیکاری ارادی می شود.

منبع: تسنیم
کدخبر: 319811
  • علی ارسالی در

    مگه کارگران از دولت حقوق میگیرند؟ خیر؛ ک ارگران ازحاصل دسترنج خودشان بهره میگیرند ، ضمنا مجلس محترم حقوق کارمندانش را براس ال آینده بیش از ۴۲درصد افزایش داده،بالطب ع حقوق کارگران هم براسال ۱۴۰۳ نیزبیش از۴ ۵ درصد افزایش خواهدیافت.

  • فریدون ارسالی در

    دولت چیزی به نام بودجه نداره چون شاخص‌ها ی اقتصادی در موردش صدق نمیکنه یه دستگاه چاپ پول بدون پشتوانه داره که مرتب تورم ت ولید میکند!!!

  • taymaz ارسالی در

    یعنی چی که دولت از کارگر نظر سنجی انجام بده خجالت داره دولت مگه وقت اینکار ها رو داره ی نفر حتی شاید آبدارچی ی حرفی میزن ه همون تایید و تصويب میشه پس لطفا پای دو لت نکشید وسط کار تونو انجام بدید کارگر ب اید مثل تراکتور تازمانی که نفس داره باید کار کنه دیگه نبینم تز بدید

  • سورنا ارسالی در

    وقتی خدا رو نداشته باشی همه چیت لنگ میزنه اینا افتادن توی سراشیبی سقوط اگر ماهی یک میلیارد هم به هر ایرانی حقوق بدن دیگه فایده ای نداره

  • ناشناس ارسالی در

    باید حکومت را به زیر بکشیم باید حتماً تو کشور جنگ داخلی دربگیره تا آینده خوب بشودبا وجود این حکومت هیچ چیز درست نمی‌شود

    • مشت آهنین ارسالی در

      منم یه حقوق بگیر با چندر غاز حقوق که حقو قم ده روز هم جواب نمیده،ولی به نظرت این تز که تو دادی خوبه؟یعنی چه که جنگ داخلی، ما هشت سال جنگ کردیم اونم جنگ خارجی ،این همه کشته ،اینهمه خسارت و بدبختی بعد از سی چهل سال که از جنگ میگذره،هنوز دربه در یم،در اینکه معلوم نیست این ثروت کجا هزین ه میشه که ما هم شاکی هستیم و باید پاسخگو باشن،باید با درایت این مسائل حل بشه وگر نه کشور صدها سال باز به عقب خواهد رفت و این آرزوی همسایگان به ظاهر دوست ما هست.< br /> یه سخن با مسئولین ،ما هفت تا خواه ر و برادر و پدرمون یه کارمند بود به راحت ی زندگی می‌کردیم شاید کمبودی هم بود ولی نه شدید،یه خونه داشتیم که توش زندگی می‌ک ردیم و نزدیکای بازنشستگی پدر با پول بازن شستگی یه خونه بزرگ ساختیم و رفتیم اونجا، زندگی هم براه بود،ولی چی شده من الان خود م پدر هستم با دو تا فرزند ،هر چه میدویم یکمون گروه دومونه،خونه که دیگه آرزوست،در آخر چه کردید با این کشور که جوونش میگه جز با خونریزی هیچی حل نمیشه.

  • ناشناس ارسالی در

    سید محرومان !!!

  • ناشناس ارسالی در

    واقعا مجلس هیچ کاره هیچ کاره است ، آقایا ن هر چیز بخواهند!!؟؟

  • محمدرضا ارسالی در

    وقتی بند ۴۱ قانون کار به صراحت قیدکرده،ا فزایش حقوق سالیانه کارگران برمبنای نرخ ت ورم سال قبل وسبدمعیشت محاسبه شود،چرا قان ون گریزی؟ چرا چانه زنی برای پرکردن صندوق دولت وجیب کارفرما از دستمزد کارگر بی پش تیبان؟
    چراتشکیل شورای عالی کار؟ اگه به قانون کار عمل بشه تمام این دم ودستگاههای واسطه وهزینه تراش وشکم سیر باید بساطشون جمع بشه،حتی همون نماینده ها ی کارگران درشورای عالی کار که مثل مترسک هستن وقدرت کاری رو ندارن باید برن کارگری کنن،وپول مفت نگیرن،
    دراینجا نمای نده گان مجلس طبق وظیفه قانونی شون بایدپی گیر عمل به قانون مصوب شده باشند،و وزیر ک ار رو برای استیضاح به مجلس بکشن،
    اما افسوس که نماینده گان مجلس هم تابع دو لتن،چون سودشون اون طرفه،

  • عزیز ارسالی در

    آقازاده هاشون چاپیدن صندوق خالی شده حالا مردم باید صندوق روپر کنن برای تیم بعدی

  • حسین شرافت ارسالی در

    وقتی صفره مسعولان رنگین است و مسکن انها هم محکم و خودرو هایشان هم هم چه کاری دارند با کارگر و حقوق بگیر راستی چند در صد از مردم ما خانواده های ما کارگران ما بچه های ما اقشاره ضعیف و متوسط خودروی انها پراید است ها چند درصد ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ !!!
    حالا چند نفر مسعول سراغ دارید که خودروی انها پراید باشد ها چند درصد < br /> اصلا بعضی از مردم همون پراید را هم دیگه هرگز نخواهند توانست خرید !!!؟؛

  • ناشناس ارسالی در

    دولت در پرداخت حقوق های ارثی که خارج از شرع اسلام است و پرداخت حق مدیریت بعد از باز نشستگی صرفا بیشتر دو سال آخر مدیر می شوند و تا سه نسل دولت حق مدیریت و ۳۰ سا ل حق مدیریت را در پاداش پرداخت می کند با ز نگری کند بودجه مملکت به این عناوین و ع ناوین دیگه داره خرج می شه

  • مجید ارسالی در

    1- سال 1401 افزایش 57 درصد درست بود اما دولت در حق کارمندانش نامردی کرد و عبدالم لکی هم تاوان همراهی با کارگران را داد 2- پیشنهاد بدید به جای افزایش سالانه 20 در صدی، افزایش ماهی 4 درصد را تصویب کنند که متوسط سالانه میشه حدود 24-25 یعنی تقریب اً باندازه افزایش حقوق کارکنان دولت.

  • افشین ارسالی در

    البته بهتر هست بگید بدهی دولت قبل را این دولت بپردازد.

  • ناشناس ارسالی در

    دولت حتی اگرم حقوق کارمندان رو ۳۵ میلیون کنه پول که بی‌ارزش در ضمن اسکناس هم که رد وبدل کمتر میشه با کارت رد وبدل میشه هیچ مشکلی هم پیش نمیاد.

  • ناامیدو خسته دل ارسالی در

    با این تورم تمام مردم باید ساپورت بشن به این میدم به اون نمیدم نداریم یکم انصاف لطفا
    درک کنیدمردم چقدر دارند سخت زندگی میکنن خصوصا بازنشستگان

  • چه فرقی داره ارسالی در

    چه کنیم که سالهاست بی مورد به دولت‌های ب ی پشتوانه بر سر کار آمده در کشورمان اعتم اد کردیم
    چرا که هر کدامشان که آم دن نه تنها خیری بهمراه نداشتن بلکه آنچه را هم که داشتیم موذیانه از جیب‌های مان ب نام مالیات و گرانی دزدیدن، برنداشتن

  • خلیل الله ارسالی در

    افزایش سه برابری بودجه صدا و سیما و بودجه دهها موسس فرهنگی فاقد نمود عملی، ناترازی ایجاد نمی کند،ریشه مشکلات دولت فعلی بازنشسته ها هستند. بازنشسته نباشد، کارگزاران دولت عدالت شعار، عدالت علوی را برای خودشان برقرار می کنند.

  • ناشناس ارسالی در

    کشور بر بازو و عرق پیشانی کارگر میچرخه ا ز خدا شرم کنید ضد کارگرها

  • کارگر ارسالی در

    آیا تمام گلگی مردم را گوش می دهید یا اصل ا می خوانید ، آیا درد بی معیشتی مردم را درک می کنید ،نه همه پی بردند به اینکه شم ا مسیولین سر تون توی توبره خودتان است و سر بالا نمی کنید کسی را ببینید یا صدایی را بشنوید ،از زحمت کارگران دارای زندگی ر جالی دارید ولی به زندگی این زحمت کشان تو جه نمی کنید ،اسلامی که به اسمش دارای حکو مت شدید این بود ؟؟؟؟چقدر کلاه سر این مرد م زحمت کش رفت؟؟؟!!!!!! ‌

ارسال نظر

 

آخرین اخبار