حلقه مفقوده صنعت خودرو چیست؟
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: اگر شرکتهای دانشبنیان توان و دانش علمی خود را تقویت کنند میتوانند حلقه وابستگی صنعت خودرو به خارج از کشور را قطع کنند.
علی اکبر کریمی با تاکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان، تصریح کرد: شرکت هایی که بر اساس دانش فنی شکل میگیرند، میتوانند موتور محرک توسعه و پیشرفت باشند و این امر در مورد تمام صنایع صدق میکند؛ اما به نظر میرسد یکی از صنایعی که به دانش فنی بیش از سایر صنایع نیاز دارد، خودرو است.
نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی افزود: در زمینه تولید کالا به خصوص خودرو از حیث برخی از قطعات خاص و حساس خلاء هایی در کشور وجود دارد که قطعا شرکتهای دانشبنیان میتوانند با حضور جدی خود در این عرصه کمک شایانی به واحدهای صنعتی و تولیدی کنند.
کریمی با بیان اینکه صنایع باید به سمت کاهش وابستگی به کشورهای خارجی بروند و از توان مجموعههای دانشبنیان استفاده کنند، تصریح کرد: در برخی از موارد ما ماده اولیه تولید کالایی را داریم ولی به آن توجه نمیکنیم؛ به گونهای که ماده اولیه را صادر میکنیم و سپس سراغ قطعهای میرویم که از ماده اولیه صادراتی کشورمان ایجاد شده و ارزش افزوده بالایی دارد.
وی تاکید کرد: زمانی که در کشور ماده اولیه کالایی وجود دارد نباید آن را صادر و با قیمت گزاف کالای نهایی را بخریم بدین جهت برای رهایی از چنین شرایطی بهتر است که از توان دانشبنیانها استفاده کنیم.
خوداتکایی را هدف قرار دهیم
کریمی افزود: چنانچه شرکتهای دانشبنیان توان و دانش علمی خود را تقویت کنند میتوانند حلقه وابستگی صنعت خودرو به خارج از کشور را قطع کنند و این نکته مهمی است که سیاستگذاران باید به آن توجه کنند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: درسالهای گذشته وابستگی صنعت خودرو به دانش فنی خارجی موجب شد تا با تحریمهای وضع شده از جانب دشمنان، صنعت خودروسازی کشور با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم کند و آسیبهای بسیاری به آن وارد شود؛ حال با تجربه گذشته میتوان به سمت خوداتکایی قطعاتی رفت که از سوی کشورهای متخاصم مورد تحریم واقع شده است.
نقطه عطف در پیشرفت صنعت خودرو
وی خاطرنشان کرد: بیشک همکاری شرکتهای دانشبنیان با صنعت خودروی کشور میتواند نقطه عطفی در جهت پیشرفت و افزایش دانش فنی در صنعت خودرو باشد و وابستگیها را کاهش دهد.
کریمی تقویت ارتباط دانشگاه و شرکتهای دانشبنیان با صنعت خودرو را ضروری دانست و گفت: ما در کشور ظرفیتهای خوبی داریم و چنانچه بتوانیم از آن به نحو مطلوب استفاده کنیم قادر خواهیم بود نقش به سزایی در توسعه و پیشرفت صنعت و کشور ایفا کنیم.
ارسال نظر