اختصاصی گسترشنیوز:
پرورش بوقلمون چقدر سرمایه نیاز دارد؟
پرورش هر بوقلمون به طور میانگین، ۱۵۰ هزار تومان هزینه دارد. پرورش بوقلمون زمانی معقول و بهصرفه است که حداقل ۱۰۰ قطعه پرورش داده شود.
گسترشنیوز: برای پرورش بوقلمون به چه مقدار سرمایه نیاز است؟ برای شروع این کار حداقل چند قطعه را باید پرورش داد؟ وضعیت فروش و بازار پرورشدهندگان بوقلمون چگونه است؟ برای یافتن پاسخ سوالات خود با یکی از پرورشدهندگان به گفتگو نشستیم. با گسترشنیوز همراه باشید.
بازار بوقلمون جا افتاده است
حسن شاهسون در مزرعه پروش بوقلمون خود ۲۵ هزار قطعه پرورش میدهد. این مزرعه برای ۱۲ نفر اشتغال ایجاد کرده است. وی در ارتباط با وضعیت کسبوکار پرورشدهندگان گفت: وضعیت ایدئال نیست ولی خدا را شکر درمجموع راضی هستیم. هزینه دان بالا رفته و قیمت گوشت ارزان است. از نظر بازار باید گفت که بازار گوشت بوقلمون جا افتاده است. در کل مقدار فروش به وضعیت معیشت و قدرت خرید مردم بستگی دارد و الان چندان مناسب نیست.
وی در ادامه اظهار داشت: نرخ هر کیلو بوقلمون زنده حدود ۱۷ هزار تومان و نرخ نوع ذبحشده آن حدود ۲۲ هزار تومان است. قیمت نوع مولد بوقلمون هم حدود ۲۷ هزار تومان است.
دلیل ارزانی، کاهش فروش است
شاهسون دلیل اصلی کاهش قیمت بوقلمون که ظرف مدت اخیر، اتفاق افتاده را کاهش فروش عنوان کرد و افزود: دلیل کاهش قیمتی که اخیراً اتفاق افتاد فراوانی و افزایش عرضه نیست. مقدار تولید تغییری نداشته اما خرید مردم کمتر شده است. هزینه نگهداری بوقلمون بالاست و پرورشدهنده نمیتواند محصول خود را در سالنهای پرورش، نگه دارد.
حداقل ۱۰۰۰ قطعه
وی در پاسخ این سوال که «آیا پرورش بوقلمون را مقرونبهصرفه میدانید؟» گفت: پرورش بوقلمون بهتر از پرورش مرغ است چون از نظر ابتلا به بیماریها، مقاومت بیشتری دارد و از نظر وزن هم، پربازدهتر است. مقدار سرمایهگذاری در این حوزه به تعداد بوقلمون بستگی دارد. پرورش هر بوقلمون بهطور میانگین ۱۵۰ هزار تومان هزینه دارد. پرورش بوقلمون زمانی معقول و بهصرفه است که حداقل ۱۰۰ قطعه پرورش داده شود. کمتر از این مقدار منطقی نیست چون بههرحال چه ۲۰۰ قطعه بریزید یا ۱۰۰ قطعه، باید یک کارگر استخدام کنید.
وام نمیدهند
در حال نظر پرورشدهندگان بوقلمون از نظر دارو و موضوعات مربوط به دامپزشکی، مشکل و کمبود خاصی ندارند. شاهسون ضمن بیان این مطلب افزود: متاسفانه دولت وام و تسهیلات مناسبی به پرورشدهندگان بوقلمون اختصاص نداده است. از طریق اعتبار خود میتوانیم وام بگیریم ولی وام ۱۸ درصد برای تولیدکننده، مناسب نخواهد بود.
مشکل ما گرانی است
وی در ارتباط با مهمترین مشکلات صنف پرورشدهندگان بوقلمون اظهار داشت: یکی از مهمترین معضلات ما سوخت و گاز است. تهیه دان هم دشواریهای خاص خودش را دارد. آنها که پروانه فعالیت ندارند هم سهمیه پروانهدار را دریافت میکنند و هم بهواسطه آنکه آشنایی چندانی با این حرفه ندارند تعادل بازار را به هم میزنند. در مجموع مشکل ما بیشتر از نوع گرانی است تا کمبود. بهعبارتدیگر دانه و دارو، موجود است ولی قیمتها بالاست.
چرا صادرات نداریم؟
وی در ارتباط با موضوع صادرات گفت: کل تولید بوقلمون در کشور ما چیزی حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه در سال تولید میشود. حدود ۲۰۰ پرورشدهنده هم در کشور فعالیت میکنند. بااینحال صادرات نداریم. دلیل اصلی این وضعیت به معیارهای دامپزشکی کشورهای دیگر مربوط میشود. پرورشدهندگان داخلی نمیتوانند گواهیّهای بهداشتی که مدنظر کشورهای دیگر است را برآورده کنند. بهاینترتیب نمیتوان به کشورهای مثل امارات یا ترکیه صادرات داشت. کشورهایی مثل عراق هم دنبال بوقلمون زنده هستند. علاوه بر این، صادراتی زمانی محقق میشود که خیال صادرکننده از نظر نقلوانتقال مالی و بانکی راحت باشد. ممکن است خریدار داشته باشید اما نتوانید ریسک کنید و محصول خود را به کشورهای دیگر صادر کنید.
ارسال نظر