|

چینی ها برای فرار از فشارهای ترامپ چه می کنند؟

در هفته های اخیر، وضعیت هنگ کنگ به عنوان یک قطب تجاری جهانی مورد تردید قرار گرفته است. با این حال، شرکت های چینی به طور فزاینده ای در حال جذب شدن به سوی هنگ کنگ هستند چرا که تصور می کنند تجارت آن ها در آمریکا در معرض خطر قرار گیرد.

بین‌الملل

سی‌ان‌ان در گزارشی چشم انداز اقتصادی هنگ کنگ را بررسی کرده است. سی ان ان در رابطه با مهاجرت شرکت های چینی از نیویورک به هنگ کنگ می نویسد: این هفته، شرکت نت‌ایز از طرح هایی برای افزایش میلیاردها دلار از سهام خود از طریق یک لیست ثانویه در هنگ کنگ خبر داد.

شرکت علی بابا نیز قبلا این طرح را اجرا کرده است. در حال حاضر، این دو شرکت چینی در نیویورک تجارت می کنند. نت ایز اعلام کرد این شرکت قصد دارد از طریق این طرح، تجارت خود را گسترش دهد. با این حال، به این مساله هم اشاره شد که رفتار امریکا با شرکت های چینی خصمانه تر می شود. قانون گذاران قوانین جدیدی را تصویب می کنند که منجر به وارسی شدیدتری می شود.

برخی از این محدودیت ها فعالیت عمومی و یا ادامه ی تجارت در نیویورک را بسیار دشوار می کند. اظهارات نت ایز نشانه ای از این است که روابط بین آمریکا و چین بسیار وخیم شده است. نت ایز تنها شرکتی نیست که به هنگ کنگ توجه دارد. شرکت های چینی دیگری نیز در حال جذب شدن به سوی هنگ کنگ هستند. حدود ۳۷ شرکت چینی شرایط لازم برای انجام این طرح را بررسی می کنند.

مدت ها است که نیویورک یک گزینه جذاب برای تجارت خارجی است. وال استریت دارای بیشترین بورس اوراق بهادار جهان است. همچنین، نیویورک به شرکت های چینی این امکان را می دهد که از قوانین سخت IPO در چین اجتناب کنند. اما چین در سال های اخیر برای بازگرداندن شرکت های خود، برخی از این محدودیت ها را برداشته است. چین در تلاش است جایگاه خود را به عنوان یک ابر قدرت فناوری توسعه دهد، به همین دلیل نزدیک بودن برخی شرکت ها می تواند در رسیدن به این هدف تاثیرگذار باشد.

هنوز مشخص نیست که قوانین جدید آمریکا با چه سرعتی برای شرکت های چینی در نیویورک مشکل ایجاد کند. همچنین فشار دیگری نیز از جانب ترامپ وجود دارد. میاک پومپئو، وزیر امور خارجه ی آمریکا در روز پنج شنبه با تقدیر از Naddaq به دلیل پیشنهاد قوانین جدیدی که بر فعالیت شرکت های چینی اثرگذار است، تصریح کرد: «سایر مبادلات تجاری نیز باید مقررات مشابهی را اعمال کنند، چرا که شرکت های امریکایی نباید در معرض خطرات پنهان شرکت هایی قرار بگیرند که از قوانین موسسات بازرگانی آمریکا پیروی نمی کنند».

موجی از لیست های ثانویه می تواند سود فراوانی برای بازارهای مالی هنگ کنگ داشته باشد، جایی که ثبات آن توسط تظاهرات ضد دولتی سال پیش، تجاوزهای بیشتر توسط چین و افزایش تنش های بین آمریکا و چین مورد تهدید گرفته است. در عین حال، تحلیل گران جفریس اظهار کردند چنان چه شرکت های اینترنتی بیشتری وارد هنگ کنگ شوند، شاخص اصلی مرکز مالی آسیا (HIS) دچار تغییر اساسی خواهد شد. این اتفاق می تواند نزدیک به ۵۰۰ میلیارد دلار به بازار سرمایه ی هنگ کنگ بیفزاید.

با این حال، تجارت در هنگ کنگ بدون ریسک نیست. در رابطه با تنش میان پکن و واشنگتن، هنگ کنگ تبدیل به یک نقطه ی اشتعال شده است. ترامپ هفته ی گذشته اعلام کرد قصد دارد روابط ویژه ی اقتصادی و تجاری خود با هنگ کنگ را پایان دهد. این اتفاق وضعیت هنگ کنگ را به عنوان یک مرکز تجاری بین المللی با خطر رو به رو می کند.

 

منبع: اقتصاد نیوز
کدخبر: 103098

ارسال نظر